Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Ο αξέχαστος παρουσιαστής Άλκης Στέας ήταν η απάντηση σ’ ένα θέμα του επετειακού 50ου Κρυμμένου Θησαυρού

Ο αξέχαστος παρουσιαστής Άλκης Στέας ήτα...

Το θέμα ήταν της οργανωτικής επιτροπής του Καρναβαλιού

O αξέχαστος Άλκης Στέας, ο θρυλικός και αείμνηστος παρουσιαστής του Πατρινού Καρναβαλιού που έφυγε από τη ζωή το 1999, ήταν η απάντηση ενός από τα θέματα της οργανωτικής ομάδας του 50ου Κρυμμένου Θησαυρού, που δόθηκαν την Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου από την ΕΡΑ Πάτρας.

Το θέμα είχε ως εξής:

«Βρείτε ποιος είναι ο συνδετικός κρίκος ανάμεσα σε έναν αρχαίο ιστορικό, τον αντίλαλο και την Πάτρα.

Βαθμοί: 40»

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Ο ΑΛΚΗΣ ΣΤΕΑΣ.

Για να φτάσουν οι κυνηγοί στη σωστή απάντηση έπρεπε να συνδυάσουν ότι στην οδό Ηροδότου (αρχαίου ιστορικού) στην Αθήνα υπήρχε η διαφημιστική-καλλιτεχνική εταιρεία «Ηχώ» του Άλκη Στέα. Η σύνδεση του Άλκη Στέα με την Πάτρα είναι προφανής μέσω του Πατρινού Καρναβαλιού. Άρα ο συνδετήριος κρίκος, που οδηγούσε στην σωστή απάντηση ήταν ο Άλκης Στέας.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι κανένα πλήρωμα δεν βρήκε την σωστή απάντηση όπως προέκυψε από την εξέταση στις σακούλες των πληρωμάτων και κανένα πλήρωμα δεν συγκέντρωσε τους 40 βαθμούς του συγκεκριμένου θέματος στη σακούλα του.

Ο Άλκης Στέας, ψυχή του Πατρινού Καρναβαλιού και του Κρυμμένου Θησαυρού, δεν θα μπορούσε να λείπει από τον επετειακό 50ο Κρυμμένο Θησαυρό. Άλλωστε η μεγάλη αγάπη του για τον θεσμό αποδείχτηκε με τεκμήρια από την έναρξη του παιχνιδιού μέχρι το τέλος της ζωής του εμβληματικού παρουσιαστή του Πατρινού Καρναβαλιού.

Αξίζει να θυμίσουμε ότι το 1966 στο 1ο Παιχνίδι του Κρυμμένου Θησαυρού ο Άλκης Στέας είχε λάβει μέρος με ομάδα (πλήρωμα) από τη Θεσσαλονίκη, που υπήρξε εκ των νικητών της χρονιάς εκείνης.

Το 1966 το παιχνίδι είχε παρουσιάσει ο Νίκος Μαστοράκης και από την επόμενη χρονιά (1967) και για σειρά ετών έως και όλη την δεκαετία του '90, το παιχνίδι παρουσίαζε ο Άλκης Στέας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το thebest.gr θα είναι εκεί και θα μεταδώσει "ζωντανά" την Νυχτερική το Σάββατο το βράδυ και την Μεγάλη παρέλαση την Κυριακή το μεσημέρι, με παρουσιαστές τον Τζίμη Πολίτη και την Κατερίνα Τσουκαλά

Λουξ cola και Σκιαδαρέσης οι χορηγοί μετάδοσης των Καρναβαλικών παρελάσεων από το thebest.gr-BINTEO

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture