Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Το μέλος του ΔΣ του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας Π. Πάγκαλος στο thebest.gr: "Tα πάντα είναι ανοικτά"

Το μέλος του ΔΣ του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας Π. Πάγ...
Μαρτάτος Tάκης

Ο κ. Πάγκαλος διαψεύδει το γεγονός ότι υπάρχει τάση να επιλεγεί και να προτιμηθεί ο Κώστας Καζάκος

Μεγάλο είναι το ενδιαφέρον για το τι θα γίνει στο ΔΗΠΕΘΕ της Πάτρας και ποιός θα είναι τελικά ο νέος καλλιτεχνικός διευθυντής από τους 8 που υπέβαλλαν αίτηση και συναντήθηκαν την περασμένη Παρασκευή και Σάββατο με τα μέλη του Διοικητικού συμβουλίου του θεάτρου στην Πάτρα.

Όπως ανέφερε σε τηλεφωνική συνομιλία στο thebest.gr, ο Παναγιώτης Πάγκαλος, διδάσκων στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο και στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών, Αντιπρόεδρος του ΔΣ του θεάτρου, όλα τα μέλη εξέτασαν και συζήτησαν με τους υποψηφίους στις συναντήσεις που έγιναν και η άποψή τους θα εκτεθεί επισήμως στην επόμενη συνεδρίαση του συμβουλίου που αναμένεται να γίνει μετά του Αγίου Πνεύματος (τις πρώτες μέρες του Ιουνίου).

Ήδη ακούστηκε ευρέως ότι η κρίσιμη συνεδρίαση θα λάβει χώρα πιθανόν την Τετάρτη 3 Ιουνίου 2015, ωστόσο ο κ. Πάγκαλος όπως είπε στο thebest.gr, μέχρι στιγμής δεν έχουν κάποια επίσημη ενημέρωση.

«Δεν ήμουν σε όλες τις συναντήσεις (ο κ. Πάγκαλος δεν κατέστη δυνατόν να παρευρίσκεται στο θεατράκι Μπάρι, όπου έγιναν οι ακροάσεις την 1η μέρα, την Παρασκευή 22 Μαΐου 2015), ωστόσο έχω ενημερωθεί πλήρως. Θα προχωρήσουμε με βάση τις νόμιμες διαδικασίες, όπως εξάλλου το έχει δηλώσει και η Δημοτική Αρχή. Έχουμε μπροστά μας σοβαρές υποψηφιότητες και η απόφαση μας θα είναι αποτέλεσμα μίας δημοκρατικής διαδικασίας. Θα εξετάσουμε και θα αξιολογήσουμε δίκαια και έντιμα όλες τις υποψηφιότητες και θα καταλήξουμε στην επιλογή μας».

Όταν τον ρωτήσαμε αναφορικά με τον βετεράνο ηθοποιό και σκηνοθέτη Κώστα Καζάκο, απάντησε: «Όλα τα μέλη του συμβουλίου του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας είναι ικανά να κρίνουν και να αποφασίσουν. Αυτά που ισχυρίζεστε πως ακούγονται και γράφονται περί τάσης προς επικράτηση και πρόκρισης συγκεκριμένου υποψηφίου, δεν ισχύουν. Ο κος Καζάκος είναι μια εξέχουσα προσωπικότητα με ήθος, ιδέες, πάθος και γνώσεις και θα μπορούσε να δώσει πολλά ακόμη στο ελληνικό θέατρο, πέραν των όσων έχει ήδη προσφέρει. Ωστόσο δεν υπάρχει ρεύμα ή επιβολή απόψεων». Ο πρόεδρος, κος Ανδρέας Τερζής και η Δημοτική Αρχή έχουν χειριστεί το θέμα με την δέουσα προσοχή και νομιμότητα, διότι επιθυμούν το θέατρο να αποτελέσει εφαλτήριο σκέψης και πολιτισμικής ανάτασης για την πόλη σήμερα».

Τέλος, να αναφέρουμε πως ο πρόεδρος του συμβουλίου του θεάτρου Ανδρέας Τερζής, καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών, όπως άφησε να εννοηθεί σε δηλώσεις του, όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά όσον αφορά στο αν θα υπάρξει απευθείας απόφαση και επιλογή στην προσεχή συνεδρίαση του συμβουλίου ή αν θα προκριθούν οι 2-3 επικρατέστεροι από τους 8 τελικά υποψηφίους, από τους οποίους και θα προκύψει ο καλλιτέχνης που θα επιλεγεί για να αναλάβει τα ηνία της καλλιτεχνικής διεύθυνσης του ΔΗΠΕΘΕ της Πάτρας, του 3ου τη τάξει θεάτρου της χώρας (μετά το ΕΘνικό και το ΚΘΒΕ) το επόμενο διάστημα.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture