Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Το υποψήφιο για Όσκαρ "Timbuktu" προβάλλεται στο στέκι του "Δρόμου" στην Πάτρα

Το υποψήφιο για Όσκαρ "Timbuktu&quo...

Ττην Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου, στις 21.00

Στο στέκι του «Δρόμου – Ιδέες, συναντήσεις, Πολιτισμός» στην οδό Ιωάννη Βλάχου 35 κοντά στην Τριών Ναυάρχων, συνεχίζονται οι κινηματογραφικές προβολές την Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου, στις 21.00 το βράδυ, με την ταινία "Timbuktu", του Abderrahmane Sissako.

Μετά το «Bamako» του 2006, ο αξιόλογος δημιουργός από την Μαυριτανία, Αμπντεραμάν Σισακό, επιστρέφει με την 4η μεγάλους μήκους ταινία του, το: «Τιμπουκτού – Timbuktu».

Πρόκειται για ένα συγκινητικό και σε σημεία λυρικό σινεφίλ επίτευγμα, το οποίο τοποθετείται στις πρώτες ημέρες της κατάληψης του Τιμπουκτού από φανατικούς τζιχαντιστές το 2012.

Βασιζόμενο σε αληθινά γεγονότα, το φιλμ είναι ένα υπόκωφο και αιχμηρό δράμα για τις καθημερινές πιέσεις και αντιστάσεις των ανθρώπων, των οποίων η καθημερινότητα διαταράσσεται βίαια σε μια πόλη υπό κατάληψη ξένων φονταμενταλιστών. Μία κριτική ματιά απέναντι στον τρόμο κάθε απολυταρχικού και θρησκόληπτου καθεστώτος. Μία σπαρακτική κραυγή αγωνίας για τα ανθρώπινα δικαιώματα... Στο Γαλλομαυριτάνικο αυτό φιλμ, σε σκηνοθεσία Αμπντεραχμάν Σισακό παίζουν οι: Ιμπραΐμ Αχμέντ, Αμπέλ Τζάφρι, Τούλου Κίκι

Στο κατειλημμένο από τους φανατικούς ισλαμιστές Τιμπουκτού μια μοιραία παρεξήγηση αλλάζει δραματικά τη ζωή ενός Τουαρέγκ αγρότη. Όπως έγραψε το περιοδικό Αθηνόραμα, πρόκειται για μία βραβευμένη με επτά βραβεία Σεζάρ και υποψήφια για ξενόγλωσσο Όσκαρ, συγκινητική και επίκαιρη ταινία. Το φιλμ σε πολλά σημεία του έχει και στοιχεία πολιτικοκοινωνικής καταγγελίας.

*Ακόμα για τους μικρούς μας φίλους, την Κυριακή 13/12, στις 11 το πρωί στο στέκι του «Δρόμου», θα προβληθεί η ταινία animation «Big Hero 6».

Ο Χίρο Χαμάντα, ένας έφηβος με επιστημονικό ταλέντο, γίνεται φίλος με το στρουμπουλό ρομπότ Μπέιμαξ και μαζί με τέσσερις φίλους του συγκροτούν μια ανορθόδοξη ομάδα hi tech υπερηρώων που καλούνται να αντιμετωπίσουν έναν μασκοφόρο εγκέφαλο του κακού. Η τρυφερή σχέση Χίρο - Μπέιμαξ και η εντυπωσιακή σκηνογραφία της πόλης… Σαν Φρανσόκιο γεμίζουν συναίσθημα και θέαμα ένα Ντισνεϊκής συνταγής animation, εμπνευσμένο ελεύθερα από κόμικς της Marvel. Έχει τιμηθεί με Όσκαρ Καλύτερου Animation.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture