Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Πάτρα: Παρουσιάστηκε το βιβλίο του Νίκου Μπακουνάκη στην Δημοτική Βιβλιοθήκη

Πάτρα: Παρουσιάστηκε το βιβλίο του Νίκου...

Τιτλοφορείται: "Δημοσιογράφος ή Ρεπόρτερ: Η αφήγηση στις Ελληνικές εφημερίδες, 19ος - 20ος αιώνας"

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του βιβλίου του Νίκου Μπακουνάκη «Δημοσιογράφος ή Ρεπόρτερ: Η αφήγηση στις Ελληνικές εφημερίδες, 19ος - 20ος αιώνας» στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Πατρών την Παρασκευή 16 Ιανουαρίου.

Στο νέο του βιβλίο, το οποίο  αποτελεί μια πρωτότυπη έρευνα για τον αφηγηματικό λόγο στον έντυπο τύπο, στους φορείς αφήγησης, στην οργάνωση τους και στην επικοινωνία τους με τον έξω κόσμο, ο συγγραφέας παρουσιάζει τον Ελληνικό αιώνα των εφημερίδων.

Την παρουσίαση προλόγισε ο αντιπρόεδρος της Δημοτικής Βιβλιοθήκης-Πολιτιστικός Οργανισμός Πέτρος Βάης , ακολούθησε ομιλία του κου Μπακουνάκη και κατόπιν συζήτηση με το κοινό.

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν μεταξύ άλλων οι συγγραφείς και ποιητές Κώστας Λογαράς,  Βασίλης Λαδάς,  Σταύρος Ιντζεγιάννης, Λεωνίδας Μαργαρίτης και Βικτωρία Αγγελοπούλου.

Ο Νίκος Μπακουνάκης γεννήθηκε στην Πάτρα το 1956. Είναι απόφοιτος του Νομικού Τμήματος της Νομικής Σχολής Αθηνών και élève diplômé της École des Hautes Etudes en Sciences Sociales (EHESS) του Παρισιού. Διδάκτωρ Ιστορίας και Πολιτισμών της EHESS. Δημοσιογράφος, αρχισυντάκτης πολιτισμού στο Βήμα της Κυριακής.

Έχει εκλεγεί τακτικός καθηγητής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, όπου διδάσκει από το 2003. Το 1997 δημιούργησε το ένθετο «βιβλία» στο Βήμα της Κυριακής, το πρώτο ένθετο για βιβλία στον ελληνικό Τύπο. Από τις εκδόσεις Πόλις κυκλοφορεί επίσης το βιβλίο του Μια στιγμή της Ευρώπης στην Ελλάδα του 19ου αιώνα. Ο λόγος, η εικόνα, ο μύθος του Ανδρέα Ρηγόπουλου (Βραβείο Ακαδημίας Αθηνών 2008).

 

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture