Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Συναυλία με συνθέσεις του Πατρινού κιθαρίστα Γιώργου Παπαδόπουλου στο Πολύεδρο

Συναυλία με συνθέσεις του Πατρινού κιθαρ...

Αυτό το Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2015 στις 20.00 – Συμμετέχουν οι Κλειώ Πεφάνη και Μαριλένα Σουρή

Αυτό το Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2015 στις 20.00 το βράδυ, θα πραγματοποιηθεί συναυλία στο Πολύεδρο (Kανακάρη 147) με τους Γιώργο Παπαδόπουλο στην κιθάρα, την Κλειώ Πεφάνη στο φλάουτο και την Μαριλένα Σουρή στο πιάνο.

Το μουσικό σχήμα Dream Paths θα ερμηνεύσει συνθέσεις του Πατρινού μουσικού δημιουργού και καθηγητής κιθάρας Γιώργου Παπαδόπουλου από τους δίσκους του «Ονειρόδρομοι» και «Ανάμεσα στο φώς και στη βροχή» που κυκλοφόρησαν πριν λίγους μήνες από την δισκογραφική εταιρία Fm Records.

Πρόκειται για συνθέσεις που έχουν βραβευτεί σε πανελλήνιους και διεθνείς διαγωνισμούς σύνθεσης όπως τα: «Νostalgia»,  «Dream paths», «Blue night», «A strole at the lake»,  «Pre Βaroque» και «Fantasia» και άλλα.

Η μουσική γραφή του Γιώργου Παπαδόπουλου κερδίζει την αγάπη των ακροατών και του ευρύτερου κοινού με ακούσματα που ηρεμούν και ταξιδεύουν το πνεύμα. Σε πρόσφατη συναυλία που έδωσε στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις αφού ο ονειρικός ήχος που διαπερνάει τις συνθέσεις του αγγίζει τις καρδιές των ακροατών ανεξάρτητα από τις μουσικές τους προτιμήσεις.

Το πρώτο μέρος της βραδιάς θα περιλαμβάνει συνθέσεις του Γιώργου Παπαδόπουλου για σόλο κιθάρα ενώ το δεύτερο έργα μουσικής δωματίου για κιθάρα, φλάουτο και πιάνο.

Αξίζει να αναφερθεί ότι το συγκεκριμένο έργο «Ονειρόδρομοι»  από το οποίο πήρε το όνομά του το ομώνυμο μουσικό σχήμα Dream Paths στα αγγλικά, κυκλοφόρησε εκδοτικά το 2012 (Μουσικό βιβλίο με 11 συνθέσεις).

Επιλέχτηκε από την διεύθυνση του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης μετά από ακρόαση νέων Ελλήνων συνθετών, σαν ένα από τα καλύτερα συνθετικά έργα που κυκλοφόρησαν το 2012 από τις εκδόσεις Cambia.

Έτσι πραγματοποιήθηκε προσωπική συναυλία με έργα του Γιώργου Παπαδόπουλου στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης τον Μάιο του 2013 με ιδιαίτερη επιτυχία.

Ταυτόχρονα πραγματοποιήθηκαν εμφανίσεις σε διάφορες πόλεις: στον Ιανό της Αθήνας, στην οδό Σταδίου, στο πνευματικό κέντρο του Δήμου Αθηναίων (αμφιθέατρο Αντώνη Τρίτση), στο Τριανόν  Cine  στην Αθήνα, στο Δημοτικό θέατρο Πατρών, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης και Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στο Δημοτικό Υπαίθριο Θέατρο Κοζάνης, στο Δημοτικό θέατρο Σερρών στο Θέατρο επίκεντρο στην Πάτρα, στο θέατρο του παλιού Μεταξουργείου του Βόλου και αλλού με εξαιρετικές κριτικές.

Επίσης μαζί με τους δύο προσωπικούς δίσκους του Γιώργου Παπαδόπουλου κυκλοφόρησαν το 2015 συνθέσεις του σε 3 συλλεκτικά άλμπουμ από την  Fm Records με τίτλους «Τhe Sound of Mediterranean», «Greece Today» και «The Best of Word Music by Fm Records» στη διεθνή δισκογραφία.

Χορηγός – Music Station – οδός Ρήγα Φεραίου 34, Πάτρα.

Είσοδος 5 ευρώ με κρασί ή αναψυκτικό.

Σε περίπτωση βροχής η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στον εσωτερικό χώρο του Πολύεδρου διαφορετικά θα γίνει στον κήπο όπως είναι προγραμματισμένο.

Για περισσότερες πληροφορίες στο τηλ. 2610 277342.

*Όπως έχει γράψει το σάιτ musicheaven.gr, ο Γιώργος Παπαδόπουλος είναι καθηγητής κιθάρας στην Πάτρα και μουσικοσυνθέτης. Έχει λάβει μέρος σε πολλούς πανελλήνιους και διεθνής διαγωνισμούς, κερδίζοντας αρκετά βραβεία. Ο Γιώργος Παπαδόπουλος που έχει γεννηθεί τον Φεβρουάριο του 1971 στην Πάτρα, είναι ένας άνθρωπος πολύ σεμνός, εργατικός με μια ιδιοσυγκρασία που μπορεί να την αντιληφθεί κανείς ακούγοντας τη μουσική του.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture