Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

To cd "Συνάντηση" όπου ο Στέφανος Κορκολής "αγγίζει" ως σολίστ του πιάνου έργα Μ. Θεοδωράκη, παρουσιάζεται στην Αθήνα

To cd "Συνάντηση" όπου ο Στέφα...

Την Τετάρτη, 17 Ιουνίου, 2015 στις 20.30 στο Τριανόν

Η Panik Platinum, ο συνθέτης και ερμηνευτής Στέφανος Κορκολής και η ερμηνεύτρια Σοφία Μανουσάκη θα παρουσιάσουν το διπλό CD με τίτλο «Συνάντηση», την Τετάρτη, 17 Ιουνίου, 2015 στις 20.30 στο Τριανόν στην οδό Κοδριγκτώνος 21 & Πατησίων 101 στην Αθήνα.

Στο συγκεκριμένο cd, όπου ο πιανίστας και συνθέτης Στέφανος Κορκολής ερμηνεύει έργα του μεγάλου Έλληνα μουσουργού Μίκη Θεδωράκη με την Σοφία Μανουσάκηνα τραγουδά.

Στην εκδήλωση θα παραστούν και θα μιλήσουν για αυτή τη συνεργασία η Μαρία Φραντούρη, ο Δημήτρης Κούτουλας, o Δημήτρης Βραχνός, ο Στέφανος Κορκολής, και η Σοφία Μανουσάκη.

Στο χώρο του «Τριανόν» όπου πρωτάκουσε ο Μίκης Θεοδωράκης τον Στέφανο Κορκολή να ερμηνεύει έργα του.

Ο Στέφανος Κορκολής για πρώτη φορά αγγίζει ως σολίστ του πιάνου έργα του Μίκη Θεοδωράκη, από όλο το μουσικό φάσμα του μεγάλου Έλληνα συνθέτη.

Το διπλό CD με τίτλο «Συνάντηση» περιλαμβάνει Πρελούδια για πιάνο, μεταφορές / διασκευές ορχηστρικών έργων για πιάνο και λυρικά τραγούδια σε ερμηνεία της ταλαντούχας ερμηνεύτριας Σοφίας Μανουσάκη.

Η σχέση που δημιουργήθηκε τα τελευταία δύο χρόνια μεταξύ του Μίκη Θεοδωράκη και του Στέφανου Κορκολή όπως και η καταλυτική φράση στην επιστολή του συνθέτη προς τον διεθνούς φήμης πιανίστα, όπου αναφέρεται στον Στέφανο Κορκολή ως «ιδανικό ερμηνευτή και πρεσβευτή της μουσικής του προς το ελληνικό και το διεθνές κοινό», δημιούργησε στον Στέφανο την επιθυμία να μπει στο στούντιο και να αρχίσει να ηχογραφεί έργα του συνθέτη.

Κατά τη διάρκεια των ηχογραφήσεων ο Στέφανος Κορκολής έδωσε στον συνθέτη να ακούσει τις ηχογραφήσεις, και μετά την ακρόαση τους μία δεύτερη επιστολή ακολούθησε από τον Μίκη Θεοδωράκη:

"...σ' ευχαριστώ θερμά για το θαυμάσιο δώρο που μου κάνατε εσύ και η Σοφία. Γνώριζα το εκπληκτικό σου ταλέντο. Τώρα βρίσκομαι μπροστά στην ανακάλυψη μιας εξαιρετικής ερμηνεύτριας, που πέρα από το νεαρό της ηλικίας της, φανερώνει μια σπάνια ωριμότητα ερμηνευτική, έχοντας σαν όπλο το γοητευτικό τέμπο της φωνής της και την καθαρή τεχνική. Ότι δηλαδή χρειάζεται η φόρμα του τραγουδιού, που είναι τόσο απαιτητική για να αποδοθεί. Το γεγονός ότι κάποιος ασχολείται με τη μουσική μου με συγκινεί βαθιά. Σας ευχαριστώ".

Η προσέγγιση του αριστουργηματικού έργου του Μίκη Θεοδωράκη, έγινε με τον πιο λιτό και ανθρώπινο τρόπο, δηλαδή μέσα από ένα πιάνο και μία φωνή, με σκοπό την ανάδειξη του μεγαλείου των μελωδιών του μεγάλου Έλληνα μουσουργού.

Η δουλειά αυτή  κυκλοφορεί από την PANIK Platinum. Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Γιώργος Αρσενάκος τόνισε χαρακτηριστικά. «Η PANIK Platinum αισθάνεται περήφανη που είχε την τιμή να αγκαλιάσει ένα τόσο σημαντικό και σπουδαίο έργο και να κάνει πραγματικότητα την κυκλοφορία αυτού του διπλού CD με τίτλο «ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture