Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

Πώς οι δηλώσεις Βαρουφάκη ανεβάζουν το ευρώ σε σχέση με το δολάριο

Πώς οι δηλώσεις Βαρουφάκη ανεβάζουν το ε...

Η Ελλάδα παίζει το ρόλο της

Το ευρωπαϊκό νόμισμα διαπραγματευόταν το απόγευμα στα 1,1440 δολ. από το επίπεδο των 1,1333 δολ. που έκλεισε αργά χθες το βράδυ στην αγορά της Νέας Υόρκης. Η ενδεικτική ισοτιμία ευρώ/δολαρίου που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διαμορφώθηκε στα 1,1376 δολ.

Η μεγάλη άνοδος του ευρώ αποδίδεται από αναλυτές στην διαφαινόμενη υπαναχώρηση της Ελληνικής κυβέρνησης από το αίτημα διαγραφής μέρους του Δημοσίου Χρέους, καθώς σύμφωνα με το σημερινό δημοσίευμα των Financial Times ο υπουργός Οικονομικών Γ. Βαρουφάκης προωθεί τη λύση της ανταλλαγής των ομολόγων του EFSF με ομόλογα των οποίων η απόδοση θα συνδέεται με τον ρυθμό μεγέθυνσης της ελληνικής οικονομίας, ενώ για τα ομόλογα που κατέχει η ΕΚΤ προτείνεται η ανταλλαγή με perpetual ομόλογα (δηλαδή χωρίς ημερομηνία λήξεως).

Σημειώνεται ότι αύριο η ΕΚΤ αναμένεται να εγκρίνει την παράταση του προγράμματος ΕLA.

Στη δευτερογενή αγορά ομολόγων, στο ΗΔΑΤ, το σύνολο των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 27 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 15 εκατ. ευρώ αφορούσαν σε εντολές αγοράς και τα υπόλοιπα 12 εκατ. ευρώ σε εντολές πώλησης. Η απόδοση του νέου 10ετούς ομολόγου έκλεισε στο 10,05% από 10,79% χθες, με αποτέλεσμα το περιθώριο έναντι του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου με απόδοση 0,30% να διαμορφωθεί στο 10,49% από 10,60%.

Στη διατραπεζική αγορά τα επιτόκια στις περισσότερες περιόδους κινήθηκαν πτωτικά. Συγκεκριμένα, το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός έτους υποχώρησε στο 0,266% από 0,271% στη διάρκεια των 9 μηνών μειώθηκε στο 0,199% από 0,202% το εξάμηνο μειώθηκε στο 0,132% από 0,134%, στο τρίμηνο διατηρήθηκε στο 0,055%, ενώ το επιτόκιο στο μήνα μειώθηκε στο 0,001% από 0,003% χθες.

 

ΠΗΓΗ: newsit.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά