Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

EVENTS

/

Σεμινάριο σωματικού θεάτρου στο Dancarte της Τατιάνας Λοβέρδου

Σεμινάριο σωματικού θεάτρου στο Dancarte...

Στις 29 και 30/11 και στις 6 και 7/12/2014

Στο Dancarte της καταξιωμένης Πατρινής χορογράφου και χορεύτριας Τατιάνας Λοβέρδου, η οποία διδάσκει χορό και στην Δραματική σχολή του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, θα πραγματοποιηθεί ένα διήμερο σεμινάριο σωματικού θεάτρου και αυτοσχεδιασμού, στις 29 και 30 Νοεμβρίου 2014 καθώς και το επόμενο σαββατοκύριακο 6 και 7/11/2014.

Το σωματικό Θέατρο είναι μια θεατρική «περιοχή» που βασίζεται στο σώμα του ηθοποιού. Όπως ένας μουσικός έχει το μουσικό του όργανο, έτσι και στο θέατρο, ο ηθοποιός έχει σαν όργανο το σώμα του. Ο ηθοποιός καλείται πέρα από το να εκτελέσει τις «νότες» του κειμένου, να βρει και να φέρει στο σώμα του επί σκηνής, χρώμα, ρυθμό και ποιότητες ενέργειας, ώστε να ερμηνεύσει το κείμενο-ιστορία με τον δυνατότερο ζωντανό τρόπο.

Στο συγκεκριμένο σεμινάριο που θα φιλοξενηθεί στην σχολή χορού Dancarte (Καρόλου 1), οι συμμετέχοντες θα έρθουν σε μια πρώτη επαφή με βασικές αρχές του Σωματικού Θεάτρου μέσα από ένα «πάντρεμα» ομαδικών παιχνιδιών και αυτοσχεδιασμών, με στόχο την προσωπική αλλά και ομαδική έκφραση. Στη διάρκεια του σεμιναρίου θα γίνει και ομαδική αυτοσχέδια δημιουργική δουλειά (devising).

Το σεμινάριο απευθύνεται σε όλους όσους επιθυμούν να έρθουν σε επαφή με το Σωματικό Θέατρο και τη δημιουργία που προσφέρει η συλλογικότητα μιας ομάδας.

Οι ώρες διεξαγωγής του σεμιναρίου θα είναι 11:00 - 15:00.

Κόστος Συμμετοχής: 50 ευρώ.

Απαραίτητη η κράτηση θέσης στα τηλέφωνα 6976 190407 και τις απογευματινές ώρες (17:00-21:00) στο 2610 272668 καθώς και στο [email protected].

Στο σεμινάριο θα διδάξει η Κατερίνα Τασσύ, η οποία έχει γεννηθεί και μεγαλώσει στην Πάτρα. Σπούδασε στο Τμήμα Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, στον κλάδο Υποκριτικής. Παράλληλα αλλά και μετέπειτα παρακολούθησε διάφορα σεμινάρια στην Ελλάδα (Κώστας Φιλλίπογλου, Θωμάς Μοσχόπουλος, Αποστολία Παπαδαμάκη, Θοδωρής Αμπαζής, Amalia Bennett, Patari Project) και στο εξωτερικό (Angela De Castro, Push Physical Theatre NY).

Εργάστηκε ως ηθοποιός και ως βοηθός σκηνοθέτη στην Πάτρα στο θέατρο Act και στο θέατρο Πολιτεία. Κάποια στιγμή όμως βγήκε έντονη η ανάγκη για μετεκπαίδευση και πριν από ένα χρόνο έφυγε στο εξωτερικό για μεταπτυχιακές σπουδές. Έχει ολοκληρώσει το Devising Theatre and Performance στο Λονδίνο (London International School of Performing Arts) και το Movement Pedagogy στο MA Movement Studies του Royal Central School Of Speech and Drama, στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου.

Τελευταία της δουλειά ήταν στην θεατρική παραγωγή των Patari Project Οδύσσεια, ως βοηθός σκηνοθέτη, σε σκηνοθεσία Σοφίας Πάσχου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View