Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

EVENTS

/

Πάτρα:Μαγιάτικα Φιλοσοφοπαιχνιδίσματα - Θεματικά Εργαστήρια Φιλοσοφίας για παιδιά 4-7 ετών

Πάτρα:Μαγιάτικα Φιλοσοφοπαιχνιδίσματα - ...

Από την Cogitans-δράσεις πολιτισμού

«Γιατί νιώθω λυπημένος;»,  «μα, που ήμουν πριν γεννηθώ;», «ο ήλιος που πάει όταν κρύβεται;»,  «τα αστέρια γιατί δεν πέφτουν από τον ουρανό;», «είπα ψέματα γιατί δεν ήθελα να στενοχωρήσω τη φίλη μου».

Και όμως οι ερωτήσεις αυτές των παιδιών συνιστούν «φιλοσοφικά ερωτήματα», τα οποία προκύπτουν από τη φαντασία τους και τη δική τους καθημερινή εμπειρία.

Στα θεματικά εργαστήρια φιλοσοφίας για παιδιά, που οργανώνονται από την Cogitans-δράσεις πολιτισμού, ξεκινούμε από την αντίληψη ότι η γνώση δεν είναι μια παθητική διαδικασία και η φιλοσοφική σκέψη δεν αφορά μόνο τον κόσμο των ενηλίκων.

Η φιλοσοφία αφορά την καθημερινότητα όλων μας και είναι μια πρακτική διαδικασία παρά μια θεωρητική ενασχόληση.

Στα θεματικά εργαστήρια φιλοσοφίας για παιδιά, με παιγνιώδη τρόπο, τα παιδιά μπορούν να προβληματιστούν πάνω σε θέματα της καθημερινότητά τους, να θέσουν ερωτήματα, να αμφισβητήσουν βεβαιότητες.

Στόχος μας είναι  να ενισχύσουμε τους μικρούς μας «φιλοσόφους» να εκφραστούν και  να αλληλεπιδράσουν δημιουργικά με το περιβάλλον τους.

Η ιδέα και η υλοποίηση της δράσης "Μαγιάτικά Φιλοσοφοπαιχνιδίσματα - Θεματικά Εργαστήρια Φιλοσοφίας για παιδιά 4-7 ετών" ανήκει στην νηπιαγωγό Δώρα Μαρινάτου. Το πρώτο μάθημα θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 9 Μαϊου, ώρα 18:30-19:30, και ο κύκλος περιλαμβάνει 4 συνολικά δράσεις!

Πληροφορίες-συμμετοχές:

cogitans-δράσεις πολιτισμού

2610331311, [email protected]

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View