Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Η Μπάντα και η Μπαντίνα του Δήμου Πατρέων αποτελούν πλέον ενιαίο σύνολο - Δείτε που θα εμφανιστούν την Χριστουγεννιάτικη εβδομάδα

Η Μπάντα και η Μπαντίνα του Δήμου Πατρέω...

Μαέστρος του εικοσαμελούς σχήματος είναι ο Χρήστος Λούκας

Στο πνεύμα των γιορτινών ημερών θα κινηθεί το μουσικό σχήμα του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων, η Μπάντα, η οποία πάντως πλέον αποτελεί ενιαίο σύνολο με το πιο νεανικό «φυτώριο» της Δημοτικής Μουσικής, την Μπαντίνα, υπό την καλλιτεχνική μπαγκέτα του μαέστρου Χρήστου Λούκα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr, στην Μπάντα αυτή την στιγμή υπάρχουν γύρω στους 6-7 μόνιμους μουσικούς – εργαζόμενους στο Δήμο, οι οποίοι πλαισιωμένοι από τα περίπου 13-14 παιδιά της Μπαντίνας (που έχει πια χαρακτήρα μικρής Μπάντας), θα «σηκώσουν» το βάρος των αυξημένων υποχρεώσεων και εμφανίσεων για την περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς αλλά και για την συνέχεια όπως το καρναβάλι που ακολουθεί.

Η εικοσαμελής αυτή ορχήστρα θα προσπαθήσει να διεκπεραιώσει όλο το πρόγραμμα των καλλιτεχνικών εμφανίσεων, συνεχίζοντας την παράδοση της Δημοτικής Μουσικής στην Πάτρα που κουβαλά μεγάλη ιστορία.

Τα προβλήματα ωστόσο παραμένουν όπως η υποστελέχωση και μέλημα του νέου Προέδρου του Πολιτιστικού Οργανισμού – Δημοτική Βιβλιοθήκη του Δήμου όπου και ανήκει η Δημοτική Μουσική, Βασίλη Θωμόπουλου είναι μέσα στο νέο χρόνο να προχωρήσει σε βελτιωτικές κινήσεις.

Το επίσημο πρόγραμμα για την Μπάντα – Μπαντίνα ξεκινά την φετινή γιορτινή περίοδο, αυτό το Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2014 και θα διαρκέσει έως και την Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 2014 ενώ θα ακολουθήσουν κι άλλες εμφανίσεις όπως την ημέρα της Πρωτοχρονιάς, την παραμονή της Πρωτοχρονιάς που είθισται όπως θυμόμαστε από παλιότερα η Μπαντίνα να βγαίνει στους δρόμους (και με στολές Άγιου Βασίλη κάποτε) και να παιανίζει χαρούμενους ρυθμούς και κάλαντα.

Η Μπάντα θα δώσει το παρών σε Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις φιλανθρωπικού χαρακτήρα και γιορτές συλλόγων.

Να σημειωθεί ακόμα πως η Μπάντα θα παιανίσει και τα κάλαντα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς στα ιδρύματα της πόλης, συνοδεύοντας τον Δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη στις επισκέψεις του σε αυτά.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

ΣΑΒΒΑΤΟ 20 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

Η Μπάντα θα συμμετάσχει στη Χριστουγεννιάτικη Εκδήλωση φιλανθρωπικού χαρακτήρα που διοργανώνει ο Δικηγορικός Σύλλογος της Πάτρας στην Πλατεία Γεωργίου, μετά τις 10.30 το πρωί.

Συμμετοχή στο τουρνουά παίδων φιλανθρωπικού χαρακτήρα που θα πραγματοποιηθεί στο Κολυμβητήριο Πεπανός (18.20).

ΚΥΡΙΑΚΗ 21 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

Γιορτή των Αστυνομικών με την συμμετοχή της Μπάντας και στη συνέχεια μετάβαση στο Αρχαιολογικό Μουσείο, για να παιανίσει τα Κάλαντα (9.30 πρωί).

Χριστουγεννιάτικη Εκδήλωση στην Κρήνη (17.15)

ΔΕΥΤΕΡΑ 22 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

Κάλαντα θα παιανίσει τα Κάλαντα , συνοδεύοντας τον Δήμαρχο Πατρέων Κ. Πελετίδη στα Ιδρύματα, Άσυλο Ανιάτων - Κιβωτός Αγάπης - Καραμανδάνειο - Μέριμνα - Κωνσταντοπούλειο - Αγία Σκέπη και Φωλιά. (10 το πρωί).

ΤΡΙΤΗ 23 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

Η Μπάντα στις 12 το μεσημέρι, θα παρουσιάσει τα κάλαντα στον Δήμαρχο. Στις 6 το απόγευμα θα πάρει μέρος στην γιορτή προσωπικού του Καραμανδάνειου Νοσοκομείου, η οποία θα πραγματοποιηθεί στον Παμμικρασιατικό Σύλλογο.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

Η Μπάντα θα συμμετάσχει στη Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση στα Αραχωβίτικα (17.15).

*Την Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 2014, η Μπάντα θα μεταβεί στο κλειστό του Απόλλωνα στην Περιβόλα, για να λάβει μέρος στην εορταστική εκδήλωση. (19.30).

Ο Δήμαρχος Κώστας Πελετίδης στις 22 Δεκεμβρίου 2014 θα επισκεφθεί αρχικά στις 10.30 το Άσυλο Ανιάτων και θα ακολούθως θα μεταβεί στις 11 στην Κιβωτό της Αγάπης, στις 11.30 στο Καραμανδάνειο, στην Μέριμνα στις 12 το μεσημέρι, στο Κωνσταντοπούλειο, στον οίκο ευγηρίας Αγία Σκέπη στη1 το μεσημέρι και στο ίδρυμα Φωλιά στη 1.30.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture