Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Βιωματικά θεατρικά εργαστήρια ξεκινά το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας με τους Μίλτο Νίκα και Ανδριάνα Χαλκίδη

Βιωματικά θεατρικά εργαστήρια ξεκινά το ...

Θα γίνονται δωρεάν, μία φορά την εβδομάδα

Το  Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Πάτρας, στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών του δράσεων για παιδιά, εφήβους και ενήλικες, ξεκινά  ένα καινούργιο πρόγραμμα  στα ΚΑΠΗ του Κοινωνικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων.

Την περασμένη χρονιά  το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας  πραγματοποίησε  μια σειρά  επισκέψεων στα ΚΑΠΗ, όπου  ηθοποιοί από όλα τα θεατρικά σχήματα της πόλης διάβαζαν λογοτεχνικά κείμενα. στα μέλη και των τριων κέντρων.

Η φετινή δράση αφορά σε βιωματικά θεατρικά εργαστήρια που θα γίνονται δωρεάν, μία φορά την εβδομάδα.

Τα εργαστήρια θα υλοποιούν εθελοντικά ο ηθοποιός Μίλτος Νίκας, που είναι και ο συντονιστής της δράσης, και  η Ανδριάνα Χαλκίδη καθώς και μια ομάδα θεατρολόγων. Κατά τη διάρκεια των θεατρικών εργαστηρίων, θα συγκεντρώνεται υλικό για μια παράσταση-ντοκιμαντέρ που θα ανέβει την επόμενη θεατρική περίοδο.

Στόχος του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας είναι  το θέατρο να συνδεθεί με τους πολίτες και  να  προσφέρει ουσιαστική θεατρική παιδεία σε όσους το επιθυμούν, ανεξαρτήτως ηλικίας.

Στο μεταξύ ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας Θοδωρής Αμπαζής πραγματοποιείται πήρε μέρος την περασμένη εβδομάδα (το Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2015 στο Ίδρυμα «Μιχάλης Κακογιάννης» της Αθήνας), στο 1ο Διεθνές Φόρουμ με θέμα «Το Αρχαίο Δράμα στην Εκπαίδευση: σκέψεις – θέσεις – αντιθέσεις».

Ο Θοδωρής Αμπαζής συμμετείχε στην θεματική ενότητα «Σύγχρονες Σκηνοθετικές Προσεγγίσεις του Αρχαίου Δράματος και η πρόσληψή τους από το σύγχρονο κοινό» και ανέπτυξε το θέμα «Τρωάδες – Σύγχρονο Μουσικό Θέατρο».

Στο διήμερο που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος «Το Αρχαίο Δράμα στο Σχολείο του 21ου αιώνα» πήραν μέρος, καθηγητές Πανεπιστημίων από την Ελλάδα και το εξωτερικό, καθηγητές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, θεατρολόγοι, σκηνοθέτες θεάτρου, ηθοποιοί, συνθέτες κ.ά.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture