Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Πάτρα: Το αδιαχώρητο στη μουσικοθεατρική παράσταση «Γιώργος Ζαμπέτας-μπουζούκι αγάπη μου!» - ΦΩΤΟ

Πάτρα: Το αδιαχώρητο στη μουσικοθεατρική...

Ενα πρόγραμμα 2.5 ωρών

Το Πατρινό Σύνολο της ομώνυμης Σχολής Εκμάθησης Παραδοσιακών Οργάνων, που διευθύνει ο μαέστρος Θοδωρής Γεωργόπουλος, ανάδείξε μέσα από ένα πρόγραμμα 2.5 ωρών, το έργο και τη ζωή του Γιώργου Ζαμπέτα, με τη συνδρομή θεατρικών και χορευτικών δρώμενων.

Κεντρικός καλεσμένος ήταν ο  διαχρονικός ερμηνευτής,Φίλιππος Νικολάου, ο οποίος και ξεκίνησε την καριέρα του δίπλα στον Γιώργο Ζαμπέτα, που μας θύμισε τα κορυφαία τραγούδια του μεγάλου λαϊκού συνθέτη και δεξιοτέχνη του μπουζουκιού.

Το πρώτο μέρος της παράστασης, κάλυψαν ερμηνευτικά οι καταξιωμένοι Πατρινοί τραγουδιστές, Δημήτρης Δημόπουλος, Διονυσία Καρόκη και Σπύρος Βέρρας.

Μαζί με την 50μελή Ορχήστρα «Εν Χορδώ», συμμετείχαν
-Το «Θεατρικό Εργαστήρι Κέντρου Γλώσσας και Πολιτισμού», της θεατρολόγου Κατερίνας Μιχαλοπούλου, που θα ξετυλίξει μέσα από δραματοποιημένες ενότητες, σύντομα στιγμιότυπα από τις κυριότερες περιόδους της ζωής του Γιώργου Ζαμπέτα.
-Ο Χορευτικός Σύλλογος «Καρατζάδες», με χοροδιδασκάλους την Βασιλική Σιβρίκα και τον Νίκο Κοτσόκολο, που θα υποστηρίξει χορευτικά τα τραγούδια.
-Η Παιδική Βυζαντινή Χορωδία της Ανδριάνας Τσαγκάρη, που θα συνοδεύσει χαρακτηριστικά τραγούδια του Γιώργου Ζαμπέτα.

Συντελεστές:
Την καλλιτεχνική διεύθυνση της φιλόδοξης παραγωγής «Γιώργος Ζαμπέτας-μπουζούκι αγάπη μου!», είχε ο μαέστρος Θοδωρής Γεωργόπουλος, τη σκηνοθεσία η Κατερίνα Μιχαλοπούλου, τα κοστούμια υπογράφει η Ειρήνη Μπαλλή, τα σκηνικά ο Θάνος Μπαλαφούτης, τα εικαστικά η Κανέλλα Στασινοπούλου ενώ την παρουσίαση και την οργάνωση παραγωγής, ο δημοσιογράφος Παναγιώτης Ρηγόπουλος.
Την εκδήλωση προλόγισε ο βιογράφος του Γιώργου Ζαμπέτα, συγγραφέας Κώστας Παπασπήλιος, αναδεικνύοντας άγνωστες πτυχές του έργου του Γιώργου Ζαμπέτα.

flashstar

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture