Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Έρχεται στην Αθήνα ο Τουρκογερμανός σκηνοθέτης Φατίχ Ακίν για την πρεμιέρα της νέας του ταινίας

Έρχεται στην Αθήνα ο Τουρκογερμανός σκην...

Πρόκειται για την ταινία "The Cut - Η Μαχαιριά" που αναφέρεται στην γενοκτονία των Αρμενίων

Το Γερμανικό Ινστιτούτο Γκαίτε - Goethe-Institut Athen και η κινηματογραφική εταιρεία ROSEBUD.21 την ερχόμενη Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015 στις 11.30 το πρωί καλούν τους εκπροσώπους του Τύπου στη συνέντευξη Τύπου του διάσημου σκηνοθέτη Φατίχ Ακίν με την ευκαιρία προβολής στη χώρα μας της τελευταίας δημιουργίας του “THE CUT - Η Μαχαιριά”.

Δημοσιογράφοι από όλα τα Μέσα Ενημέρωσης αναμένεται να απευθύνουν ερωτήσεις σχετικά με την ταινία που συζητήθηκε τόσο πολύ μετά την προβολή της στο τελευταίο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ της Βενετίας.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του Goethe-Institut Athen στην οδό Ομήρου 14-16, Αθήνα, Τηλ. 210 3661000.

Ο Τουρκογερμανός δημιουργός έρχεται λοιπόν στην Ελλάδα για να παρουσιάσει τη «Μαχαιριά», το ολοκαίνουργιο ιστορικό του έπος. Ο Ακίν, σκηνοθέτης του «Μαζί, Ποτέ!» και της «Άκρης του Ουρανού», μας ταξιδεύει στις αρχές του προηγούμενου αιώνα στη βορειοανατολική Τουρκία, όπου ένας σιδηρουργός κατορθώνει να επιβιώσει από τη γενοκτονία των Αρμενίων, χάνοντας ωστόσο την οικογένειά του. Όταν μαθαίνει πως οι δίδυμες κόρες του μπορεί να είναι ακόμη ζωντανές, ξεκινά ένα ταξίδι που θα τον φέρει μέχρι την άλλη άκρη του Ατλαντικού.

Το συγκεκριμένο ιστορικό φιλμ του Φατίχ Ακίν, έχει για πρωταγωνιστή τον Γαλλοαλγερινό ηθοποιό Ταχάρ Ραχίμ («Προφήτης», «Το Παρελθόν»).

Η ταινία θα βγει στις Ελληνικές αίθουσες σε διανομή από την εταιρεία Feelgood Entertainment ενώ την προσεχή Τρίτη 24/2 το περιοδικό Αθηνόραμα διοργανώνει avant-premiere της «Μαχαιριάς».

Επίσης, με αφορμή την επίσκεψη του Φατίχ Ακίν στην Αθήνα θα προβληθούν στο αμφιθέατρο του Ινστιτούτου Γκαίτε την Τετάρτη 25/2 οι 2 πρώτες ταινίες της τριλογίας «Αγάπη, Θάνατος Και Διάβολος» και πιο συγκεκριμένα το «Μαζί Ποτέ» (18.00) και η «Άκρη Του Ουρανού» (20.30) με ελεύθερη είσοδο για το σινεφίλ κοινό.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture