Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Πρεμιέρα του κύκλου προβολών της «Σινε-Παρέας» για τη σαιζόν 2015-16 με την ταινία “The Hunt”

Πρεμιέρα του κύκλου προβολών της «Σινε-Π...

Του Τόμας Βίντερμπεργκ

Η Εταιρεία Κοινωνικής Δράσης και Πολιτισμού Κοινο_Τοπία, ξεκινά για τη φετινή χρονιά τις προβολές της με την ταινία “The Huntτου Τόμας Βίντερμπεργκ, αυτή την Τετάρτη στις 21 Οκτωβρίου και ώρα 8μμ.Προσέλευση 7.45μμ.

Η προβολή θα γίνει στον πολυχώρο της Κοινο_Τοπίας, Μαιζώνος 139 και Παντανάσσης, 4ος όροφος (έναντι Δημαρχιακού Μεγάρου) στην Πάτρα με ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟ. Μετά την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση με αφορμή την ταινία. Συντονίζουν οι Μ. Καπατσούλιας και Σ. Βασιλακόπουλος.

The Hunt. Σκηνοθεσία: Thomas Vinterberg Πρωταγωνιστές: Mads Mikkelsen, ThomasBo Larsen Χώρα: Δανία, Διάρκεια: 115 Λεπτά.

Το να διασπείρεις ψεύτικες κατηγορίες, όπως αναφέρει στο κήρυγμά του ο Φίλιπ Σέυμουρ Χόφμαν στην «Αμφιβολία», -ταινία με παρόμοιο θέμα- είναι σαν να σκορπίζεις πούπουλα στον άνεμο. Και να θέλεις έπειτα να τα μαζέψεις είναι σχεδόν αδύνατο.

Αυτό το ζήτημα πραγματεύεται και η τελευταία ταινία του Τόμας Βίντερμπεργκ, «το Κυνήγι», ένα δυνατό κοινωνικό δράμα. Ένα ψέμα σε ένα παιδικό μυαλό, πληγωμένο από τη μη αποδοχή της αγάπης του από έναν ενήλικο, φιλήσυχο καθηγητή, τον Λούκας, που πασχίζει να ξαναφτιάξει τη ζωή του και να διεκδικήσει το γιο του έπειτα από ένα διαζύγιο, παίρνει τραγικές διαστάσεις σε μια μικρή και εύκολη στο να καταδικάσει Σκανδιναβική κοινωνία. Η αδυναμία του Mads Mikkelsen, ο οποίος είναι εξαιρετικός στο ρόλο του, να ξεφύγει από τη χιονοστιβάδα του μίσους που ξεχειλίζει στη μικρή τοπική κοινότητα, είναι σπαρακτική. Έτσι, σταδιακά, όλοι οι κάτοικοι στρέφονται εναντίον του καθηγητή, παρασυρμένοι από τη μαρτυρία ενός μικρού κοριτσιού, μη αναγνωρίζοντας στο πραγματικό θύμα, τον Λούκας, καν το τεκμήριο της αθωότητας, φτάνοντας σε ακραία για μια πολιτισμένη κοινωνία σημεία.

Παρά τις όποιες ενστάσεις για την παθητική στάση του πρωταγωνιστή, ή ακόμη και για το λίγο αμήχανο τέλος, αυτά άλλωστε είναι οι σεναριακές επιταγές των Τόμας Βίντερμπεργκ καιΤομπίας Λίντχολμ, η εξαιρετική σκηνοθεσία του πρώτου σε συνδυασμό με τη βραβευμένη στις Κάννες ερμηνεία του παγερού Μίκελσεν, οδηγούν με το σταδιακό χτίσιμο των χαρακτήρων και τη σκοτεινή ατμόσφαιρα σε μια δραματική κορύφωση.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture