Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Ο Γ. Ξανθούλης με το προσωπικό μυθιστόρημα του «Την Κυριακή έχουμε γάμο» έρχεται στην Πάτρα

Ο Γ. Ξανθούλης με το προσωπικό μυθιστόρη...

Στις 20 Νοεμβρίου 2015 καλεσμένος του Discover Your Way

Σίγουρα όταν ένας πεζογράφος όπως ο Γιάννης Ξανθούλης, από τους πιο πολυδιαβασμένους Έλληνες συγγραφείς, βγάζει νέο βιβλίο, σίγουρα αποτελεί ευχάριστη είδηση.

Ο 68χρονος σήμερα συγγραφέας Γιάννης Ξανθούλης, βιβλία του οποίου έχουν γίνει τηλεοπτικές σειρές (Το πεθαμένο λικέρ, Ύστερα ήρθαν οι μέλισσες) αλλά και κινηματογραφική ταινία (Το τανγκό των Χριστουγέννων) κυκλοφόρησε πριν λίγο καιρό από τις εκδόσεις Διόπτρα το νέο του βιβλίο με τίτλο «Την Κυριακή έχουμε γάμο».

Μάλιστα ο ίδιος θα καταφθάσει στην Πάτρα σε λίγες μέρες, την Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2015 στις 19.30 το απόγευμα, για να το παρουσιάσει και να μιλήσει με τους αναγνώστες του σε εκδήλωση του Discover Your Way στην αίθουσα του ξενοδοχείου Βυζαντινόν, στον πεζόδρομο της Ρ. Φεραίου.

Το νέο μυθιστόρημα του Γιάννη Ξανθούλη είναι ουσιαστικά ένα road trip – οδοιπορικό στη δεκαετία του '50, ένα φανταστικό ταξίδι πίσω στον χρόνο, σε μια καθημερινότητα από καιρό ξεχασμένη. Ο συγγραφέας με το αμίμητο ύφος και την πνευματώδη γλώσσα του, γεμάτη χιούμορ και αυτοσαρκασμό, καταφέρνει να μαγνητίσει για άλλη μια φορά τον αναγνώστη επιδιώκοντας να τον παρασύρει σε μια νοσταλγική περιπλάνηση στην ελληνική κοινωνία εκείνης της εποχής.

Όπως έγραψε το σάιτ της εφημερίδας Το Βήμα όπου μίλησε ο Γιάννης Ξανθούλης, ο οποίος έχει πλέον συμπληρώσει πάνω από 35 χρόνια σημαντικής λογοτεχνικής πορείας, αυτόν τον καιρό νιώθει πως του λείπει το ταξίδι.

«Αισθάνομαι θυμωμένος όμηρος της οικονομικής ανέχειας, αισθάνομαι, για να σας το πω αλλιώς, σαν τους άγγλους αριστοκράτες που έχουν πύργο αλλά είναι αναγκασμένοι να μένουν στο πλυσταριό... Νοσταλγώ δραματικά την εθνική οδό, μου λείπουν τα βενζινάδικα, τα πάρκινγκ, τα φαγάδικα του δρόμου. Το ταξίδι σαν γεγονός, λοιπόν, με ενδιέφερε και με ενδιαφέρει πολύ».

Ο Γιάννης Ξανθούλης καταγόμενος από τον ακριτικό Έβρο, άρχισε να οδηγεί μόλις πριν από λίγα χρόνια κι ενώ ήταν 59 ετών.

Το νέο του μυθιστόρημα «Την Κυριακή έχουμε γάμο» αποτελεί όπως είπε ο ίδιος ο συγγραφέας (έχει γράψει και το πολύ ωραίο μυθιστόρημα «Ο Θείος Τάκης») στο σάιτ της εφημερίδας Το Βήμα, ένα κείμενο ιδιαιτέρως προσωπικό, «ένα βιβλίο επιστροφής και αποδόμησης της παιδικής ηλικίας».

Και σε αυτό «ταξιδεύω με τρένο. Είναι κάτι που δεν με εγκαταλείπει ποτέ. Τελευταία ζωγραφίζω όλο και περισσότερα τρένα. Είναι ένα αγαπημένο μέσο για μένα, ο παππούς μου εργαζόταν στους πάλαι ποτέ γαλλικούς σιδηροδρόμους. Στα σπίτια όπου μεγάλωσα απ' έξω περνούσαν πάντα οι γραμμές τους. Τα τρένα υπάρχουν μέσα μου, συναισθηματικά και εικαστικά» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ένα εξάλλου από τα πιο γνωστά βιβλία του έχει τίτλο «Το τρένο με τις φράουλες».

*Στην εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου του στην Πάτρα ο κ. Ξανθούλης θα είναι μόνος στο πάνελ, χωρίς ομιλητές (είναι αλήθεια πως θα φτάνει η δική του παρουσία και λεγόμενα).

Επιμέλεια - Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture