Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Οι προβολές της «σινε-παρέας» της «Κοινο-Τοπίας» συνεχίζονται με την ταινία “A Separation - Ένας χωρισμός”

Οι προβολές της «σινε-παρέας» της «Κοινο...

Την Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2015 στις 20.00 το βράδυ

Η Εταιρεία Κοινωνικής Δράσης και Πολιτισμού Κοινο_Τοπία (www.koinotopia.gr), συνεχίζει για τη φετινή χρονιά τις προβολές της «Σινε-Παρέας» της με την εξαιρετική κοινωνική ταινία “A Separation - Ένας χωρισμός”, σε σκηνοθεσία του Ασγκάρ Φαραντί, φιλμ που τιμήθηκε με το Όσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας. Η προβολή θα γίνει αυτή την Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2015 στις 20.00 το βράδυ. Προσέλευση 19.45.

Η προβολή θα γίνει  στον πολυχώρο της Κοινο_Τοπίας, στην Μαιζώνος 139 και Παντανάσσης, 4ος όροφος (έναντι Δημαρχιακού Μεγάρου) στην Πάτρα με ελεύθερη είσοδο. Μετά την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση με αφορμή την ταινία. Συντονίζουν οι Μάριος Καπατσούλιας και Σωτήρης Βασιλακόπουλος.

Σενάριο – Σκηνοθεσία: Ασγκάρ Φαραντί, Χώρα: Ιράν, Διάρκεια: 123 λεπτά.

Πρωταγωνιστούν οι: Peyman Moaadi, Leila Hatami, Sareh Bayat.

Στην πολυβραβευμένη ταινία του Ασγκάρ Φαραντί (Όσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας 2012, Χρυσή Άρκτος Διεθνούς Φεστιβάλ Βερολίνου 2011, Χρυσή σφαίρα  καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας 2012 κ.α.) παρακολουθούμε την ιστορία δύο οικογενειών στο Ιράν, η μία κοσμική της μεσαίας τάξης και η άλλη θρησκευτική της εργατικής τάξης, των οποίων οι τύχες σχετίζονται έντονα.

Η ταινία αρχίζει στο δικαστήριο, με ένα ζευγάρι να ζητά διαζύγιο: η Σιμίν θέλει να εγκαταλείψει το Ιράν μαζί με την 11χρονη κόρη της και ο άντρας της, Νάντερ, θέλει να παραμείνει στο Ιράν, για να φροντίζει τον πατέρα του, που πάσχει από Αλτσχάιμερ.

Η Σιμίν εγκαταλείπει προσωρινά το σπίτι, περιμένοντας την κόρη της ν' αποφασίσει ποιον από τους δυο τους θ' ακολουθήσει ενώ ο Νάντερ προσλαμβάνει μια έγκυο γυναίκα (η οποία μαζί φέρνει και τη μικρή της κόρη) να φροντίζει τον πατέρα του. Ένα, όμως, ατύχημα με τον άρρωστο πατέρα, όταν η έγκυος γυναίκα τον αφήνει μόνο, και το γεγονός ότι αυτή δεν έχει πει στον άντρα της πως έχει αρχίσει να εργάζεται, οδηγούν σε παρεξηγήσεις και συγκρούσεις και προκαλούν ρήξη στις σχέσεις ανάμεσα στα διάφορα πρόσωπα.

Ο δημιουργός καταπιάνεται με πάρα πολλά θέματα: Το ζήτημα της Θρησκείας και το πώς επηρεάζει την καθημερινότητα, οι συντηρητικές αντιλήψεις, έμφυλες σχέσεις, ταξικές διαφορές, ηθικά διλήμματα. Και μέσα σε αυτόν το βομβαρδισμό από δεδομένα, τίθεται το ζήτημα της ‘σωστής’ κάθε φορά επιλογής.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture