Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Πάτρα: Στην ουρά οι σινεφίλ για το "Τραγούδι του Φοίνικα" από την Κινηματογραφική Λέσχη

Πάτρα: Στην ουρά οι σινεφίλ για το "...
Μακρυγένη Ελευθερία
[email protected]

Στα Ster Cinemas

Το γερμανικό φιλμ "Το τραγούδι του φοίνικα" προέβαλε χθες η Κινηματογραφική Λέσχη Πάτρας, το οποίο αποτέλεσε τη δεύτερη προβολή του πρώτου κύκλου ταινιών. Η ταινία του Κρίστιαν Πέτζολντ, ήταν ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα με ένα "δυνατό" φινάλε και το οποίο συγκέντρωσε το μεγάλο ενδιαφέρον των σινεφίλ, από νεαρής μέχρι μεγαλύτερης ηλικίας.

Μια επιζήσασα των στρατοπέδων συγκέντρωσης,η οποία είναι αγνώριστη μετά από σειρά πλαστικών επεμβάσεων, επιστρέφει στο μεταπολεμικό Βερολίνο ανα­ζητώντας τον σύζυγό της, τον οποίο υποπτεύεται πως την πρόδωσε στους ναζί.

Ιδιαίτερα στην τελευταία προβολή, στις 10.30, η αίθουσα ήταν κάτι παραπάνω από κατάμεστη.

Τα τελευταία χρόνια εξάλλου, το ενδιαφέρον για τις προβολές τηςε Κινηματογραφικής Λέσχης έχει μεγαλώσει ακόμα περισσότερο, γι΄αυτό και στις δύο προβολές προστέθηκε πια και τρίτη.

 

Την επόμενη Δευτέρα 19 Οκτωβρίου θα προβληθεί η ταινία του Ντάμιεν Σαζέλ "Χωρίς μέτρο".

Ο Andrew Neyman είναι ένας φιλόδοξος νεαρός ντράμερ της τζαζ που σπουδάζει σε ένα από τα καλύτερα μουσικά σχολεία της Αμερικής. Καθηγητής του είναι ο Terence Fletcher. Ένας από τους πιο απαιτητικούς, σκληρούς και τελειομανείς μαέστρους της τζαζ. Η μέθοδος διδασκαλίας του είναι κάθε άλλο παρά συμβατική. Υπάρχουν όρια όταν προσπαθείς να αναδείξεις την τέλεια ερμηνεία;

Ώρες προβολών: 6 μ.μ. , 8.15 μ.μ., 10.30 μ.μ.

Ο πρώτος κύκλος προβολών συνολικά περιλαμβάνει 13 ταινίες και θα ολοκληρωθεί στις 4 Ιανουαρίου 2016 ενώ την αμέσως επόμενη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου θα αρχίσει ο δεύτερος κύκλος προβολών που φέτος θα είναι «πυκνότερος» σε αριθμό ταινιών, έχοντας 15 ταινίες έως και τον Απρίλιο του 2016.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΒΟΛΩΝ

26.10.2015: Pride, Μάθιου Γουόρτσας, 2014, Αγγλία, με τους Μπίλι Νάι, Ιμέλντα Στόντον και Ντόμινικ Γουέστ.

2.11.2015: Διπλή ταυτότητα, Μπίλι Γουάιλντερ, 1944, Η.Π.Α., ασπρόμαυρο αριστούργημα «ηλικίας» 71 ετών, με πρωταγωνιστές τους: Φρεντ ΜακΜάρεϊ, Μπάρμπαρα Στάνγουικ, Έντουαρντ Τζ. Ρόμπινσον, βασισμένο στο μυθιστόρημα του Τζέιμς Κέιν «Double indemnity».

9.11.2015: Μακριά από τους ανθρώπους, Νταβίντ Ελοφέν, 2014, Γαλλία.

16.11.2015: Το μικρό νησί, Αλμπέρτο Ροντρίγκεζ, 2014, Ισπανία. Κοινωνικό θρίλερ που ξεχώρισε για την ρεαλιστική υποβλητική του ατμόσφαιρα. Έχει τιμηθεί με 10 βραβεία Γκόγια.

23.11.2015: Το αλάτι της γης, Βιμ Βέντερς, Τζουλιάνο Ριμπέιρο Σαλγκάδο, 2014, Γαλλία- Βραζιλία-Ιταλία. Το εντυπωσιακό ντοκιμαντέρ για τη ζωή και το έργο του Βραζιλιάνου φωτογράφου και ακτιβιστή της οικολογίας Σεμπαστιάο Σαλγκάδο που προτάθηκε για βραβείο Όσκαρ.

30.11.2015: Το μπλε δωμάτιο, Ματιέ Αμαλρίκ, 2014, Γαλλία, σε σκηνοθεσία Ματιέ Αμαλρίκ με τους Ματιέ Αμαλρίκ, Λεά Ντρικέ, Στεφανί Κλεό.

7.12.2015: Magical girl, Κάρλος Βερμούτ, 2014, Ισπανία, μία ξεχωριστή ταινία, σε σκηνοθεσία Κάρλος Βερμούτ με τους: Χοσέ Σακριστάν, Μπάρμπαρα Λένι, Λουίς Μπερμέχο. Η ταινία συνδυάζει το δράμα με το κατάμαυρο χιούμορ.

14.12.2015: Όμορφη νιότη, Χάιμε Ροζάλες, 2014, Γαλλία-Ισπανία. Σε σκηνοθεσία Χάιμε Ροζάλες με τους: Ίνγκριντ Γκαρσία Τζόνσον, Κάρλος Ροντρίγκεζ, Ίνμα Νιέτο.

Ο Κάρλος και η Ναταλία είναι ένα ζευγάρι νεαρών ερωτευμένων που προσπαθούν να τα βγάλουν πέρα στη σύγχρονη Μαδρίτη. Για να εξοικονομήσουν χρήματα συμμετέχουν σε μια ερασιτεχνική ταινία πορνό, αλλά η ζωή τους θα πάρει απροσδόκητη τροπή όταν η Ναταλία μείνει ξαφνικά έγκυος.

21.12.2015: Η πηγή των παρθένων, Ίνγκμαρ Μπέργκμαν, 1959, Σουηδία.

4.1.2016: Ανωτέρα βία σε σκηνοθεσία Ρούμπεν Έστλαντ, 2014, Σουηδία, με τους: Γιοχάνες Κούνκε, Λίζα Λόβεν Κόνγκσλι, Κρίστοφερ Χίβγιου. Βραβείο στο τμήμα Ένα Κάποιο Βλέμμα του Φεστιβάλ Κανών και υποψήφιο για Χρυσή Σφαίρα και (στη βραχεία λίστα) για το ξενόγλωσσο Όσκαρ.

 

Εγγραφές μελών θα γίνονται σε κάθε προβολή πριν από την έναρξη της ταινίας, αφού  δίνετε τα στοιχεία σας (επώνυμο, όνομα, διεύθυνση, αντίτιμο) μαζί με το αντίτιμο της εγγραφής.

Η κάρτα-μέλους, θα παραδίδεται την αμέσως επόμενη Δευτέρα, ενώ η πρόεδρος και το ΔΣ της Κινηματογραφικής Λέσχης Πάτρας αποφάσισαν  νέα μείωση τιμών και παράλληλα μεγαλύτερο αριθμό ταινιών.

ΚΑΡΤΑ ΜΕΛΟΥΣ

Κανονική - Φοιτητική

- 1ος ΚΥΚΛΟΣ 13 ταινίες - 6μηνη συνδρομή 40 € η κανονική και 35 € η φοιτητική.

- 2ος ΚΥΚΛΟΣ 15 ταινίες - 6μηνη συνδρομή 40 € και 35 € αντίστοιχα.

- 2 ΚΥΚΛΟΙ 28 ταινίες - 12μηνη συνδρομή 65 € η κανονική και 50 € η φοιτητική.

- ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ ΑΝΑ ΠΡΟΒΟΛΗ 6 €.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πάτρα: Δείτε τις ταινίες που θα προβάλει η Κινηματογραφική Λέσχη - Στις 5 Οκτωβρίου η πρώτη προβολή

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture