Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Συμμετοχή μαθητών του 1ου Δημοτικού Σχολείου Παραλίας σε εκπαιδευτικά προγράμματα

Συμμετοχή μαθητών του  1ου Δημοτικού Σχο...

«Ας χορέψουμε στην πόλη, με την πόλη, για την πόλη» και «Όλοι Μαζί… με μια Φωνή»

Ένα πλούσιο διήμερο δράσεων έζησαν οι μαθητές του 1ου Δημοτικού σχολείου Παραλίας στο ξεκίνημα της εβδομάδας, συμμετέχοντας σε δύο ιδιαίτερα εκπαιδευτικά προγράμματα με χορό και τραγούδι. Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν δουλειές τους, να παρακολουθήσουν ενδιαφέροντα καλλιτεχνικά προγράμματα και να συναναστραφούν με μαθητές άλλων σχολείων της περιοχής.

Συγκεκριμένα την Τρίτη 5 Μαΐου 2015, στην Πλατεία Β. Γεωργίου του Α’, έδωσαν το «παρών» στο πρόγραμμα «Ας χορέψουμε στην πόλη, με την πόλη, για την πόλη», το οποίο πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα των ΠΔΕΔΕ των Τμημάτων Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης από τους Σχολικούς Π.Ε και Δ.Ε. Φυσικής Αγωγής Αχαΐας, Αιτωλοακαρνανίας και Ηλείας. Οι μαθητές και οι μαθήτριες, υπό την καθοδήγηση της εκπαιδευτικού Φυσικής Αγωγής κ. Γεωργακλή Παναγιώτας, παρουσίασαν στην εκδήλωση χορούς από τη Νάξο, την Αρκαδία και τον Πόντο.

Την επόμενη μέρα, Τετάρτη 6 Μαΐου 2015, στο Συνεδριακό Κέντρο ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδος, οι μαθητές του 1ου Δημοτικού της Παραλίας ήσαν και πάλι παρόντες στην 1η Μαθητική  Χορωδιακή Συνάντηση με τίτλο «Όλοι Μαζί… με μια Φωνή», η οποία πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Σχολικού Συμβούλου ΠΕ16 (Μουσικών) κ. Σακκά-Κυρίτση Κωνσταντίνας. Σε αυτό το πρόγραμμα οι μαθητές και οι μαθήτριες, υπό την καθοδήγηση της εκπαιδευτικού Μουσικής κ. Ζαφειροπούλου Αναστασίας, παρουσίασαν τραγούδια του συνθέτη Γιώργου Καζαντζή καθώς επίσης και ένα παραδοσιακό τραγούδι από τη Μικρά Ασία-Ιωνία.

Η συμμετοχή σε τέτοια προγράμματα αποδεικνύει έμπρακτα την πίστη ολόκληρης της σχολικής κοινότητας του 1ου Δημοτικού Παραλίας (που συναποτελούν ο Συλλόγος Διδασκόντων, οι μαθητές καθώς και ο Συλλόγος Γονέων και Κηδεμόνων) πως τέτοιες δράσεις εμπλουτίζουν τις εμπειρίες των μαθητών και τους εφοδιάζουν με ποικίλα οφέλη,  ψυχαγωγικά, κοινωνικά, εκπαιδευτικά. Υπενθυμίζεται πως το σχολείο όχι μόνο συμμετέχει ενεργά σε πολλά αντίστοιχα προγράμματα, αλλά συχνά αναλαμβάνει και πρωτοβουλίες για τη διοργάνωση ειδικά σχεδιασμένων εκπαιδευτικών εκδηλώσεων για τους μαθητές του.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture