Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Ευρωεκλογές 2024
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Πάτρα:Μεταμφιέσεις, χορός και τραγούδια στην Καρναβαλούπολη από τις Παιδικές Ομάδες του Λυκείου των Ελληνίδων

Πάτρα:Μεταμφιέσεις, χορός και τραγούδια ...

Tο απόγευμα του Σαββάτου

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά οι παιδικές ομάδες των Λυκείου των Ελληνίδων Πατρών γλέντησαν την αποκριά, την κορυφαία γιορτή χαράς και ανανέωσης, με τρόπο ελληνικό, ταξιδεύοντάς μας στο λαϊκό μουσικό μας πολιτισμό και ‘έδωσαν του χορού να πάει’!

Λίγο μετά τις 6:30 το απόγευμα του Σαββάτου 14 Φεβρουαρίου 2015, το ρολόι σταμάτησε, ο «Τελάλης» Τάσος Λέκκας εμφανίστηκε με το νταούλι του και με στόμφο ανακοίνωσε στο κοινό

«Οι αποκρηές ερχόντουνε

με γλέντια με τραγούδια

ξεχάστε όλες τις πίκρες σας

χορέψτε σαν αρκούδια»

Και αφού σήμανε και επίσημα η ώρα του ξεφαντώματος στην πόλη του κεφιού, στην καρδιά της Πάτρας όλα ξεκίνησαν μπροστά ακριβώς από το επιβλητικό Δημοτικό Θέατρο Πατρών «Απόλλων».

«Χορεύουμε και Τραγουδάμε την Αποκριά !!!»

Μικρότεροι, μικροί, μεγάλοι, μεγαλύτεροι και ακόμα πιο μεγάλοι μαθητές του ΛτΕ Πατρών, ντυμένοι με παραδοσιακές αλλά και σατυρικές ενδυμασίες, εναλλάσσονταν με ζωντάνια στο υπαίθριο αποκριάτικο χοροστάσι σκορπίζοντας στο κόσμο που κατέκλισε τις κερκίδες, μελωδίες και χορούς, χρώματα και φορεσιές, τραγούδια και εύθυμους στίχους, μάσκες και μιμήσεις από άκρη σε άκρη ελληνικά!

«Πάντρεψαν τον κάβουρα με τη χελώνα», κορόιδεψαν τη «γριά μπαμπόγρια» που ήθελε πίσω πίσω να πάει να παντρευτεί και να νοικοκυρευτεί, γέλασαν με τον κυνηγό που αντί για το λαγό πυροβόλησε το σκύλο του, πιάστηκαν γερά από τα ζωνάρια σαν τους «νταήδες» της Θράκης χορεύοντας το ζωναράδικο ξεχνώντας κάθε πίκρα και πηγαινοέρχονταν «ζερβόδεξα» από την πολύ ρακή τσι Κρήτης ώσπου κατάφεραν να διώξουν κάθε λύπη χορεύοντας τον «πεντοζάλη»!!! Από τη Λέρο τους έμεινε μια «σκούπα» που την χρησιμοποίησε η «Άμοιρη» από τη Ζάκυνθο! Αχ την καψερή παντρεύτηκε ένα παλικαράκι και τα ‘λεγε στις φίλες της τις «Άμοιρες» «στολίζοντας» για τα καλά τον άντρα της προκαλώντας απίστευτο γέλιο!!! Και επειδή μετά είχαν τύψεις είπαν και «το αλφαβητάρι της αγάπης» για να παινέψουν και λίγο το ταίρι τους! Μετά τις χαριτωμένες φούρλες της Κερκυραϊκής «φουρλάνας» ακολούθησε το καθιερωμένο «γαϊτανάκι» της Πελοποννήσου που πλέχτηκε και ξεπλέχτηκε με χάρη και τσαχπινιά! Για το τέλος οι μαθητές του Λυκείου «ανέβηκαν στην πιπεριά», όλοι μαζί χαρούμενοι και γελαστοί «Χόρεψαν και Τραγούδησαν την Αποκριά», αποχαιρετώντας το κόσμο που χειροκροτούσε με ενθουσιασμό και με μια φωνή ευχήθηκαν σε όλους «Καλές Απόκριες»!!!

Η Πρόεδρος του ΛτΕ Πατρών Κατερίνα Πολυκρέτη, το ΔΣ, ο δάσκαλος του Λυκείου Τζίμης Ηλίας, οι δασκάλες και οι βοηθοί των δασκάλων των παιδικών τμημάτων του ΛτΕ Πατρών, «σκάρωσαν» μια επιτυχημένη αποκριάτικη εκδήλωση σε πνεύμα ελληνικό. Καλές απόκριες!

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture