Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Μουσικό Σχολείο Πατρών: Μαγική Βραδιά από το με τον παραδοσιακό τραγουδιστή Παναγιώτη Λάλεζα

Μουσικό Σχολείο Πατρών: Μαγική Βραδιά απ...

Και τη συμμετοχή χορευτικών ομάδων του Λυκείου των Ελληνίδων Πατρών

Στην κατάμεστη αίθουσα ΑΙΓΛΗ του συγκροτήματος Veso Mare (Ακτή Δυμαίων) πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 29 Απριλίου 2015 και ώρα 8:00 μμ η Συναυλία Ελληνικής Παραδοσιακής Μουσικής του Μουσικού Σχολείου Πατρών με την συμμετοχή χορευτικών ομάδων του Λυκείου των Ελληνίδων Πατρών τιμώντας την ξεχωριστή δημοτική φωνή που σε συγκινεί, που σε ταξιδεύει στα βουνά και στις πεδιάδες και που σε κάνει να ζεις τα όνειρά σου.

Ο ταλαντούχος Κορίνθιος Παναγιώτης Λάλεζας ήταν κοντά μας μαγεύοντας με την φωνή τους μαθητές, τους χορευτές και όλους τους παρευρισκόμενους. Ο Διευθυντής του Μουσικού Σχολείου Πατρών, Σταμάτης Λέκκας τίμησε τον Παναγιώτη Λάλεζα για το πλούσιο έργο του και την πολύτιμη προσφορά του στην παραδοσιακή μουσική.

Την συνέχεια ανέλαβε ο σπουδαίος Καθηγητής Παραδοσιακής Μουσικής Δημήτριος Γαλάνης που συντόνισε το οργανοπαικτικό και χορωδιακό σύνολο του Μουσικού Σχολείου.

Ο τιμώμενος Παναγιώτης Λάλεζας τραγουδούσε, το Λύκειο των Ελληνίδων χόρευε, οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου απέδιδαν με τα μουσικά όργανα και με την φωνή τους τραγούδια διαφόρων περιοχών του Ελλαδικού Χώρου δημιουργώντας το καλύτερο κλίμα και κλέβοντας εντυπώσεις.

Οι χορευτικές ομάδες του ΛτΕ Πατρών συνόδευαν εναλλάξ τον Παναγιώτη Λάλεζα και τη χορωδία με τους χορούς από την Ήπειρο, τη Θεσσαλία και τη Μικρά Ασία. Απέσπασαν τον θαυμασμό ο Πολίτικος χασάπικος του δασκάλου Δημήτρη Ηλία και βοηθού δασκάλου Βασίλη Σταμόπουλου, οι αυθεντικές φορεσιές των χορευτών και η λεβεντιά των τσολιάδων μας.

Την επιμέλεια των χορών είχε ο δάσκαλος του ΛτΕ Πατρών Δημήτρης Ηλίας που τίμησε με την παρουσία του και το χορό την χθεσινή εκδήλωση.

Η Πρόεδρος και το ΔΣ του ΛτΕ Πατρών με ανακοίνωσή τους, «θέλουν να συγχαρούν το Διευθυντή και τους Καθηγητές του Μουσικού Σχολείου Πατρών για αυτήν τους την πρωτοβουλία, τους μαθητές του σχολείου που ακούραστα και με κέφι έδειξαν την αγάπη τους στην ελληνική παράδοση και επίσης την ψυχή της εκδήλωσης τον Παναγιώτη Λάλεζα που μας τίμησε με την παρουσία του.»

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture