Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Έρχεται στο Πολύεδρο στην Πάτρα η γνωστή ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια Χάρις Κατάκη

Έρχεται στο Πολύεδρο στην Πάτρα η γνωστή...

Αυτή την Παρασκευή με αφορμή το νέο της βιβλίο «Το ημερολόγιο ενός θεραπευτή»

Εκδήλωση - συνάντηση με τη γνωστή ψυχολόγο – ψυχοθεραπεύτρια Χάρι Κατάκη με αφορμή την κυκλοφορία του νέου της βιβλίο «Το ημερολόγιο ενός θεραπευτή», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πατάκη θα γίνει στον δροσερό κήπο του Πολύεδρου αυτή την Παρασκευή 19 Ιουνίου 2015 στις 8 το βράδυ.

Για το βιβλίο και το έργο της θα μιλήσουν η Εμμανουέλα Πλατάκη, ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια και η Κωνσταντίνα Σωτηριάδου, ψυχίατρος – παιδοψυχολόγος. Θα ακολουθήσει συζήτηση με τη συγγραφέα. Την εκδήλωση θα πλαισιώσουν μουσικά ο Γιώργος Βόσσος (κιθάρα – φωνή) και η Σοφία Δουκλιά (φωνή – κιθάρα).

Η έκδοση του "Ηµερολογίου ενός θεραπευτή" συμπίπτει µε τη συµπλήρωση 30 χρόνων λειτουργίας του Εργαστηρίου Διερεύνησης Ανθρώπινων Σχέσεων, που ίδρυσε η Χάρις Κατάκη το 1984. Στο "Ηµερολόγιο" η συγγραφέας καλεί τον αναγνώστη σε ένα πρωτόγνωρο ταξίδι, κατά τη διάρκεια του οποίου µας φανερώνει τις άγνωστες πτυχές της ζωής ενός θεραπευτή και αποκαλύπτει τα πλέον κοµβικά συστατικά που, µέσα στα χρόνια, συγκρότησαν τη θεραπευτική της προσέγγιση. Έτσι, ανάμεσα σε άλλα, ο αναγνώστης θα γνωρίσει τη σημασία που έχει η επαφή µας µε τις γενεαλογικές και τις πολιτισµικές µας καταβολές προκειμένου να ενώσουμε τους κρίκους της προσωπικής µας αλυσίδας και να βρούμε τον εαυτό µας, µαζί µε τη συγγραφέα, ο αναγνώστης θα προσπελάσει ξανά τις κρίσιµες καµπές της προσωπικής του πορείας, όταν κλήθηκε να πάρει αποφάσεις για το επάγγελµα, τον γάµο, τη ζωή του.

Ο αναγνώστης ακόμα θα προβληµατιστεί για τον τραγικά διττό, πολλές φορές, χαρακτήρα της καθηµερινής του γλώσσας, όταν άλλο λέει και άλλο εννοεί. Κυρίως, όµως, όλα αυτά θα τα δει µέσα από το πρίσµα ενός θεραπευτή: η συγγραφέας έχει προ πολλού αµφισβητήσει την ανάγκη της απόστασης ανάµεσα στους θεραπευτές και στους θεραπευόµενους, χτίζοντας γέφυρες επικοινωνίας µεταξύ τους και καταργώντας την εικόνα ενός παντοδύναµου, απόµακρου και ουδέτερου θεραπευτή.

Η Χάρις Κατάκη έχει γεννηθεί στην Καβάλα και έχει σπουδάσει ψυχολογία στη Γερμανία και στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ειδικεύτηκε στην Ψυχοθεραπεία, στο Αθηναϊκό Κέντρο Μελέτης του Ανθρώπου και πήρε το διδακτορικό της από το Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης το 1975. Το 1983 ίδρυσε το Εργαστήριο Διερεύνησης Ανθρώπινων Σχέσεων, το οποίο διευθύνει έκτοτε. Ασχολείται με την Κλινική Ψυχολογία, την εκπαίδευση ειδικών του χώρου της ψυχικής υγείας, την έρευνα και τις σχετικές εκδόσεις. Το πλούσιο συγγραφικό της έργο περιλαμβάνει σειρά δημοσιευμάτων σε έγκυρα διεθνή περιοδικά.

Το 1974 εξέδωσε το πρώτο της βιβλίο ("Οι Τρεις Ταυτότητες της Ελληνικής Οικογένειας"), που έχει κάνει μέχρι τώρα εννιά εκδόσεις. Η ερευνητική της εργασία αφορά κυρίως την ανάπτυξη εννοιών και αρχών που διέπουν τα ανθρώπινα συστήματα. Τα τελευταία χρόνια η έρευνά της εστιάστηκε στην πρωτοποριακή προσπάθεια της εννοιολογικής τεκμηρίωσης ενός συνθετικού μοντέλου θεραπείας. Είναι στέλεχος πολλών επιστημονικών οργανώσεων. Θεωρείται μεταξύ των κορυφαίων Ελλήνων θεραπευτών και ειδικών του χώρου της ψυχικής υγείας με διεθνή αναγνώριση.

Έχει ιδρύσει και διευθύνει την γνωστή και επιτυχημένη σειρά "Ανθρώπινα Συστήματα" στην οποία έχουν ενταχθεί πάνω από 30 βιβλία που απευθύνονται στο ευρύ κοινό, σε κοινωνικούς επιστήμονες και επαγγελματίες που ασχολούνται με τον άνθρωπο. Στην σειρά έχουν επίσης ενταχθεί και αρκετά παιδικά βιβλία βασισμένα στον συστημικό τρόπο σκέψης.

Τα βιβλία της

(2014)  Το ημερολόγιο ενός θεραπευτή, Εκδόσεις Πατάκη

(2012)  Οι τρεις ταυτότητες της ελληνικής οικογένειας, Πεδίο

(2012)  Το ήμερο φίδι του θεού, Πεδίο

(2012)  Το μωβ υγρό, Πεδίο

(2008)  Το ήμερο φίδι του Θεού, Ελληνικά Γράμματα

(1998)  Οι τρεις ταυτότητες της ελληνικής οικογένειας, Ελληνικά Γράμματα (κείμενα, επιμέλεια σειράς)

(1995)  Το μωβ υγρό, Ελληνικά Γράμματα (κείμενα, επιμέλεια σειράς).

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture