Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Φωτογραφικός περίπατος στον Μυκηναικό οικισμό και το νεκροταφείο της Βούντενης από τους Patrinistas

Φωτογραφικός περίπατος στον Μυκηναικό οι...

Στις 11 Οκτωβρίου – Με τη συνδρομή του αρχαιολόγου Λάζαρου Κολώνα

Η Oμάδα Eθελοντισμού και Eνεργοποίησης των Patrinistas, με την συνδρομή του γνωστού αρχαιολόγου Λάζαρου Κολώνα, διοργανώνουν μία περιήγηση και φωτογραφικό περίπατο στον Mυκηναϊκό οικισμό - νεκροταφείο της Βούντενης, την Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2015 και ώρα 10:30 π.μ., με σημείο συνάντησης - εκκίνησης την είσοδο του αρχαιολογικού χώρου.

Ο Μυκηναϊκός οικισμός της Βούντενης σε κοντινή απόσταση από την Πάτρα και το νέο αρχαιολογικό Μουσείο, αποτελεί μία από τις σημαντικότερες εγκαταστάσεις της λεγόμενης περιφέρειας του Μυκηναϊκού κόσμου. Όπως αποδείχτηκε από τις ανασκαφικές έρευνες που έγιναν τόσο στον οικισμό όσο και στο νεκροταφείο, η ζωή του οικισμού διήρκεσε σχεδόν πεντακόσια χρόνια (1500-1000 π.Χ.).

Νοτιοανατολικά του οικισμού στη θέση Αγραπιδιά και Αμυγδαλιά βρίσκεται το νεκροταφείο του μυκηναϊκού οικισμού, έκτασης 18 στρεμμάτων το οποίο είναι οργανωμένο σε επάλληλα άνδηρα ύψους 2-4 μέτρων.

Οδηγίες μετάβασης: Θα ανεβείτε την οδό Μειλίχου που διέρχεται μπροστά από το Ολύμπειο Θεραπευτήριο με κατεύθυνση την περιοχή της Ξερόλακκας. Θα περάσετε κάτω από τη γέφυρα του περιφερειακού μέχρι να φτάσετε στην είσοδο του ΧΥΤΑ.

Ένας δρομίσκος στα αριστερά της εισόδου του ΧΥΤΑ οδηγεί σε ένα άνετο χώρο στάθμευσης. Από εκεί ανηφορίζει ένα σκιερό μονοπάτι για το λόφο - αρχαιολογικό χώρο.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture