Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Καταφθάνει στις 17 Δεκεμβρίου η νέα ταινία της Pixar "O Kαλόσαυρος" - Το φιλμ θα παιχθεί και 3d και μεταγλωττισμένο

Καταφθάνει στις 17 Δεκεμβρίου η νέα ταιν...

Στην πρωτότυπη κόπια ακούγονται οι Στιβ Ζαν, Φράνσις Μακ Ντόρμαντ, Σαμ Έλιοτ, Τζέφρει Ράιτ

Η ολοκαίνουρια ταινία ψηφιακού animation της Disney/Pixar με τίτλο «Ο Καλόσαυρος - Good Dinosaur» έρχεται από αυτή την Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2015 στις ελληνικές αίθουσες, σε διανομή της Feelgood.

Τι θα συνέβαινε αν εκατομμύρια χρόνια πριν ο αστεροειδής που άλλαξε για πάντα τη ζωή στη Γη, άλλαζε πορεία και περνούσε ξυστά επιτρέποντας στους τεράστιους δεινόσαυρους να συνεχίσουν τη ζωή τους; Αυτό είναι ένα ερώτημα που μόνο η Pixar θα μπορούσε να απαντήσει, πόσο μάλλον να το κάνει ταινία.

Στο νέο υπερθέαμα -που ακολουθεί το καταπληκτικό Τα Μυαλά που Κουβαλάς/Inside Out-, το πρωτοποριακό animation studio αφηγείται μία ακόμα συναρπαστική και ανατρεπτική ιστορία ενηλικίωσης με καθηλωτικά εφέ, αξέχαστους χαρακτήρες και φυσικά άφθονο γέλιο και συγκίνηση.

Σε ένα κόσμο όπου οι δεινόσαυροι δεν έχουν αφανιστεί, ένας νεαρός Απατόσαυρος με το όνομα Άρλο γίνεται φίλος με τον Σπόρο, ένα μικρό αγόρι των σπηλαίων. Μαζί θα διασχίσουν έναν αφιλόξενο και μυστηριώδη κόσμο. Ο Άρλο θα μάθει να αντιμετωπίζει τους φόβους του, καθώς ανακαλύπτει όλα αυτά για τα οποία είναι ικανός.

Διάρκεια: 100 λεπτά.

Η ταινία θα προβληθεί και σε 3D καθώς και μεταγλωττισμένη στα ελληνικά. Ακούγονται οι: Γιάννης Στεφόπουλος, Μαρία Πλακίδη, Βαίτσα Πιερράκου, Νίκος Κατσάτσος, Σωτήρης Πιερράκος, Ντένης Μακρής, Σωτήρης Πιερράκος, Γιάννης Τσιμιτσέλης, Σοφία Παναηλίδου, Γιώργος Ματαράγκας, Άντρια Ράπτη, Δημήτρης Σταρόβας, Χρήστος Αμβραζής, Υακίνθη Παπαδοπούλου, Αργύρης Κανδύλης, Γιάννης Κατσαρός.

«Από τη στιγμή που γεννήθηκε, ο Άρλο, φοβάται τον κόσμο» ανέφερε ο πρωτοεμφανιζόμενος σκηνοθέτης Peter Sohn, που είναι βετεράνος δημιουργός της Pixar για 15 χρόνια. «Είναι αποφασισμένος και επιδεικνύει μεγάλο πάθος για να βοηθήσει την οικογένεια του. Ο πατέρας του είναι ο μεγαλύτερος υποστηρικτής του. Αλλά ο Άρλο είναι τρομαγμένος. Ο φόβος του τον συγκρατεί. Ο Σπόρος είναι το αντίθετο του Άρλο» προσθέτει ο σκηνοθέτης. «Είναι τολμηρός, γενναίος και ζώο με κάθε έννοια της λέξης. Είναι η ιστορία ενός αγοριού και του σκύλου του, μόνο που στην ιστορία το αγόρι είναι ένας δεινόσαυρος και ο σκύλος είναι ένα αγόρι».

Αντλώντας έμπνευση από τα βορειοδυτικά τοπία της Αμερικής, οι δημιουργοί έκαναν τους πανύψηλους δεινόσαυρους να φαίνονται μικροσκοπικοί στο περιβάλλον τους, προκειμένου να ενισχύσουν τους φόβους του Άρλο.

Η ιστορία στέλνει τον Άρλο στο άγνωστο, όπου παλεύει να αντιμετωπίσει τους φόβους του και να επιβιώσει, καθώς προσπαθεί να ξεπεράσει τον τραγικό θάνατο το πατέρα του. Επίσης συναντά μοναδικές προσωπικότητες που συνεισφέρουν στην εξέλιξη του, θελημένα ή άθελα τους. Αλλά η φιλία που χτίζει με τον Σπόρο έχει τη μεγαλύτερη επίδραση. Ο Σπόρος δεν μπορεί να μιλήσει, αλλά είναι τόσο πιστός και αγαπάει τον Arlo χωρίς όρους που τον ωθεί να ανακαλύψει τον εαυτό του. «Ο Άρλο έχει πολλά να ξεπεράσει. Ο πατέρας του ήξερε ότι είναι ικανός για πολλά περισσότερα, αλλά χρειάζεται ένα συναισθηματικό ταξίδι για το καταλάβει και ο ίδιος» υπογραμμίζει ο σκηνοθέτης.

«Ο Καλόσαυρος είναι μία από τις πιο συναισθηματικές ταινίες που έχουν γίνει ποτέ» ανέφερε με τη σειρά του ο executive producer του φιλμ John Lasseter, δημιουργός της ταινίας «Cars». «Είναι πραγματικά αστεία και έξυπνη και καθώς ξετυλίγεται η ιστορία, αυτό το βαθύ συναίσθημα αναδύεται. Ερωτεύεσαι τον Σπόρο και τον Άρλο. Ο δεσμός τους είναι τόσο ενδιαφέρων και μοναδικός, τόσο διαφορετικός από οτιδήποτε άλλο έχουμε κάνει. Είναι μια πολύ ξεχωριστή ταινία».

Πολλοί αναπάντεχοι φίλοι συνοδεύουν τον Άρλο στο περιπετειώδες ταξίδι μέσα από αξέχαστα και εχθρικά τοπία μέχρι να επιστρέψει στο σπίτι του.

Ο Άρλο και ο Σπόρος συναντούν πολλούς ενδιαφέροντες χαρακτήρες, όπως αρπακτικά, πτεροδάκτυλους και μια οικογένεια Τυραννόσαυρων. Στον κόσμο του Καλόσαυρου, οι χορτοφάγοι ασχολούνται με τη γεωργία, ενώ οι σαρκοφάγοι γίνονται κτηματίες. Ο Άρλο θέλει να τον βοηθήσουν οι Τυραννόσαυροι αλλά συνειδητοποιεί ότι πρέπει να τους βοηθήσει πρώτα εκείνος.

«Δεν ξέρουν τον Άρλο» επισημαίνει η σεναριογράφος. «Δεν ξέρουν τίποτα για τον φόβο του, οπότε τον αντιμετωπίζουν όπως κάθε άλλο δεινόσαυρο και δεν του αφήνουν περιθώριο παρά μόνο να τα καταφέρει. Το θάρρος, όπως μαθαίνει ο Άρλο, έχει να κάνει με το να μη φοβάσαι».

Το σενάριο υπογράφει η Meg LeFauve

Σκηνοθετική επιμέλεια: Μαρία Πλακίδη

Μετάφραση: Ελένη Κουβοπούλου.

*Πάντως είναι αλήθεια πως η ταινία έχει πάει μεν καλά στα Αμερικάνικα ταμεία χωρίς ωστόσο να φτάσει τις μεγάλες εισπράξεις άλλων φιλμ του θρυλικού πλέον στούντιο της Pixar. Στις ΗΠΑ η ταινία κοντεύει τα 80 εκατομμύρια δολάρια από τις 25 Νοεμβρίου 2015 που έκανε πρεμιέρα ενώ στον υπόλοιπο κόσμο έχει κάνει άλλα 56 εκατομμύρια δολάρια εισπράξεις.

Ο "Καλόσαυρος" αναμένεται την ίδια μέρα - 17 Δεκεμβρίου και στην Πάτρα, στα Ster Cinemas, στη Βέσο Μάρε.

Eπιμέλεια - Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture