Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Με Ρίτα Χέιγουωρθ και "Κυρία της Σαγκάης" η έναρξη προβολών της Κινηματογραφικής Λέσχης Πάτρας

Με Ρίτα Χέιγουωρθ και "Κυρία της Σα...

Στις 5 Οκτωβρίου 2015, σε 3 προβολές στις 18.00, 20.15 και 22.30

Η Κινηματογραφική Λέσχη Πάτρας συμπληρώνει φέτος 37 χρόνια συνεχούς παρουσίας και ήδη ανακοίνωσε τον 1ο κύκλο των προβολών της για τη νέα χειμερινή περίοδο.

Η έναρξη θα γίνει την Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2015 στην αίθουσα 3 των Ster Cinemas, στη Βέσο Μάρε και φέτος και η ταινία που επελέγη από την πρόεδρο της Λέσχης, Ελένη Δάσιου ως πρώτη είναι ένα κλασικό φιλμ νουάρ σκηνοθετημένο από έναν ιδιοφυή δημιουργό και με πρωταγωνίστρια την αιώνια «Τζίλντα» Ρίτα Χέιγουωρθ, εδώ με κομμένα τα υπέροχα μαλλιά της, γεγονός που είχε λίγο «ξενίσει» τους πολυάριθμους φαν της.

Η 1η λοιπόν των 13 σπουδαίων ταινιών του α΄ κύκλου της νέας περιόδου της Κινηματογραφικής Λέσχης Πάτρας είναι «Η κυρία από τη Σαγκάη» του Όρσον Γουέλς, Αμερικανικής παραγωγής του 1947, διάρκειας 87 λεπτών.

Πρωταγωνιστούν η Ρίτα Χέιγουορθ, ο ίδιος ο Όρσον Γουέλς (Πολίτης Κέιν) και ο Έβερετ Σλόουν. Ο μοναχικός Μάικλ Ο’Χάρα σαγηνεύεται από τη femme fatale Έλσα Μπάνιστερ. Μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα, ωστόσο, ο παθιασμένος ναυτικός πιάνεται στον ιστό που έχουν πλέξει προσεκτικά γύρω του οι άνθρωποι που τον περιβάλλουν.

Μια πρωτοπρόσωπη, κυνική αφήγηση ενός ανθρώπου που αρνείται να προδώσει το ερωτικό του πάθος κι ένα σκοτεινό υπαρξιακό ημερολόγιο που μετατρέπεται σε ντελιριακό, σουρεαλιστικό και παραισθησιογόνο σκηνοθετικό επίτευγμα το οποίο απογειώνεται στο περίφημο φινάλε του, όπως έχει γράψει το περιοδικό Αθηνόραμα.

Ο Β' Κύκλος της Λέσχης θα αρχίσει αμέσως μετά την τελευταία προβολή του α’ κύκλου (11/1) και θα τελειώσει τον Απρίλη 2016.  Επειδή το Πάσχα του 2016 είναι αργότερα, στον Β' Κύκλο θα υπάρχει χρόνος να προβληθούν περισσότερες ταινίες (15), οι οποίες θα ανακοινωθούν περί το τέλος του τρέχοντος έτους.

Το εισιτήριο στην κάθε προβολή κοστίζει 6 ευρώ ενώ η κάρτα διαρκείας για τον 1ο κύκλο κοστίζει 40 ευρώ και 35 ευρώ για τους φοιτητές.

*Η "Κυρία της Σαγκάης" επανακυκλοφόρησε σε νέες κόπιες το φετινό καλοκαίρι από την εταιρεία New Star.

Επιμέλεια - Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture