Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Τον "Άρχοντα των Δαχτυλιδιών: Η Επιστροφή του Βασιλιά" προβάλλει η ΚΝΕ τη Δευτέρα 17 Αυγούστου στην Πάτρα

Τον "Άρχοντα των Δαχτυλιδιών: Η Επι...

Στις 21.15 το βράδυ με ελεύθερη είσοδο για το κοινό

Την επική ταινία φαντασίας «Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών: Η Επιστροφή του Βασιλιά - The Lord of the Rings: The Return of the King» που ήταν το τελευταίο μέρος της τριλογίας σε σκηνοθεσία του Νεοζηλανδού δημιουργού Πίτερ Τζάκσον που στην απονομή των Όσκαρ του 2004, είχε προταθεί για 14 βραβεία και τιμήθηκε τελικά με 11 Όσκαρ, θα προβάλλει η ΚΝΕ την ερχόμενη Δευτέρα 17 Αυγούστου 2015 στις 21.15 στο λαικό θεατράκι στην οδό Γερμανού.

Στο πλαίσιο των θερινών κινηματογραφικών προβολών για νέους και ανέργους που γίνονται με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, έχουν ήδη παιχθεί και οι 2 πρώτες ταινίες του «Άρχοντα».

Στην Αμερικανο-νεοζηλανδική ταινία, παραγωγής 2003 που βασίστηκε στο βιβλίο του Τζ. Ρ. Ρ. Τόλκιν, παίζουν οι Βίγκο Μόρτενσεν, Ορλάντο Μπλουμ, Λιβ Τάιλερ, Ελάιζα Γουντ, Ίαν ΜακΚέλεν, Κέιτ Μπλάνσετ, κ.α.

Μέχρι ο Φρόντο να φτάσει στις Μαύρες Πύλες για να απαλλαγεί από το βάρος του δαχτυλιδιού, ο μάγος Γκάνταλφ και ο βασιλιάς Θέοντεν ενώνουν τις δυνάμεις τους για να σώσουν την πρωτεύουσα της Γκόντορ (Μίνας Τίριθ) από την τελική μάχη ενάντια στις δυνάμεις του Κακού. Το τελευταίο μέρος της τριλογίας είναι σαφώς και το καλύτερο.

Όπως είχε γράψει το Αθηνόραμα, όλοι οι χαρακτήρες στέκονται αντάξιοι των περιστάσεων, ανακαλύπτοντας τον κρυμμένο ηρωικό εαυτό τους, απόρροια του ταξιδιού-δοκιμασία που έζησαν στις δύο προηγούμενες ταινίες ενώ ο Πίτερ Τζάκσον φαίνεται να μη θέλει να αποχωριστεί τους ήρωές του καθυστερώντας με 3-4 ψευτο-φινάλε. Δικαιολογημένα, πάντως, σάρωσε τα Όσκαρ, τιμώμενος για μια μνημειώδη δουλειά που άνοιξε νέες διαστάσεις στο επικό σινεμά.

Να θυμίσουμε πως τα περασμένα Χριστούγεννα στις σκοτεινές αίθουσες παρακολουθήσαμε το τελευταίο μέρος της νέας επικής τριλογίας φαντασίας του Πίτερ Τζάκσον «Χόμπιτ» που επίσης βασίστηκε σε βιβλίο του Τόλκιν και αποτέλεσε προοίμιο του «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών».

Επιμέλεια - Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture