Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

BEST VIEW

/

ΑΛΕΣΑΝΤΡΟ ΣΠΗΛΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ: ΕΠΤΑ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ, ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΑΡΓΥΡΗ

ΑΛΕΣΑΝΤΡΟ ΣΠΗΛΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ: ΕΠΤΑ ΤΑΙΝΙΕΣ Τ...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Ενας «δικός μας» διεθνής μικρομηκάς

Μια αναδρομική ματιά στο έργο του βραβευμένου ιταλοπατρινού σκηνοθέτη Αλεσάντρο Σπηλιωτόπουλου διοργανώνει αυτή την Κυριακή 15/11 στην Αγορά Αργύρη το Πολιτιστικό Σωματείο «Ο Φάρος - Il Faro», υπό την αιγίδα του Δήμου Πατρέων και σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Οργανισμό  του Δήμου. Το αφιέρωμα θα ξεκινήσει στις 7 μ.μ. και περιλαμβάνει επτά φιλμ μικρού μήκους της τελευταίας δεκαετίας: «Ο κήπος των σταφυλιών», «Τριγύρω γύρω όλοι», «Live Milano in 3 min», «Χάριν Ευγενείας», «Το Φουκάρι τη Γενια», «Ον Δίπουν Πτερωτόν», «Οι κόρες του Χάους».

Είναι ευκαιρία να γνωρίσουμε τη δουλειά του που έχει αποσοάσει διεθνείς διακρίσεις και μας εκπροσωπεί σε σημαντικές κινηματογραφικές συναντήσεις.Ο σκηνοθέτης θα παρουσιάσει την πρώτη ταινία μυθοπλασίας που έγινε ποτέ εξ ολοκλήρου στα γκρεκάνικα - το γλωσσικό ιδίωμα της Ελληνόφωνης Καλαβρίας, μια διαφορετική εκδοχή του ηρωικού κατεβάσματος της ναζιστικής σημαίας στην  Ακρόπολη το 1941, ταινίες με θέματα τη φιλία, την αναζήτηση του έρωτα και της ευτυχίας. Η βραδιά θα κλείσει με το πιο πρόσφατο έργο του ‘Οι Κόρες του Χάους’, όπου ξετυλίγεται η ζωή της μεγάλης θεατρικής οικογένειας της Κυβέλης  κατά το πρώτο μισό του 20ου αιώνα, καθώς και το πάθος της για τα έργα του Πιραντέλο. Η ταινία αυτή το 2014, μετά από την πρεμιέρα της στην Ταινιοθήκη της Ελλάδας, προβλήθηκε με επιτυχία και στη γενέτειρα του Πιραντέλο, τον Ακράγαντα της Σικελίας, στο 51ο Διεθνές Συνέδριο του Ινστιτούτου Πιραντέλο.

*Ο Αλεσάντρο γεννήθηκε στο Κάλιαρι αλλά μεγάλωσε στην Πάτρα. Θυμάται όλα τα υπαίθρια παιδικά παιχνίδια στην πλατεία Ολγας, με πολύ μπάλα καθώς και νεανικές βόλτες σε Ψηλαλώνια και Γεροκωστοπούλου. Σήμερα ζει και εργάζεται στην Αθήνα κι επισκέπτεται την Πάτρα για να δει την οικογένειά του. Αν και είναι πτυχιούχος ηλεκτρολόγος μηχανικός, τα μαθήματα φωτογραφίας και το πάθος του για το σινεμά τον οδήγησαν να σπουδάσει κινηματογράφο στο Μιλάνο, όπου έγραψε και γύρισε τις πρώτες του ταινίες, συμμετέχοντας σε διάφορα φεστιβάλ ανά τον κόσμο. Το 2006, συμμετείχε στην «Πάτρα Πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης», το 2007 με το «Live Milano in 3 min», κέρδισε το βραβείο καλύτερης ταινίας στο φεστιβάλ «Arese in Corto», το 2010 απέσπασε δεύτερο βραβείο στο φεστιβάλ Artfools της Λάρισας για «Το Φουκάρι τη Γενία» και πέρυσι  βραβεύτηκε με το ασημένιο μετάλλιο του Ινστιτούτου Πιραντέλο για την ταινία του «Οι Κόρες του Χάους».

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View