Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Η Μέριλ Στριπ εκπλήσσει και πάλι - Υποδύεται μία ροκ τραγουδίστρια στο φιλμ "Ricki & The Flash"

Η Μέριλ Στριπ εκπλήσσει και πάλι - Υποδύ...

Η ταινία θα προβάλλεται από 10 Σεπτεμβρίου 2015 στην Ελλάδα

Η τρεις φορές βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός Meryl Streep μεταμορφώνεται και αποδεικνύει και πάλι ότι μπορεί να κάνει τα πάντα στον κινηματογράφο.

Αυτή τη φορά, στη νέα ταινία όπου πρωταγωνιστεί με τίτλο «Ricki & The Flash – Η Ρίκι και η Ροκ» που ήδη προβάλλεται στις ΗΠΑ και έχει κάνει έως τώρα εισπράξεις της τάξης των 25 εκατομμυρίων δολαρίων, επιστρατεύει το εντυπωσιακό φωνητικό της ταλέντο και τραγουδά ροκ ενώ παίζει και ηλεκτρική κιθάρα. Πρόκειται για μια συγκινητική, ανατρεπτική και αστεία ιστορία για μια διαφορετική και μάλλον εκκεντρική μητέρα που προτίμησε να κυνηγήσει το ροκ εν ρολ όνειρο της, ακόμα κι όταν αυτό την απομάκρυνε από την οικογένεια της.

Στην καρέκλα του σκηνοθέτη του φιλμ βρίσκεται ο επίσης βραβευμένος με Όσκαρ, βετεράνος σκηνοθέτης Jonathan Demme (The Silence of the Lambs, Philadelphia), ενώ την εξαιρετική ομάδα των συντελεστών συμπληρώνει η ανθρωποκεντρική και βραβευμένη με Όσκαρ σεναριογράφος Diablo Cody (Juno).

Την αποξενωμένη κόρη υποδύεται απολαυστικά η πραγματική θυγατέρα της 66χρονης Mery Streep, η 32χρονη Mamie Gummer («Cake» και «The Good Wife») ενώ η ταινία ήταν η αφορμή για να ξαναβρεθεί στο κινηματογραφικό πανί (μετά την «Εκλογή της Σόφι» του 1982 ταινία για την οποία η Στριπ είχε κερδίσει το 2ο Όσκαρ της καριέρας της) με την Στριπ ο 67χρονος σήμερα Kevin Kline.

Το καστ συμπληρώνει μοναδικά ο για πάντα νέος ροκ σταρ, Rick Springfield (αν και στα 66 του χρόνια σήμερα) που υποδύεται το ταίρι της θρυλικής ηθοποιού με μία εξαιρετική ερμηνεία, αποδεικνύοντας ότι το μεγαλύτερο χάρισμα των μεγάλων ηθοποιών, όπως η Streep, είναι να αναδεικνύουν όλους όσους μοιράζονται σκηνές μαζί τους.

Στην ταινία «Η Ρίκι και η Ροκ» που θα βγει στις Ελληνικές αίθουσες σε διανομή από την εταιρεία Feelgood από την Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2015 και αναμένεται να έρθει για προβολή και στην Πάτρα, παίζει και ο Σεμπάστιαν Σταν που τον είδαμε στον «Captain America, O Πρώτος Εκδικητής» και «Captain America, Ο Στρατιώτης του Χειμώνα».

Η Ricki (Meryl Streep) περισσότερο από κάθε τι άλλο ήθελε να κάνει καριέρα στη ροκ μουσική. Αποφασισμένη να ακολουθήσει το όνειρό της, εγκατέλειψε νωρίς την οικογένειά της. Όταν μια ημέρα δέχεται ένα τηλεφώνημα από τον πρώην άντρα της (Kevin Kline), να επιστρέψει σπίτι για να σταθεί στην αποξενωμένη κόρη της Julie (Mamie Gummer) που παίρνει διαζύγιο, έρχεται αντιμέτωπη με όλα τα διλήμματα του παρελθόντος.

Όμως η μουσική είναι για αυτήν στάση ζωής. Ακόμα και αυτή την έσχατη στιγμή επιστρατεύει τον μεγαλύτερο έρωτά της, τη ροκ, για να προσεγγίσει τα αποξενωμένα μέλη της οικογένειάς της: τον πρώην άντρα της με τη δεύτερη τέλεια σύζυγο του, τον μεγαλύτερο γιο της (Sebastian Stan) που ετοιμάζεται να παντρευτεί, αλλά δεν σκοπεύει να την καλέσει στον γάμο, και τον μικρότερο που δεν χαίρεται ιδιαίτερα με την επίσκεψή της.

Διότι η κιθάρα και η ροκ της ανήκουν με κάθε κόστος, και είναι έτοιμη να το αποδείξει.

Διάρκεια: 101 λεπτά.

«Όλοι έχουμε ένα κομμάτι του παρελθόντος μας που θα θέλαμε να αλλάξουμε» ανέφερε ο 71χρονος σκηνοθέτης Jonathan Demme. «Όταν η Ρίκι βλέπει την κόρη της να διαλύεται, νιώθει ότι έχει την ευκαιρία να εξιλεωθεί και να διορθώσει όλες τις κακές επιλογές που έκανε στο παρελθόν».

«Όλοι πρέπει να ζούμε με τα λάθη μας» υποστήριξε η Meryl Streep. «Νομίζω ότι εύχεται τα παιδιά της να τη συμπαθούσαν περισσότερο, να την καταλάβαιναν. Αλλά έχει καθαρή ματιά στα πράγματα. Η Ricki ζει τη στιγμή. Συμπεριφέρεται παρορμητικά. Είναι ανακουφιστικό να υπάρχει κάποιος που δεν συμπεριφέρεται όπως θα ήταν αναμενόμενο. Μας λέει ότι δεν μπορεί να κάνει κάτι διαφορετικό, γιατί αυτός είναι ο χαρακτήρας της».

«Η Ricki Rendazzo είναι μια εκδοχή της Meryl Streep που δεν έχουμε ξαναδεί» επισημαίνει ο σκηνοθέτης Τζόναθαν Ντέμι προσθέτοντας πως «η Meryl έχει κάνει φοβερές υποκριτικές στροφές. Έχει ενσαρκώσει διάσημους, μία τρομαχτική μάγισσα στο φιλμ Into the Woods, και γενικά αναλαμβάνει ακραίους χαρακτήρες. Σε αυτή την ταινία, η Ricki έχει τις ιδιοτροπίες της αλλά η Meryl την υποδύεται τόσο γήινα. Μία πραγματική, αυθεντική, τραγουδίστρια της ροκ, μία πραγματική γυναίκα του 21ου αιώνα».

Η Ricki Rendazzo γεννήθηκε στο μυαλό της Diablo Cody.  Η ίδια η σεναριογράφος ομολογεί ότι άντλησε έμπνευση από την ίδια τη ζωή. «Ο χαρακτήρας της Ricki είναι εμπνευσμένος από τη μητριά μου, την Terry, που ήταν τραγουδίστρια σε μία ροκ μπάντα. Η Terry έχει έξι εγγόνια και ακόμα ροκάρει κάθε Σαββατοκύριακο, ηλεκτρίζοντας το κοινό. Το ροκ εν ρολ είναι η ζωή της και θεωρώ ότι κάποιοι άνθρωποι στη ζωή της πίστευαν ότι ήταν χαζό για μια μαμά ή γιαγιά να κάνει κάτι τέτοιο. Αλλά η ίδια δεν δίνει δεκάρα. Την αγαπώ για αυτό».

Στην ταινία η Ricki φεύγει από το Λος Άντζελες για να είναι με την κόρη της, την Julie, που περνάει δύσκολες ώρες. Από τον ροκ εν ρολ κόσμο της η Ricki πηγαίνει στην Ιντιάνα, στη ζωή που άφησε πίσω της ως Linda Brumell, σύζυγος και μητέρα τριών παιδιών. Όμως, όπως μας λέει η σεναριογράφος, μπορεί να θέλει την εξιλέωση, αλλά με τους δικούς της όρους. «Η Ricki είναι η Ricki» όπως λέει χαρακτηριστικά. «Στο παρελθόν, ήταν η Linda Brummell, σύζυγος του Pete. Ήταν μητέρα, ζούσε στην Ιντιάνα. Δεν θέλει να ξαναγίνει κάτι τέτοιο. Είναι πολύ ασφαλής με την περσόνα της Ricki» εξήγησε η Ντιάμπλο Κόντι.

Τέλος να αναφέρουμε την ιδιαιτερότητα της ταινίας που είναι η συνεργασία της Streep με την ίδια της την κόρη, την Mamie Gummer. «Η Mamie είναι πολύ δραματική, πάντα ήταν, από τριών χρονών, μπορεί και από τριών μηνών. Οπότε παίζουμε χρόνια τώρα» είπε η Streep. «Θαυμάζω την ίδια και την τόλμη της να πέφτει με τα μούτρα.

Είναι δύσκολο να μπεις σε αυτό το επάγγελμα, ειδικά με μία μητέρα τόσο γνωστή στο Χόλιγουντ, αλλά τα παιδιά έχουν τη δική τους ματιά για τους γονείς τους, δεν τους βάζουν στο βάθρο. Οπότε, το να βρει έναν τρόπο να είναι θυμωμένη μαζί  μου, δεν της ήταν καθόλου δύσκολο».

Επιμέλεια - Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture