Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Πάτρα:Ένας στρατιώτης που πολέμησε στη Μικρά Ασία αφηγείται...επί σκηνής

Πάτρα:Ένας στρατιώτης που πολέμησε στη Μ...

Θεατρική παράσταση στο πλαίσιο των Πρωτοκλητείων

Το θεατρικό έργο  ¨Όπλα παλάσκες και στη γραμμή¨, της Μαρίας Παναγιωτακοπούλου και του Σάκη Παπαδημητρίου, έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα των Πρωτοκλητείων εκδηλώσεων, και θα παρουσιαστεί στο συνεδριακό κέντρο των ΑΤΕΙ Πάτρας, στις 16 Νοεμβρίου 2015, στις 6.30 μμ από τη θεατρική ομάδα του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πάτρας ¨Σχολείον¨.

Πρόκειται για ένα αντιπολεμικό έργο, όπου ζωντανεύει η αληθινή ιστορία ενός Έλληνα στρατιώτη, του Γεώργιου Χαΐρη, που πολέμησε στη Μικρά Ασία από το 1919 έως το 1922.

Ο θεατής μεταφέρεται στην ατμόσφαιρα μιας τραγικής εποχής, αυτής της Μικρασιατικής εκστρατείας και καταστροφής, μέσα από τη ζωντανή μαρτυρία του στρατιώτη Χαΐρη. Ένας απλός άνθρωπος γίνεται ένας τραγικός αντιήρωας μέσα στη δίνη ενός τραγικού πολέμου, μιας εθνικής τραγωδίας. Πολεμώντας  στο 5/42 σύνταγμα Ευζώνων του Πλαστήρα ζει όλη τη φρίκη του πολέμου, τις μάχες στο Αφιόν Καραχισάρ, στο Εσκί Σεχίρ, την Κιουτάχεια και  τον Σαγγάριο ποταμό, τον αγώνα της επιβίωσης, τη συμβίωση με τους ντόπιους  Τούρκους,  την άδοξη υποχώρηση του Στρατού και την περιπετειώδη επιστροφή του στην Ελλάδα.

Σκηνοθεσία: Μαρία Παναγιωτακοπούλου

Μουσική: Σάκης Παπαδημητρίου

Τους ρόλους ερμηνεύουν οι εκπαιδευτικοί: Κατερίνα Δελλή, Παναγιώτης Καραγιάννης, Μαίρη Κωστακοπούλου, Ηλίας Λαμπρόπουλος, Χρήστος Μαράντης,  Ελεωνόρα Μαυροειδή, Αθανάσιος Μενεγάτος και Επαμεινώνδας Φωκάς.

Φιλική συμμετοχή: Χρήστος Μπαϊρακτάρης

Ως μουσικοί επί σκηνής συμμετέχουν : Ο ίδιος ο συνθέτης Σάκης Παπαδημητρίου (εγγονός του Γεώργιου Χαΐρη) μαζί με τις Άσπα και Έλενα Παπαδημητρίου.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture