Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

"Πανκαλαβρυτινή 'Eνωση: Διοργανώνει πανηγυρικό εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου

"Πανκαλαβρυτινή 'Eνωση: Διοργανώνει...

Ο Εορτασμός αυτός έχει θεσμοθετηθεί και συντελείται για πάνω από 80 έτη

Την Κυριακή 22 Μαρτίου 2015 και ώρα 11.15 π.μ. η "ΠΑΓΚΑΛΑΒΡΥΤΙΝΗ ΕΝΩΣΗ" σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής, το Δήμο Αθηναίων, τον Δήμο Καλαβρύτων και πολλούς Φορείς και Συλλόγους, διοργανώνει πανηγυρικό εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821 στην Αθήνα, στην Αίθουσα της Παλαιάς Βουλής οδός Σταδίου 33.

Ο Εορτασμός αυτός έχει θεσμοθετηθεί και συντελείται για πάνω από 80 έτη. Κατά τον εορτασμό θα εξαρθεί γενικά μεν το πνεύμα της Εθνεγερσίας για την ανάκτηση της Ελευθερίας του γένους από τον Οθωμανικό ζυγό, ειδικότερα δε η συμβολή των Καλαβρυτινών Πρωτεργατών στον Ιερό αυτό Αγώνα.

Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο κ. Σπυρίδων Ι. Νικολάου, Σύμβουλος Επικρατείας ε.τ. τ. Γενικός Γραμματέας της Εταιρείας Μελέτης Ελληνικής Ιστορίας, με θέμα :

"Η Εθνική και Ευρωπαϊκή ταυτότητα της Ελληνικής Επαναστάσεως του 1821"

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα απονεμηθούν τα Βραβεία του 3ου ετήσιου μαθητικού διαγωνισμού Ζωγραφικής της ΠΑΓΚΑΛΑΒΡΥΤΙΝΗΣ ΕΝΩΣΕΩΣ με τίτλο «Τα παιδιά ζωγραφίζουν για την Επανάσταση», με φετινό θέμα "Οι ξεχασμένοι Φιλέλληνες"..

Μετά το πέρας του εορτασμού οι συμμετέχοντες θα μεταβούν εν πομπή στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτου, όπου, με τη συμμετοχή της Μπάντας του Δήμου Αθηναίων, ο Πρόεδρος της "ΠΑΓΚΑΛΑΒΡΥΤΙΝΗΣ ΕΝΩΣΗΣ" και οι Επίσημες Αρχές θα καταθέσουν στεφάνι.

Στην εορτή έχουν κληθεί να παραστούν ή να εκπροσωπηθούν, Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο Πρωθυπουργός, τα μέλη της Κυβερνήσεως, Βουλευτές, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος,  ο Ιερός Κλήρος της Πρωτεύουσας και της Μητρόπολης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, ο Περιφερειάρχης Αττικής, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος, ο Δήμαρχος Αθηναίων, ο Δήμαρχος Καλαβρύτων, εκπρόσωποι των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, των Δικαστικών Αρχών, των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας και άλλοι επίσημοι. Έχουν κληθεί επίσης οι Καλαβρυτινοί που διαμένουν στην Περιφέρεια της τέως Διοικήσεως Πρωτεύουσας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture