Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Burning Man 2015: Ένα αντισυμβατικό φεστιβάλ- ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ

Burning Man 2015: Ένα αντισυμβατικό φεστ...

Το ιδιαίτερο αυτό φεστιβάλ έχει τα δικά του… έθιμα.

Τόπος μιας μοναδικής εμπειρίας για χιλιάδες ταξιδιώτες γίνεται μια φορά το χρόνο η έρημος της Νεβάδα. Το Βurning Man είναι ένα από τα δημοφιλέστερα φεστιβάλ του πλανήτη για όσους θέλουν να ζήσουν μία πρωτόγνωρη εμπειρία και όχι άδικα.

Από το 1986, διεξάγεται κάθε χρόνο, στην έρημο της Νεβάδα, στις ΗΠΑ. Για μια βδομάδα το Black Rock Desert γίνεται τόπος συνάντησης ατόμων με εναλλακτικές κοσμοθεωρίες.

Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι όσοι λαμβάνουν μέρος πρώτη φορά, ονομάζονται "παρθένοι" και τους ζητείται να φορούν μία ειδική ζώνη κατά την είσοδό τους στο φεστιβάλ.

Το όνομά του το έχει πάρει από το τελετουργικό καψίματος ενός γιγάντιου ανθρώπινου ομοιώματος την προτελευταία μέρα του φεστιβάλ.

Όταν πρωτοξεκίνησε, το Burning Man περίπου 30 χρόνια πριν, ελάχιστοι μυημένοι μετέβαιναν στην έρημο, όμως τα τελευταία χρόνια έχει εξελιχθεί σε ένα φεστιβάλ με πολλές ισχυρές προσωπικότητες.

Ανάμεσα σε εκείνους που έδωσαν το παρόν τα προηγούμενα χρόνια ήταν ο Mark Zuckerberg, ιδρυτής του Facebook, ο διευθυντής της Amazon, Jeff Bezos και ο Sergey Brin της Google.

Το 2010 πάνω από 51.000 άνθρωποι έλαβαν μέρος στο Burning Man ενώ ο αριθμός τους ξεπέρασε τις 65.000 το 2014, παρά τις… καταρρακτώδεις βροχές, κάτι σπάνιο για την έρημο της Νεβάδα, που ανάγκασαν τους διοργανωτές να αναβάλλουν κάποιες εκδηλώσεις.

Οι κανόνες για τα κοστούμια στο φεστιβάλ είναι πολύπλοκοι. Διέπονται από την αρχή πως κανείς από τους συμμετέχοντες δεν πρέπει να αφήσει κανένα ίχνος πίσω του και οι διοργανωτές του φεστιβάλ έχουν δεσμευτεί για τον καθαρισμό κάθε κόκκου άμμου στην έρημο. Τα μποά που μαδάνε και οι πούλιες που σκορπίζονται στα ξέφρενα πάρτι είναι ένας μεγάλος μπελάς.

Το τέλειο Burning Man κοστούμι, λένε οι ειδικοί, θα πρέπει να είναι έτσι φτιαγμένο ώστε ο χρήστης να παραμένει ευτυχισμένος στον ήλιο της ερήμου, πολύ ελαφρύ, αλλά αρκετά επιδεικτικό για να τραβήξει τα βλέμματα.

Οι περιορισμοί αυτοί δεν έχουν πάντως εμποδίσει Burning Man από το να θεωρείται ένας ενήλικος ανταγωνιστής του Halloween. Μάσκες μονόκερων, στολές πουλιών και διαστημανθρώπων, φωσφοριζέ αξεσουάρ και ευφάνταστα gadgets είναι σχεδόν απαραίτητα για τους 'Burners' που θέλουν να ξεχωρίζουν στην απέραντη σκηνή που στήνεται στην έρημο.

"Όλα είναι μέρος της τέχνης - όλη η Playa μετατρέπεται σε μια καλλιτεχνική σκηνή», δήλωσε η Donna Kaupp, 67, ο οποία διατηρεί κατάστημα στην Καλιφόρνια. Οι Βurners προμηθεύονται από εκεί αξεσουάρ όπως λεοπάρ γυαλιά και διαστημικές μάσκες.   Φέτος θραύση κάνουν οι ολόσωμες spandex στολές για τους άνδρες. Για τις γυναίκες, τα πολύ κοντά, αστραφτερά σορτς που φοριούνται δίχως τίποτα άλλο, παραμένουν πρώτη επιλογή.

Το τέλειο Burning Man κοστούμι, λένε οι ειδικοί, θα πρέπει να είναι έτσι φτιαγμένο ώστε ο χρήστης να παραμένει ευτυχισμένος στον ήλιο της ερήμου, πολύ ελαφρύ, αλλά αρκετά επιδεικτικό για να τραβήξει τα βλέμματα.

"Θα πρέπει να είναι άνετο για να φορεθεί είτε με τη ζέστη, είτε με το κρύο," αναφέρει η Μαίρη Χογκ, η οποία κάνει κοστούμια με λεπτομέρειες όπως πλέγμα στις μασχάλες για αερισμό,σε ένα κατάστημα στην περιοχή. "Και θα πρέπει να είναι άνετα όταν είσαι"φτιαγμένος".

 

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, το τελετουργικό καψίματος του γιγάντιου ανθρώπινου ομοιώματος, έχει οριστεί για την 5η Σεπτεμβρίου.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture