Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Η πολιτιστική ατζέντα του Σαββατοκύριακου στην Πάτρα

Η πολιτιστική ατζέντα του Σαββατοκύριακο...

Ξεχωρίζουν η παιδική όπερα "Βασίλισσα του χιονιού" του ΔΗΠΕΘΕ και οι καρναβαλικές παραστάσεις του Κομιτάτου και στις "Γραμμές Τέχνης"

Aπό αυτό το σαββατοκύριακο 31 Ιανουαρίου και 1η Φεβρουαρίου 2015 αρχίζουμε σιγά σιγά να μπαίνουμε σε καρναβαλικούς ρυθμούς (εξάλλου μόλις 3 εβδομάδες μας χωρίζουν από τη κορύφωση του φετινού καρναβαλιού ενώ και η Τσικνοπέμπτη είναι σε μόλις 12 ημέρες) και στην πόλη της Πάτρας συμβαίνουν αρκετά ενδιαφέροντα πολιτιστικά πράγματα, μία επιλογή των οποίων έκανε το thebest.gr για εσάς, όπως συνηθίζει κάθε εβδομάδα.

Ξεκινώντας από το θέατρο, στο μικρό αλλά γνώριμο και ζεστό θεατράκι «Αγορά» της οδού Καραισκάκη 149 κι αυτό το σαββατοκύριακο μπορείτε να δείτε την παράσταση «Το παιδί με το ποδήλατο» του Ιωάννη Αναστασόπουλου, ο οποίος είναι ένας νέος ταλαντούχος δημιουργός. Πρόκειται για μία δραματική κοινωνική ιστορία με επίκεντρο τρεις ανθρώπους του περιθωρίου. Το έργο είναι εμπνευσμένο από τη ζωή των συγγραφέων Μπουκόφσκι και Μπάροουζ και παίζουν οι Μιχάλης Σμυρλής, Κωνσταντίνα Καραγιάννη, Αθανασία Αντωνοπούλου. Στις 21.30.

Στο Δημοτικό θέατρο Απόλλων στην πλ. Γεωργίου από το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας συνεχίζεται ως γνωστό να παρουσιάζεται το πρωτότυπο και τολμηρό Aγγλικό έργο «Effect, Τομογραφία του έρωτα» που έχει χαρακτηριστεί ως ένα ανθρώπινο, αστείο και ενίοτε συγκινητικό επιστημονικό θρίλερ, σε σκηνοθεσία του Κωνσταντίνου Αρβανιτάκη, σε πανελλήνια μάλιστα πρώτη. Παίζουν οι Αντώνης Καρυστινός, Άννα Μάσχα, Καλλιόπη Παναγιωτίδου και Μάνος Στεφανάκης.

Οι παραστάσεις συνεχίζονται έως τις 8 Φεβρουαρίου 2015. Το Σάββατο 31/1 υπάρχει διπλή παράσταση στις 18.30 και στις 21.30 και την Κυριακή 1/2/2015, μία στις 20.00.

Η παραμυθένια όπερα για παιδιά «Η Βασίλισσα του χιονιού» σε μουσική και σκηνοθεσία του καλλιτεχνικού διευθυντή του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας Θοδωρή Αμπαζή παρουσιάζεται για δύο ακόμη Κυριακές στο ευρύ κοινό, στις 5 το απόγευμα στο Δημοτικό Θέατρο Απόλλων. Την Κυριακή 1η και την επόμενη 8 Φεβρουαρίου 2015 στις 17.00 το απόγευμα. Το λιμπρέτο είναι της Σοφιάννας Θεοφάνους και παίζουν οι Βασίλης Δημακόπουλος, Αγγελική Ζωή Καραγκούνη, Μαρία Κατριβέση, Σπύρος Παπαδάτος και Ειρήνη Τζανετουλάκου. Μην το χάσετε.

Στο Επίκεντρο+, στην Νόρμαν και Αγίου Διονυσίου, το κοινό θα έχει την ευκαιρία το Σάββατο 31 Ιανουαρίου στις 12 το μεσημέρι και στις 18:00 το απόγευμα αλλά και την Κυριακή 1η Φεβρουαρίου επίσης στις 12 το μεσημέρι και στις 18:00 να δει την φετινή παιδική θεατρική παράσταση «Η Κυρία Με Τας Φαντασίας» από το Καρναβαλικό Κομιτάτο της Πάτρας

Η αρχική ιδέα και σκηνοθεσία είναι της Βίκυς Αγόρα, το σενάριο της ίδιας και του Κώστα Κατσιγιάννη, τα σκηνικά του Σάκη Πεφτίκογλου, τα αξεσουάρ και κατασκευές του Στέλιου Τόμπρου, ο οποίος έχει επιμεληθεί και την μουσική επένδυση.

Στο θέατρο act στις σκάλες Γεροκωστοπούλου, επέστρεψε η παράσταση «Το Κοντραμπάσο» του Πατρίκ Ζισκίντ σε μετάφραση Μαρίας Αγγελίδου, σκηνοθεσία της Μαρίας Καλλιαμβάκου με ερμηνευτή τον Δημήτρη Τζαβάρα και παρουσιάζεται έως και την Κυριακή 1η Φεβρουαρίου 2015, στις 21.30. Επίσης κάθε Κυριακή στο Act, στις 17.30 παρουσιάζεται για τα παιδιά με 5 ευρώ εισιτήριο η χαριτωμένη παράσταση με μαγικά, χορό και ταχυδακτυλουργικά κόλπα, με τίτλο «Πήτερ Μπαμ, funny magic show» με τον Τάκη Τσίτσα.

Στο Λιθογραφείον της Πάτρας στην Μαιζώνος και Τριών Ναυάρχων, φιλοξενείται τo Iνστιτούτο Πειραματικών Τεχνών με την ιδιαίτερη και εξαιρετικά επιτυχημένη παράσταση "Ψύχωση" - 4.48 psychosis της Sarah Kane – Σάρα Κέιν, σε σκηνοθεσία του Τάσου Σαγρή.

Παίζoυν οι Σίσσυ Δούτσιου, Τζούλια Ροδοπούλου, Ηρακλής Τζαβέλλας και Αλεξάνδρα Φελέσκουρα. Το Σάββατο 31 Ιανουαρίου και την Κυριακή 1 Φεβρουαρίου στις 21.30 όπως και την Πέμπτη 5/2/2015, την Παρασκευή 6 και την Κυριακή 8 Φεβρουαρίου, στις 21.30.

Έχετε κατά νου και το Μουσικό Φεστιβάλ «Έξι χορδές και μία ορχήστρα» στην αίθουσα «Τόλης Νομικός» της Πολυφωνικής Χορωδίας Πάτρας που το Σάββατο ξεκινά στις 19.00 και στις 21.00 θα δοθεί ένα Ρεσιτάλ κιθάρας με τον Φώτη Τσιλεμέκη. Η διοργάνωση όπου η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό, θα ολοκληρωθεί πανηγυρικά την Κυριακή 1η Φεβρουαρίου 2015 στις 21.00 με τη συναυλία «Περνάς σαν χρώμα». Μουσική: Γεώργιος Αθανασακόπουλος, ποίηση: Διονύσης Καρατζάς, τραγούδι: Δέσποινα Κριμπά, Μαντολίνο: Γιώργος Γεωργιάδης, Σάνι Πέτα, βιολί: Μαρία Γούτου, κόντρα μπάσο: Βιλέντ Καραπετιάν. κρουστά: Γιώργος Λαμπράκος και το κιθαριστικό σχήμα «Vibrato».

Συμμετέχει ακόμα η Σχολή κρουστών του Κώστα Κονδύλη με τον Γιώργο Λαμπράκο. Εμπνευστής της όλης ιδέας είναι ο καθηγητής κιθάρας του Ωδείου της Πολυφωνικής Γιώργος Αθανασακόπουλος,

Στην γκαλερί Cube στην οδό Μιαούλη κάτω από την Μαιζώνος, λειτουργεί (έως και τις 14 Φεβρουαρίου 2014) η έκθεση με τίτλο «alphabet games» του εικαστικού δημιουργού Αλέξανδρου Μαγκανιώτη. Η έκθεση περιλαμβάνει μία ενότητα έργων στο μεταίχμιο του φυσιολογικού και του παράδοξου όπως επισημαίνει ο ιστορικός τέχνης Γιάννης Μπόλης.

Στο νέο Αρχαιολογικό Μουσείο της Πάτρας αξίζει να υπογραμμίσουμε πως η ενδιαφέρουσα έκθεση "Κεραμέων Ίχνη, Η Αρχή 2014" με έργα κεραμικής παρατάθηκε τελικά έως και τις 28 Φεβρουαρίου 2015. Πρόκειται για μία περιοδική έκθεση εικαστικών κεραμικών έργων που συνδιοργανώνουν η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αχαίας σε συνεργασία με την Ομάδα Κεραμέων Ίχνη, η οποία αποτελείται από κεραμίστες που δραστηριοποιούνται στη Πάτρα. Αυτοί είναι οι Ηλίας Χριστόπουλος, Βασίλης Αναστασόπουλος, Χαρούλα Κοροπούλη, Μαριλένα Λιβιεράτου και Βασίλης Παπαϊωάννου.

Η έκθεση έχει συναντήσει ιδιαίτερα μεγάλη ανταπόκριση στο Πατρινό κοινό με την προσέλευση να έχει ξεπεράσει τα 2.000 άτομα από την ημέρα των εγκαινίων.

Ο νέος πολιτιστικός χώρος «Γραμμές Τέχνης» στην Μαιζώνος μετά την Παπαφλέσσα και το Art Apart προσκαλούν το κοινό στην πιο ζωντανή και διαδραστική καρναβαλική παράσταση η οποία απευθύνεται σε παιδιά προσχολικής ηλικίας και σε μαθητές Δημοτικού με τίτλο «Ο Αρλεκίνος βγήκε από το κουτί» σε κείμενο της Ρούλας Λυμνιάτη και σκηνοθεσία της Νίκης Γιώτη.

Πρωταγωνιστούν οι Μαρία Βάρσου, Μαρία Θεοδωροπούλου και Μαρίνα Αγγελάτου.

Παραστάσεις - Σάββατο 31 Ιανουαρίου ώρα 18.00, Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2015 ώρα 12 το μεσημέρι καθώς και το Σάββατο 7 Φεβρουαρίου ώρα 18.00 και το Σάββατο 14 Φεβρουαρίου ώρα 18.00.

Τιμή εισιτηρίου 5 ευρώ.

Eπιμέλεια - ΤΑΚΗΣ Γ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture