Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Αυτό το Σάββατο στην Πάτρα προβολή του φιλμ "Ο Βούδας λιποθύμησε από ντροπή"

Αυτό το Σάββατο στην Πάτρα προβολή του φ...

Από την Παμμικρασιατική Κινηματογραφική Λέσχη στην οδό Φωκαίας 26

Συνεχίζονται οι προβολές ταινιών από την Κινηματογραφική λέσχη του Παμμικρασιατικού Συνδέσμου Πατρών και περιχώρων στην οδό Φωκαίας 26 κοντά στην πλατεία Ελευθερίας και αυτό το Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2015 στις 8 το βράδυ, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό θα παιχθεί η ταινία «Ο Βούδας λιποθύμησε από ντροπή - Buda as sharm foru rikht, Buddha Collapsed Out Of Shame».

Σκηνοθέτης: Hana Makhmalbaf, Σεναριογράφος: Marzieh Makhmalbaf.

Η ταινία αυτή από το Ιράν είναι παραγωγής 2007. Διάρκεια: 81 λεπτά.

Παίζουν οι Abbas Alijome, Abdolali Hoseinali, Nikbakht Noruz.

Εκατομμύρια παιδιά ανά τον κόσμο καθημερινά, πάνε στο σχολείο. Συνήθως είναι μια πολύ απλή διαδικασία όχι όμως για την μικρή Μπαχτάι (Νικμπάκτ Νορούζ), που ζει στο Αφγανιστάν. Η περιοχή στην οποία βρίσκεται το σπίτι της έχει μόλις βομβαρδιστεί, αλλά η μικρή Μπαχτάι είναι αποφασισμένη να πάει στο σχολείο. Μετά από πολλούς κόπους, θα αποκτήσει το πολυπόθητο αλλά και απαραίτητο για κάθε μαθητή τετράδιο και θα ξεκινήσει να πάει στο σχολείο. Στην πολύπαθη αυτή χώρα, ακόμα και η διαδρομή για το σχολείο, μπορεί να εξελιχθεί σε διαδρομή θανάτου.

Όπως είχε γράψει το περιοδικό Αθηνόραμα, πρόκειται για μία απλή, παιδική ιστορία, η οποία συγκινεί με τον τρυφερό ρεαλισμό της και την αφοπλιστική παρουσία της γλυκιάς πρωταγωνίστριάς της. Δεν αποφεύγει το διδακτισμό, περιγράφει όμως πειστικά την καθημερινότητα μιας κοινωνίας που έχει πλέον ενσωματώσει τη μισαλλοδοξία και τον αποκλεισμό.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture