Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Το Πανεπιστήμιο Πατρών τίμησε τους Γαλανάκη, Κάββουρα, Καρατζά και Λογαρά - ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Το Πανεπιστήμιο Πατρών τίμησε τους Γαλαν...

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης του για την 51η επέτειο από την ίδρυση του

Η εκδήλωση για τον εορτασμό της 51ης Επετείου από την ίδρυση του Πανεπιστημίου Πατρών πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015 το απόγευμα στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου στο Ρίο, σε μια ιδιαίτερη ατμόσφαιρα.

Το Πανεπιστήμιο Πατρών, συνεχίζοντας την «επικοινωνία» με τους ανθρώπους του πνεύματος που δρουν ή βρίσκονται σε άμεση σχέση με τη Αχαική πρωτεύουσα και ανοίγοντας ένα βήμα διαλόγου με την κοινωνία και τις δυνάμεις της, ήδη από τον πανηγυρικό εορτασμό των 50 χρόνων, τίμησε τους διακεκριμένους λογοτέχνες Ρέα Γαλανάκη, Δημήτριο Κάββουρα, Διονύσιο Καρατζά και Κωνσταντίνο Λογαρά.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Πρυτανείς, σταχυολογώντας από αυτά που, οι ίδιοι οι τιμώμενοι, τόνισαν στην αντιφώνησή τους, αναφέρουμε τα εξής: «Τιμήθηκαν τα γράμματα και οι τέχνες σε μια δύσκολη και σκληρή εποχή… Η εκδήλωση αυτή συνιστά μια ουσιώδη και συμβολική συνάντηση της επιστήμης με την τέχνη και ειδικότερα με τη λογοτεχνία… Το Πανεπιστήμιο Πατρών, με προσανατολισμό κυρίως στις Θετικές Επιστήμες και λιγότερο τις Θεωρητικές, που όμως, δείχνοντας το ενδιαφέρον του προς τους ανθρώπους του πνευματικού κόσμου, επιβεβαιώνει τον ουμανιστικό του χαρακτήρα…».

Η εορταστικού χαρακτήρα εκδήλωση ολοκληρώθηκε με συναυλία μουσικής δωματίου από το «Κουαρτέτο Εγχόρδων» του Δημοτικού Ωδείου Πατρών του Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Πατρέων, όπου ακούστηκαν έργα των W.A. Mozart, Pablo de Sarasate, G. Gerschwin, Ν. Σκαλκώτα και Θ. Κάββουρα. Έπαιξαν οι Μαριάννα Σαφάροβα (βιολί Ι), Άλλα Σελαλμαζίδη (βιολί ΙΙ), Ρόμπερτ Σμαγκούλοβ (βιόλα) και Νικολάι Κομισάροβ (βιολοντσέλο). Σολίστ ήταν ο Γιάννης Μαυρίδης (βιολί), ενώ συμμετείχε ο Βιλέν Καραπετιάν (Κοντραμπάσο).

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους πολλά μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας, εκπρόσωποι των Αρχών αλλά και πολλοί συμπολίτες.

Οι φωτ. είναι του Παναγιώτη Μουλίνου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture