Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Ευρωεκλογές 2024
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Οι σπουδαστές της Δραματικής σχολής του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας - "Αρνούμαστε κάθε μικροκομματική παρέμβαση στον χώρο του θεάτρου"

Οι σπουδαστές της Δραματικής σχολής του ...

Απευθύνουν κάλεσμα για συγκέντρωση συμπαράστασης στον Θοδωρή Αμπαζή, την Πέμπτη στις 18.00 στην πλ. Γεωργίου

Oι εξήντα (60) και πλέον σπουδαστές της Ανωτέρας ιδιωτικής Σχολής Δραματικής τέχνης του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου της Πάτρας απέστειλαν στα Μέσα ενημέρωσης μία ανακοίνωση συμπαράστασης και στήριξης του καλλιτεχνικού διευθυντή του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας και καθηγητή στη σχολή Θοδωρή Αμπαζή με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις που θέλουν τον Δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη να διατίθεται να προχωρήσει σε προκήρυξη της θέσης του καλλιτεχνικού διευθυντή του θεάτρου το καλοκαίρι.

Η σύμβαση του κ. Αμπαζή λήγει στις 31 Ιουλίου του 2015.

Ακολουθεί αναλυτικά το κείμενο των σπουδαστών της Δραματικής σχολής του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας.

«Ως φοιτητές της Ανώτερης Ιδιωτικής Σχολής Δραματικής Τέχνης του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Πάτρας, με την υποστήριξη των υπολοίπων φορέων του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ, γνωστοποιούμε στους πολίτες της πόλης την διάθεση της δημοτικής αρχής να απομακρύνει τον νυν καλλιτεχνικό διευθυντή Θ. Αμπαζή, γνωστό για την μεγάλη προσφορά του στο θεατρικό γίγνεσθαι της Πάτρας, με μη αναθεώρηση της σύμβασης του και να ανοίξει την θέση σε κάποιον υποψήφιο φιλικά προσκείμενο στην ιδεολογία του κόμματος , απ’ το οποίο προέρχεται, αφήνοντας ανολοκλήρωτο το έργο του τωρινού διευθυντή και μετέωρους τους ανθρώπους που συνειδητά το πλαισιώνουν.

Εμείς αρνούμαστε κάθε μικροκομματική παρέμβαση στον χώρο του θεάτρου και της τέχνης και δεν δεχόμαστε να συμπιέσουμε την δημιουργική διαδικασία για να χωρέσει σε μικροπολιτικές φόρμες. Σαν άτομα οφείλουμε να υπερασπιστούμε την ελεύθερη εκπαίδευση για να μην πέφτει θύμα της εκάστοτε πολιτικής δύναμης.

Δεν επιτρέπουμε σε κανέναν να απαξιώσει ότι έχουμε μέχρι τώρα κατορθώσει με την δουλειά μας και δεν θα αφήσουμε κανέναν να αλλάξει την κατεύθυνση της σχολής την οποία και επιλέγουμε γι’ αυτή ακριβώς την σύσταση της και όχι για κάποια άλλη που σκοπεύει η δημοτική αρχή να της φορέσει.
Για εμάς είναι θέμα αρχής να διαφυλάξουμε ότι έχουμε δημιουργήσει μέχρι τώρα και ότι σκοπεύουμε για το μέλλον.

Απαιτούμε από την δημοτική αρχή να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και των προσδοκιών και να ξεχωρίσει την θέση της από τις αναχρονιστικές πολιτικές που προέρχονται για να διαμορφώσουν την καλλιτεχνική πορεία μιας ολόκληρης πόλης.

Σας καλούμε να βρεθούμε μαζί αύριο Πέμπτη 19/3 και ώρα 6.00 μ.μ., έξω από το θέατρο ΑΠΟΛΛΩΝ στην ΠΛΑΤΕΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ως ένδειξη συμπαράστασης».

*Η λειτουργία αναγνωρισμένης από το κράτος και το Υπουργείο πολιτισμού Δραματικής σχολής από το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας ήταν ένας παλιός στόχος και όνειρο που υλοποιήθηκε και έγινε πραγματικότητα επί ημερών του κ. Αμπαζή στο πηδάλιο της καλλιτεχνικής διεύθυνσης του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture