Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Ρίτα Αντωνοπούλου – Γιώργος Ανδρέου: “Γέμισαν” τον “Απόλλωνα” μελωδίες και “Φώς”

 Ρίτα Αντωνοπούλου – Γιώργος Ανδρέου: “Γ...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

To thebest.gr ήταν εκεί

Μία όμορφη και ξεχωριστή βραδιά είχαν ετοιμάσει  η Ρίτα Αντωνοπούλου και ο Γιώργος Ανδρέου για τους Πατρινούς το βράδυ της Πέμπτης. Οι δύο τους  εμφανίστηκαν στην σκηνή του θεάτρου “Απόλλων” περίπου στις 21.45 καλησπέρισαν το κοινό τους  το οποίο ήταν εκεί από νωρίς.

Ευδιάθετη και με αρκετή δόση χιούμορ η Ρίτα Αντωνοπούλου ανέφερε χαρακτηριστικά:” Χαιρόμαστε πάρα πολύ που είστε εδώ αυτό το βράδυ Τσικνοπέμπτης  και δεν προτιμήσατε να πάτε να φάτε σουβλάκια”.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε με το τραγούδι το οποίο έδωσε το όνομα του και στην παράσταση που παρουσιάστηκε… “Ζωή μου μην αργείς”, ένα τραγούδι που γράφτηκε για τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο. Ακολούθησαν  “Το μόνο που σου ζήτησα” και το “Θάλασσα Γαλάζια”. Για τις επόμενες δυόμιση ώρες ο "Απόλλωνας" πλημμύρισε από μελωδίες του Γιώργου Ανδρέου, του Μάνου Χατζιδάκι, του  Νίκου Ζούδιαρη, του Θανάση Παπακωνσταντίνου, του Θάνου Μικρούτσικου.

Κατά την διάρκεια της βραδιάς η Ρίτα Αντωνοπούλου αναφέρθηκε στον Θάνο Μικρούτσικο ο οποίος όπως είπε “είναι αυτός που την πίστεψε όσο κανείς και του χρωστάει μεγάλη ευγνωμοσύνη”.

 

Όταν ο Γιώργος Ανδρέου κράτησε το μικρόφωνο δεν παρέλειψε να μιλήσει για την στενή σχέση του με την Πάτρα τονίζοντας ότι μετά τον τόπο καταγωγής του είναι ο δεύτερος τόπος που έχει αγαπήσει.  Ειδική αναφορά έκανε στην Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων του Δήμου της Πάτρας καθώς ξεκίνησε να συνεργάζεται μαζί της από το 1993. Μίλησε επίσης για τον μαέστρο Θανάση Τσιπινάκη.

“Με λυπεί πάρα πολύ που ο Θανάσης δεν είναι πια μαζί μας. Το έργο του με αυτή την ορχήστρα είναι σπουδαίο, Δημιούργησε ένα μοντέλο πολιτισμού. Δημιούργησε μια ορχήστρα που είχε έδρα της πόλη της περιφέρειας και αυτό ήταν πολύ σημαντικό. Μπορεί να πατάει πάνω σε δυο βάρκες. Ισορροπεί ανάμεσα στην ακαδημαϊκή και την λαϊκή τέχνη και γι αυτό ευθύνεται το μαντολάτο που ο Θανάσης έβαλε στην ορχήστρα. Αυτή η ορχήστρα αποτελείται από ερασιτέχνες …με την αρχαία έννοια, αγαπούν την τέχνη”.

Ο Γιώργος Ανδρέου τόνισε επίσης ότι ο Θανάσης Τσιπινάκης έδωσε στην ορχήστρα πανελλήνια δυναμική μέσα από συνεργασίες, παραγωγές και ηχογραφήσεις. Τέλος ζήτησε  από τους Πατρινούς να συνεχίζουν να στηρίζουν τις προσπάθειες και τις ενέργειες αυτής της ορχήστρας.

Η βραδιά "έκλεισε" με το τραγούδι "Μικρή πατρίδα".

Στην εκδήλωση βρέθηκαν η Βάγια Ζεπάτου (υπεύθυνη της ορχήστρας) αλλά και ο Πατρινός ποιητής Διονύσης Καρατζάς  ο οποίος έχει γράψει και τους στίχους στο “Τις θάλασσες σταμάτα” και “Άγιος ο έρωτας” (το μοναδικό τραγούδι που έχει ερμηνεύσει ο Γιώργος Ανδρέου).

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture