Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

Στο Εφετείο προσφεύγει η Αθηναϊκή Ζυθοποιία για το πρόστιμο των 31,5 εκατ. ευρώ

Στο Εφετείο προσφεύγει η Αθηναϊκή Ζυθοπο...

Για την εταιρεία η απόφαση είναι «άδικη και αβάσιμη»

Στο Δευτεροβάθμιο Διοικητικό Εφετείο προσφεύγει η Αθηναϊκή Ζυθοποιία για την

απόφαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού με την οποία καταδικάστηκε σε πρόστιμο 31,5 εκατ. ευρώ. Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Ζωούλης Μήνας χαρακτήρισε την απόφαση ως άδικη και αβάσιμη.

Προανήγγειλε την προσφυγή της εταιρείας σε βάρος της απόφασης, παραδέχθηκε πως η πληρωμή του προστίμου θα επηρεάσει την ρευστότητα της. αναφορικά με το πλέγμα των δεσμεύσεων _ παράλληλα με το πρόστιμο _ που επέβαλε η Επιτροπή, ο κ. Μήνας είπε ότι από καιρό τα εφαρμόζει η εταιρεία. Πρόκειται μεταξύ των άλλων στην παραχώρηση του 25% των ψυγείων  της στους ανταγωνιστές της και την μη υπογραφή αποκλειστικότητας με τους πελάτες της.

Σχετικά με το ύψος του προστίμου είπε ότι δεν γνωρίζει πως προσδιορίστηκε και πρόσθεσε ότι η απόφαση βασίστηκε σε έρευνα που έγινε σε 59 σημεία πώλησης από τα τα 110.000 σημεία που υπάρχουν στην ελληνική αγορά και πως δεν γνωρίζει τα αποτελέσματα της έρευνας. Επίσης τόνισε κατ επανάληψη πως η αγορά είναι ανοικτή σε νέους παίκτες και ανταγωνιστική, κάνοντας μάλιστα μένει στην περίπτωση εταιρείας η οποία σε διάστημα μόλις τριών χρόνων κατόρθωσε να αποσπάσει μερίδιο 10%. Ακόμη επεσήμανε πως δεν ζητά σύγκρουση με κανένα και πως η εταιρεία σκοπεύει να παραμείνει τουλάχιστον αλλά 50 χρόνια _ εφέτος κλείνει 50 χρόνια παρουσίας στην ελληνική αγορά.

Ερωτηθείς σχετικά με τις καταγγελίες που είχαν γίνει προσφάτως στη Βουλή από ανταγωνιστή του ο κ. Μήνας είπε ότι δεν έχουν καμία βάση οι καταγγελίες και ότι ο ίδιος ανταγωνιστής δεν έχει κάνει καμία καταγγελία στην Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Κατά τα άλλα ο διευθύνων σύμβουλος της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας ανέφερε στοιχεία από τα οποία προκύπτει ότι από το 2008 ως και το 2015 η εταιρεία επένδυσε συνολικά 137,1 εκατ. ευρώ, το 95% του κόστους παραγωγής της αφορά ελληνική δραστηριότητα.

Ειδικότερα εφέτος το ύψος των εξαγωγών της σε μπύρα ανήλθε στα 25 εκατ. ευρώ και σε κριθάρι 7 εκατ. ευρώ, απασχολεί 1.000 εργαζόμενους, συνεργάζεται με 4.500 αγρότες και θεωρεί ότι η Αθηναϊκή Ζυθοποιία έχει συμβάλει σημαντική στην ανάπτυξη της αγοράς μπύρας στην Ελλάδα.

Τέλος ο κ. Μήνας είπε πως είναι ανάγκη να αλλάξει η φορολογία της μπύρας και να γίνει κλιμακωτά με τις μικρές ζυθοποιίες να απαλλάσσονται του φόρου.

Πηγή: tovima.gr

Πηγή βίντεο: ΑΠΕ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά