Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Mία έκθεση γελοιογραφίας φημισμένου Ελβετού δημιουργού πραγματοποιείται στην Πάτρα

Mία έκθεση γελοιογραφίας φημισμένου Ελβε...
Μαρτάτος Tάκης

Στους χώρους του Γαλλικού Ινστιτούτου Αθηνών - παράρτημα Πάτρας στην Φιλοποίμενος

Μία ξεχωριστή έκθεση σκίτσων και γελοιογραφίας ενός διάσημου Ελβετού δημιουργού φιλοξενείται εδώ και ενάμιση περίπου μήνα στις αίθουσες και τους διαδρόμους του Γαλλικού Ινστιτούτου Αθηνών – παράρτημα Πάτρας στην οδό Φιλοποίμενος.

Πρόκειται για την έκθεση με έργα του Philippe Becquelin ενός «καρτουνίστα» που δουλεύει και έχει γνωστός με το ψευδώνυμο Mix & Remix. Γεννημένος στο Saint-Maurice στο καντόνι του Valais της Ελβετίας, σπούδασε καλές τέχνες στην Λωζάννη και ξεκίνησε να εργάζεται επαγγελματικά ως σκιτσογράφος – γελοιογράφος το 1984.

Το ψευδώνυμο του προέκυψε από κοινού με την σύζυγο του. Έχει εργαστεί για πολλά χρόνια σκιτσάροντας και σχολιάζοντας με τον δικό του μοναδικό τρόπο θέματα της επικαιρότητας στην έκδοση L'Hebdo ενώ δουλειές του έχουν φιλοξενηθεί και στο Γαλλικό περιοδικό Le Courrier International.

Η έκθεση ξεκίνησε στο Γαλλικό Ινστιτούτο της Πάτρας το τελευταίο δεκαήμερο του Νοεμβρίου του 2014 και ολοκληρώνεται αυτές τις μέρες. Η έκθεση έχει ήδη παρουσιαστεί με επιτυχία στην Αθήνα. Τα σκίτσα του Ελβετού σχεδιαστή και σκιτσογράφου που παρουσιάζονται σε μεγάλα κάδρα, σχολιάζουν θέματα όπως οι πλούσιοι και οι φτωχοί, η ανησυχία για το μέλλον του ευρώ, το θέμα των μεταναστών, η πολιτική λιτότητας που έχει επιβληθεί στη σημερινή Ευρώπη, κ.α.

*Αξίζει τον κόπο πραγματικά να δει κάποιος την έκθεση αυτή που ήρθε και στην Πάτρα με πρωτοβουλία της διευθύντριας του Γαλλικού Ινστιτούτου της Πάτρας Γεωργίας Πετροπούλου – Conan.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture