Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

Αχαΐα: Πάνε να δουν «άσπρη» μέρα – Στο 95% η πληρότητα στα Καλάβρυτα για τα Χριστούγεννα – Πόσο στοιχίζουν τα δωμάτια

Αχαΐα: Πάνε να δουν «άσπρη» μέρα – Στο 9...
Μακρυγένη Ελευθερία
[email protected]

Λίγο χαμηλότερη η πληρότητα για την Πρωτοχρονιά

Πόλο έλξης για εκδρομείς των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς αποτελούν και φέτος τα Καλάβρυτα με τη διαφορά ότι αυτή τη χρονιά το ενδιαφέρον είναι μεγαλύτερο. Οι κρατήσεις μάλιστα για την περίοδο των γιορτών ξεκίνησαν από νωρίς ,ήδη από τον Νοέμβριο και η πληρότητα για τα Χριστούγεννα φτάνει το 90% με 95%, όπως αναφέρει στο thebest.gr o Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Καλαβρύτων Κωνσταντίνος Δαφαλιάς.

«Φέτος είναι καλύτερα τα πράγματα σε σχέση με πέρυσι. Η πληρότητα για τα Χριστούγεννα αγγίζει το 90 με 95% και για την Πρωτοχρονιά μέχρι στιγμής το 80 με 85%. Υπάρχουν ακόμα ελάχιστα δωμάτια. Ευελπιστούμε να βοηθήσει ο καιρός και να πέσει το Σαββατοκύριακο όπως προβλέπεται αρκετό χιόνι, ώστε να λειτουργήσει το Χιονοδρομικό Κέντρο» επισημαίνει ο κ. Δαφαλιάς.

Οι τιμές σύμφωνα με τον κ. Δαφαλιά ξεκινούν για τα δίκλινα από 50 και φτάνουν έως τα 150 και 200 ευρώ. «Μια μέση τιμή που μπορούμε να πούμε είναι τα 80 ευρώ το δίκλινο, με πρωινό».

Οι τιμές την τελευταία τετραετία στις τιμές των ξενοδοχείων στα Καλάβρυτα έχουν μειωθεί λόγω της κρίσης. «Από το 2010 έως σήμερα οι τιμές έχουν μειωθεί κατά μέσο όρο από 30 έως 35%».

Οι κρατήσεις φέτος ξεκίνησαν νωρίς και μέχρι τις αρχές Δεκέμβρη είχε φτάσει στο  80%, ωστόσο «τις τελευταίες ημέρες λόγω των πολιτικών εξελίξεων υπάρχει μια παγωμάρα».

Την ίδια ώρα ιδιοκτήτες καταλυμάτων προχωρούν σε προσφορές κι εκπτώσεις και σε συνεργασία με το χιονοδρομικό, προκειμένου να προσελκύσουν τουρισμό. «Για παράδειγμα από τις 7 Γενάρη θα διατίθεται το all inclusive για το χιονοδρομικό κέντρο το οποίο περιλαμβάνει έκπτωση και στη διαμονή».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Καλάβρυτα: Νέα πίστα από φέτος στο Χιονοδρομικό Κέντρο - Τι αλλάζει για τους σκιέρ

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά