Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΥΓΕΙΑ

/

Οι καθημερινές «εκρήξεις» των τροφίμων

Οι καθημερινές «εκρήξεις» των τροφίμων

Οι «εκρηκτικές» τροφές που κάνουν θόρυβο

Οι Emmanuel Virot και Alexandre Ponomarenko μελετούσαν τις συνθήκες του καιρού, όταν συνειδητοποίησαν πως θα είχε μεγαλύτερο ενδιαφέρον να προσπαθήσουν να αποκωδικοποιήσουν ερωτήματα της καθημερινότητας. Έτσι, έστρεψαν το ενδιαφέρον τους στις «εκρηκτικές» τροφές που κάνουν θόρυβο, όπως για παράδειγμα το ποπ κορν όταν γίνεται, αλλά και οι τσιχλόφουσκες.

Κάθε μια από τις μικρές αυτές «εκρήξεις» της καθημερινότητας έχουν διαφορετικό λόγο που τις προκαλούν. Συγκεκριμένα, για το ποπ κορν οι δύο επιστήμονες κατέληξαν πως ο λόγος δεν είναι άλλος από μια συγκεκριμένη θερμοκρασία, τους 180 βαθμούς. Σε αυτή τη θερμοκρασία το σώμα μεταλλάσσεται και εγκαινιάζει μια αντίδραση που οδηγεί στην πλήρη διαφοροποίηση από αυτό που ήταν προηγουμένως.

Η απελευθέρωση αυτή ενέργειας δημιουργεί στην οικοδόμηση νέων συνθηκών που δίνουν άλλη διάσταση στα αντικείμενα. Οι δύο επιστήμονες προσκαλούν τον αναγνώστη, σε συγκεκριμένη έρευνά τους, να αναθεωρήσουν τον τρόπο που βλέπουν τα αντικείμενα της καθημερινότητάς τους και να προσπαθήσουν να διακρίνουν τα συστατικά στοιχεία που ωθούν στη μετάλλαξη τους.

Ειδικά, στην περίπτωση των τροφίμων, ένας τέτοιος προβληματισμός θα ήταν ιδιαίτερα χρήσιμος και παραγωγικός. Καταλήγουν, διαπιστώνοντας, πως ο κόσμος γύρω μας είναι ζωντανός και για αυτό επιβάλλεται να τον θέτουμε σε διαρκή έλεγχο αλλά και παρατήρηση για να μάθουμε απ’ αυτόν.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Well Being