Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Πάτρα - Ξεκίνησαν οι ξεναγήσεις των σχολείων στο Εικαστικό Φεστιβάλ RE-culture III -ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Πάτρα - Ξεκίνησαν οι ξεναγήσεις των σχολ...

Το πρώτο σχολείο που ξεναγήθηκε ήταν το 54o Δημοτικό Σχολείο Πατρών

To 54o Δημοτικό Σχολείο Πατρών ήταν η πρώτη σχολική ξενάγηση που έγινε στο φετινό RE-culture III στο Σκαγιοπούλειο Κέντρο.

Τα 72 παιδιά που παρακολούθησαν την μαγική εκπαιδευτική διαδρομή μέσα στην σύγχρονη εικαστική τέχνη ήταν από την 3η, 4η, 5η και 6η Δημοτικού.

Οι συνοδοί εκπαιδευτές που ανέλαβαν αυτή την σημαντική πρωτοβουλία ήταν η Παρασκευοπούλου Νίκη, Ζώντου Γεωργία, Πετρούτσος Παρασκευάς, Σωτηροπούλου Βασιλική, ο εικαστικός Αλέξανδρος Διαμαντής, Τζιμοπούλου Βασιλική, Θεοδωροπούλου Γεωργία, Κωστήρη Ευτυχία, Σιαμαντά Δήμητρα και η Μιτσοκάλη Κατερινά. Οι εντυπώσεις των παιδιών, των εκπαιδευτικών και των ξεναγών της Art in Progress ήταν πάρα πολύ θετικές.

Φέτος το ιδιαίτερα σημαντικό εικαστικό Φεστιβάλ RE-culture που τείνει να μετατραπεί σε ένα είδος Μπιενάλε για την πόλη της Πάτρας, δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στην ξενάγηση των μαθητών αλλά και στην διοργάνωση και φιλοξενία workshops - σεμιανρίων. Το επόμενο χρονικό διάστημα και μέχρι την ολοκλήρωση της έκθεσης στις 28 Δεκεμβρίου 2014 (το Φεστιβάλ ξεκίνησε το περασμένο Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2014) έχουν προγραμματιστεί ήδη πολλές ακόμη επισκέψεις για ξεναγήσεις και άλλων σχολείων. Ο σκοπός της Art in Progress για ουσιαστική πολιτισμική εκπαίδευση φαίνεται να παίρνει σάρκα και οστά.

Οι ξεναγήσεις για τα σχολεία θα είναι καθημερινές και στους δύο εκθεσιακούς χώρους τις ώρες:

9:00 - 9:45, 10:00 - 10:45, 11:00 - 11:45.

Στην περίπτωση που ενδιαφέρεστε να συμμετέχετε με το σχολείο ή την τάξη σας στο πρόγραμμα σχολικών ξεναγήσεων θα μπορείτε να επικοινωνείτε καθημερινά από 9:00 με 14:00, στα τηλέφωνα 6978884237 και 6934269856, όπως αναφέρει το σχετικό δελτίο Τύπου.

Εκ των χορηγών επικοινωνίας και υποστήριξης του Re-Culture III που πραγματοποιείται στο Σκαγιοπούλειο και στην Αγορά Αργύρη, είναι και το thebest.gr

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture