Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

"Ηλέκτρα" με Μαρίνα Ασλάνογλου και μαζί Ρένη Πιττακή και Γιάννη Βόγλη στο θέατρο Badminton

"Ηλέκτρα" με Μαρίνα Ασλάνογλου...

Σε σκηνοθεσία του σπουδαίου δημιουργού Σπύρου Ευαγγελάτου

Το Θέατρο Badminton στην Αθήνα ανοίγει από το φετινό καλοκαίρι τον «Κύκλο Αρχαίου Δράματος» και παρουσιάζει την «Ηλέκτρα» του κορυφαίου τραγικού ποιητή Ευριπίδη.

Η πρεμιέρα όπως διαβάσαμε στο clickatlife.gr, είναι προγραμματισμένη για την επόμενη Παρασκευή 12 Ιουνίου 2015. Η παράσταση θα παρουσιαστεί έως και τις 26 Σεπτεμβρίου. Μάλιστα το έργο θα παρουσιάζεται στα ελληνικά με συνοδεία υπέρτιτλων σε ξένες γλώσσες, προφανώς λόγω και των ξένων επισκεπτών – τουριστών την καλοκαιρινή περίοδο στην Αθήνα.

Τη σκηνοθεσία και τη δραματουργική επεξεργασία του κειμένου υπογράφει ο σπουδαίος Έλληνας σκηνοθέτης, πανεπιστημιακός δάσκαλος και ακαδημαϊκός Σπύρος Α. Ευαγγελάτος, τη μετάφραση ο Κ.Χ. Μύρης και το σκηνικό ο Γιώργος Πάτσας.

Τον ρόλο της Ηλέκτρας ερμηνεύει μια από τις πιο ταλαντούχες ηθοποιούς της νεότερης γενιάς, η κάτοχος του βραβείου «Μελίνα Μερκούρη» Μαρίνα Ασλάνογλου. Δίπλα της δύο κορυφαίες μορφές του ελληνικού θεάτρου, η Ρένη Πιττακή και ο σπουδαίος βετεράνος ηθοποιός Γιάννης Βόγλης, ο οποίος να θυμίσουμε πως είχε διατελέσει και καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας έως τις αρχές του 2012.

Το Θέατρο Badminton εγκαινιάζει λοιπόν τον «Κύκλο Αρχαίου Δράματος», ένα νέο, ετήσιο θεσμό για το αρχαίο δράμα στη χώρα μας, που φιλοδοξεί να προσφέρει κατά τους καλοκαιρινούς μήνες υψηλού επιπέδου παραγωγές στην Αθήνα με την υπογραφή των πλέον αξιόλογων ελλήνων σκηνοθετών και με κορυφαίους συντελεστές.

Παράλληλα, ο θεσμός επιδιώκει να συστήσει στους πολυάριθμους θεατρόφιλους επισκέπτες της πόλης τη σύγχρονη ελληνική θεατρική δημιουργία, αλλά και τους μύθους, την ιστορία, τα ιδεώδη και το πνεύμα της Αρχαίας Ελλάδας.

Ο «Κύκλος Αρχαίου Δράματος» του Θεάτρου Badminton αξιοποιεί την πολύχρονη πείρα του Badminton στις μεγάλες, υψηλών αισθητικών απαιτήσεων παραγωγές, και την επεκτείνει στο αρχαίο δράμα, προσφέροντας μια νέα στέγη στις παραστάσεις αρχαίου ρεπερτορίου αλλά και μια πολύτιμη ευκαιρία για εξωστρέφεια στο σύγχρονο ελληνικό θέατρο.

Η Ηλέκτρα του Ευριπίδη αποτελεί μια διεισδυτική σπουδή πάνω στις έννοιες της εκδίκησης, της ενοχής, της μεταμέλειας και της Δικαιοσύνης. Η Ηλέκτρα και ο αδελφός της Ορέστης αποφασίζουν να σκοτώσουν τη μητέρα τους, την Κλυταιμνήστρα, για να την εκδικηθούν επειδή σκότωσε τον πατέρα τους, τον Αγαμέμνονα.  Το έργο παρακολουθεί το ανόσιο σχέδιο των δύο παιδιών, εστιάζοντας στις ψυχικές μεταπτώσεις τους. Η τραγωδία πρωτοδιδάχθηκε το 413 π.Χ.

Το θέατρο Badminton βρίσκεται στο Άλσος Στρατού, στο Γουδή (τηλ. 210 8840600).

Μέρες και Ώρες παραστάσεων

Τρίτη – Σάββατο: 20.30.

*Στην παράσταση ο Γιάννης Βόγλης θα είναι ο Πρεσβύτης, Ορέστης ο Θανάσης Κουρλαμπάς, Αγγελιαφόρος ο Θοδωρής Κατσαφάδος και Γεωργός ο Γιώργος Ψυχογιός ενώ η Ρένη Πιττακή θα υποδυθεί την Κλυταιμνήστρα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture