Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Εδώ βρισκόμαστε

Εδώ βρισκόμαστε

Του Ντίνου Βγενόπουλου

« Μπορείς πια να δεις ως που το ΄φτασε το κακό.» Αισχύλος , Πέρσες

 

Εδώ και τέσσερις μήνες βρισκόμαστε στην κόψη του ξυραφιού, λεφτά , υπομονή, αντοχές, ανοχές, λογική, αλληλεγγύη, κοινή πορεία και όραμα εξαντλήθηκαν ή χάθηκαν και υπάρχουν πολλοί λόγοι για όλα αυτά.

  1. αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους(;) «χάρη» στις φιλελεύθερες πολιτικές εμμονές τους  αλλά και την υπερβολική διαλλακτικότητα της ελληνικής κυβέρνησης.

  2. γεωπολιτικός αναβρασμός τόσο προς τα βορειανατολικά- Ουκρανία κλπ,  όσο και στη Μέση Ανατολή.

  3. αρρυθμίες στη γειτονική Τουρκία το οποίο επιτείνεται  μετά το στραπάτσο που υπέστη ο «πασάς» Ερντογάν.

  4. καθίζηση ή τουλάχιστον στασιμότητα της Ευρωζώνης και εν τοις πράγμασι  πολλές ταχύτητες που καθιστούν αλλοπρόσαλλη την «ενιαία» μια πολιτική πραγματικότητα  και  η οποία επιβεβαιώνεται δια των αντιθέσεων που αναφύονται  σε ΚΑΘΕ βήματα της.

  5. οι χώρες «ατμομηχανές» της Ευρώπης Ιταλία , Γαλλία σέρνονται σε μια  μακροχρόνια  αβεβαιότητα  δίνοντας την ευκαιρία στη Γερμανία να τις κρατά πισθάγκωνα  δεμένες  και τις ηγεσίες τους απόλυτα ελεγχόμενες.

  6. οι υποτιθέμενες εξυγιανθείσες χώρες, Ισπανία, Πορτογαλία όχι μόνο δεν …ευτυχούν αλλά ανά πάσα στιγμή κινδυνεύουν να βυθιστούν καθώς «ταξιδεύουν» με το σαπιοκάραβο της λιτότητας και της καθήλωσης.

  7. κύματα ρημαγμένων ανθρώπων που του θερίζει και τους ξεριζώνει ο πόλεμος και η ανέχεια και αναζητούν «θεού πρόσωπο» στην  Ευρώπη που αφού τους σκοτώσει πρώτα  μετά τους πνίγει στη μεσόγειο

  8. μια Γερμανία που όλο και περισσότερο μεγεθύνει τους μεγαλοϊδεατισμούς της για οικονομική κυριαρχία και στρατιωτική υπεροπλία , προκαλώντας βαθύ προβληματισμό λόγο βεβαρυμμένου παρελθόντος.

  9. οι πολίτες κρατούν την αναπνοή τους μέχρι την επόμενη ημερομηνία που θα ορίσουν οι εταίροι(;) ως ορόσημο!!! ή θα επιδιώξει η κυβέρνηση για να κατανοήσει το παιγνίδι τους.

  10. όλα τα μεγάλα θέματα της  χώρας είναι χύμα στο τραπέζι εξαιτίας μιας αβεβαιότητας που καλλιεργείται από τους δανειστές αλλά και γίνεται ανεκτή από του κυβερνώντες

  11. Η Υγεία είναι ανύπαρκτη χωρίς χρηματοδότηση, χωρίς έμψυχο υλικό, χωρίς σχέδιο έστω και για μετά το ξεπέρασμα(;) της διελκυστίνδας με τους εταίρους (;).

  12. τα έργα μικρά και μεγάλα «ιδιοκτησίας» των μεγαλο-κατασκευαστών   βρίσκονται υπό εγκατάλειψη και τους εκβιασμούς να γίνονται μόνιμη απειλή με περισσό θράσος από εκείνους που για κάθε έργο έβγαλαν για δύο.

  13. Η παιδεία περί άλλων τυρβάζει καθώς προτάχθηκε το κάρο αντί του αλόγου

  14. η ανάπτυξη έχει μετατεθεί για το απώτατο μέλλον και φυσικά η μείωση της  ανεργίας για το άγνωστο μακρινό μέλλον.

Θα μπορούσε ο κατάλογος και συμπεριλάβει δεκάδες λόγους ακόμα , αλλά δεν υπάρχει λόγος. Εδώ που βρισκόμαστε είμαστε στην ουσία μόνοι. Μια χώρα που πρέπει να αναζητήσει το μέλλον και την προοπτική της όχι στις ορέξεις των εταίρων(;) αλλά στις δυνάμεις της κυρίως και ίσως στους …παράταιρους της παγκόσμιας οικονομίας.

Αυτός ο πνιγμός, δεν θα σταματήσει ούτε εύκολα ούτε γρήγορά ή μη μόνο αν πιαστούμε από τα …μαλλιά μας , όσα μας έχουν μείνει καθώς μας έχουν πάρει το σκάλπ.

Η επόμενη μέρα , όπως φάνηκε και από το κουρελόχαρτο Γιούνγκερ ΔΕΝ μπορεί να βασίζεται σε αυτό τον νεοφιλελεύθερο εσμό.

Η κυβέρνηση το ξέρει  και οφείλει δύο πράγματα

1. Άμεση ενημέρωση και απόλυτη αλήθεια, για την πραγματική κατάσταση της χώρας , τι χρωστάμε ,έσω –έξω  τι μας χρωστάνε, παραγωγή, δυνατότητες , τα πάντα

2. ανάληψη πρωτοβουλιών ασύμβατων, ανατρεπτικών , ριζοσπαστικών  με γενναιότητα και σωφροσύνη. Είναι δύσκολο, αλλά δεν υπάρχει κάτι άλλο που να ορίζει το δύσκολο αύριο αυτού του τόπου.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις