Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Πάτρα:Ποιητική βραδιά από τον Πολιτιστικό Σύλλογο "Έκφραση"

Πάτρα:Ποιητική βραδιά από τον Πολιτιστικ...

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 22 Μαΐου

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Εγλυκάδας «ΕΚΦΡΑΣΗ», σας προσκαλεί στην ποιητική βραδιά, αφιερωμένη στον ποιητή Διονύση  Καρατζά, με τίτλο:«Πρόβα εαυτού».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 22 Μαΐου 2015, στις 9 μ.μ., στον υπαίθριο και φιλόξενο χώρο του Niki Patras Tennis Club, Ηρακλέους 138, στην  Εγλυκάδα.

Ο ποιητής θα αυτοπαρουσιαστεί μέσα από μια φωτογραφική διαδρομή στη ζωή και το έργο του, τονίζοντας τη σχέση που ανέπτυξε με την ποίηση και τη μουσική. Στη συνέχεια θα απαγγείλει ποιήματά του, τα οποία θα συνοδεύονται από φωτογραφίες της Μαρίας Κοσσυφίδου.

Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης θα ακουστούν τραγούδια σε ποίηση του Διονύση Καρατζά, από το «Μουσικό Εργαστήρι» του Παμμικρασιατικού Συνδέσμου Πάτρας. Θα τραγουδήσουν η  Μαρία Ρούτση, ο Νίκος Μπαλής και ο Ηλίας Λαμπρόπουλος.

Ο Διονύσης Καρατζάς γεννήθηκε το 1950 στην Πάτρα, στην οποία ζει και εργάστηκε ως καθηγητής φιλόλογος. Στην ποίηση εμφανίστηκε με την ποιητική συλλογή «Ξημέρωμα στη γη» (1972). Ακολούθησαν δώδεκα ποιητικές συλλογές, ανάμεσά τους «Απ’ το μισό παράθυρο», 2006 (Βραβείο Ακαδημίας Αθηνών). Η τελευταία του ποιητική συλλογή είναι «Χωρίς εδώ», εκδόσεις ΔΟΝΤΙ, Πάτρα, 2011.

Ποιήματά του έχουν μεταφραστεί σε Ευρωπαϊκές γλώσσες και μελοποιημένα, απαρτίζουν τέσσερις κύκλους τραγουδιών του Μίκη Θεοδωράκη, έναν κύκλο του Ηλία Ανδριόπουλου, του Γιώργου Ανδρέου, του Γιάννη Γερογιάννη και του Γιώργου Αθανασακόπουλου, ενώ μεμονωμένα ποιήματά του έχουν συμπεριλάβει στα έργα τους οι συνθέτες Ευγένιος Βούλγαρης, Σοφία Καμαγιάννη, Βάκια Σταύρου και Γιώργος Δίπλας.

Με ιδιαίτερη χαρά αναμένουμε να μας τιμήσετε με την παρουσία σας.



Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture