Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Ζήτημα αξίας και εντοπιότητας για την ολυμπιακή φλόγα - Αυτή τη φορά την ανάβουν στο.. Καλλιμάρμαρο

Ζήτημα αξίας και εντοπιότητας για την ολ...

Φλόγα «δια πάσαν νόσο…»

Δυστυχώς η Ολυμπιακή Φλόγα χάνει διοργάνωση με διοργάνωση την αξία της και σοβαρές ευθύνες φέρει για αυτό η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Σύμφωνα με πληροφορίες – μιας και κανένα επίσημο δελτίο Τύπου δεν έχει παρουσιαστεί στα ΜΜΕ,  - την Κυριακή 18 Ιανουαρίου στο Καλλιμάρμαρο, θα ανάψει μια ακόμα Ολυμπιακή Φλόγα. Αυτή τη φορά για το Ολυμπιακό Φεστιβάλ Νέων του 2015.

Προφανώς αφορά τη χειμερινή διοργάνωση που γίνεται ανάμεσα στο αυστριακό κρατίδιο Φόραρλμπεργκ και το Λιχτεστάιν που ξεκινά σε δέκα ημέρες. Στο επίσημο site της ΕΟΕ δεν υπάρχει καμία σχετική πληροφορία, ωστόσο από τους εμπλεκόμενους στην τελετή και στις δημοσιεύσεις τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρεται η τελετή αφής της Ολυμπιακής Φλόγας στο Καλλιμάρμαρο.

Μόνο που όπως σαφέστατα αναφέρει και στην ιστοσελίδα της η ΕΟΕ, η Ολυμπιακή Φλόγα ανάβει παραδοσιακά στην Ολυμπία. Για λόγους εντυπωσιασμού όμως χρησιμοποιείται ο όρος και σε κάθε άλλη ανάλογη τελετή αφής, καθιστώντας έτσι το ιερό σύμβολο που ανήκει στους προγόνους μας στην Αρχαία Ολυμπία, ως φλόγα «δια πάσαν νόσο…»

ilialive.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture