Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Λίγο πριν ταξιδέψει στο φεστιβάλ του Ρόμπερτ Ντε Νίρο το ελληνικό φιλμ "Τετάρτη 04.45" προβάλλεται στην Πάτρα

Λίγο πριν ταξιδέψει στο φεστιβάλ του Ρόμ...

Από τις 12 Μαρτίου 2015 στα Ster Cinemas στη Βέσο Μάρε

Από αυτή την Πέμπτη 12/3/2015 κάνει πρεμιέρα στην Αθήνα και θα αρχίσει να προβάλλεται και στην Πάτρα, στα Ster Cinemas, στη Βέσο Μάρε μία νέα Ελληνική ταινία που είναι ένα σύγχρονο ατμοσφαιρικό νουάρ φιλμ με εξαιρετική μουσική επένδυση, το «Τετάρτη 04:45» σε σκηνοθεσία του Αλέξη Αλεξίου, με πρωταγωνιστή το γνωστό ηθοποιό Στέλιο Μάινα.

Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι η συγκεκριμένη ταινία, το τρέιλερ της οποίας προβαλλόταν τις προηγούμενες μέρες στα Ster Cinemas της Πάτρας, επιλέχθηκε να προβληθεί και να διαγωνιστεί και στο διάσημο Κινηματογραφικό φεστιβάλ της Tribeca στη Νέα Υόρκη, μία διοργάνωση με την υπογραφή του σπουδαίου ηθοποιού Ρόμπερτ Ντε Νίρο.

Σε μια πολύ δυνατή χρονιά, η «Τετάρτη 04:45» θα διαγωνιστεί μεταξύ άλλων με τις ταινίες «The Adderall Diaries» της Pamela Romanowsky με πρωταγωνιστές τους James Franco και Ed Harris, το «Franny» του Andrew Renzi με τον Richard Gere και την Dakota Fanning, το «Meadowland» του Reed Morano με την Olivia Wilde και τον Luke Wilson και το «Virgin Mountain» του Ισλανδού Dagur Kári.

Το Tribeca Film Festival που ιδρύθηκε από τους Robert De Niro, Jane Rosenthal και Craig Hatkof το 2002, έχει αναδείξει μέσα από το διαγωνιστικό του μέρος σημαντικές ταινίες του παγκόσμιου ανεξάρτητου κινηματογράφου, όπως το Ανθρώπινο Κεφάλαιο του Paolo Virzi και το Άσε το Κακό να μπει του Tomas Alfredson.

Η «Τετάρτη 04:45», ένα ατμοσφαιρικό και αγωνιώδες θρίλερ, είναι η 2η μεγάλου μήκους ταινία του Αλέξη Αλεξίου μετά την «Ιστορία 52», η οποία είχε κάνει την πρεμιέρα της στο διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ του Ρότερνταμ. Προσεχτικά χωρισμένη σε κεφάλαια με αινιγματικούς τίτλους, κομψά ντυμένη με ονειρικές ρετρό μουσικές, πλούσια σε σαρκαστικούς διαλόγους και ποπ αναφορές, σκοτεινή και γεμάτη χρώμα, η ταινία ξεχειλίζει από εικόνες που στοιχειώνουν το μυαλό του θεατή, χωρίς επιτήδευση αλλά με καθαρόαιμο κινηματογραφικό στυλ, όπως αναφέρεται στο δελτίο Τύπου της εταιρείας διανομής Feelgood.

Στην ταινία, που είναι ελληνογερμανική παραγωγή, εμφανίζονται επίσης οι Μαρία Ναυπλιώτου, Δημήτρης Τζουμάκης και Adam Bousdoukos (Soul Kitchen).

Σύνοψη:

Αθήνα, Χειμώνας 2010. Ο Στέλιος Δημητρακόπουλος έχει 32 ώρες πριν χάσει τα πάντα. Από το τζαζ μπαρ που με πολύ κόπο διατηρεί σε λειτουργία εδώ και χρόνια, μέχρι την ίδια του την οικογένεια. Ο Ρουμάνος γκάνγκστερ που του έχει δανείσει χρήματα, απαιτεί να εξοφληθεί το χρέος τώρα. Ο μεσολαβητής και πρώην φίλος του Στέλιου, τον υποχρεώνει σε διάφορα παράνομα θελήματα. Η σύζυγος σκέφτεται σοβαρά να τον εγκαταλείψει και ένας ιδιοκτήτης νυχτερινού κέντρου, χωρίς να υπολογίζει τις συνέπειες, σηκώνει επιτέλους το ανάστημα του. Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν, ο χρόνος τρέχει, και το έλατο στο σπίτι του Στέλιου πρέπει να στολιστεί.

Διάρκεια: 116 λεπτά

Η μουσική είναι του Felizol.

Executive Producers – Χρήστος Β. Κωνσταντακόπουλος και Θεοδώρα Βαλέντη.

Παραγωγός - THANASSIS KARATHANOS

Σε συμπαραγωγή με: ZDF/ARTE, FALIRO HOUSE, MARNI FILMS

Με την υποστήριξη των EURIMAGES COUNCIL OF EUROPE, ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ, FFA-GERMAN FEDERAL FILM BOARD, ISRAEL FILM FUND, ΝΕΡΙΤ.

*Nα προσθέσουμε πως το Φεστιβάλ Tribeca δημιουργήθηκε ως αντίδραση στο χτύπημα της 11ης Σεπτέμβρη στους Δίδυμους Πύργους για να αποτελέσει τη μεγαλύτερη, επί αμερικανικού εδάφους, γιορτή του διεθνούς κινηματογράφου.

Περισσότεροι από 450.000 θεατές και επισκέπτες, μαζί με ηχηρά ονόματα της βιομηχανίας του θεάματος (Martin Scorsese, Al Pacino) αναμένεται να κατακλύσουν το ιστορικό κέντρο του Μανχάταν σε μια πληθώρα προβολών και εκδηλώσεων που θα διαρκέσουν από 15 μέχρι 26 Απριλίου.

Επιμέλεια - Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture