Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Πάτρα: Εγκαινιάζεται η έκθεση ζωγραφικής του Κώστα Παπατριανταφυλλόπουλου

Πάτρα: Εγκαινιάζεται η έκθεση ζωγραφικής...

Το Σάββατο 8 Νοεμβρίου στο Πολύεδρο

Εγκαινιάζεται το Σάββατο 8 Νοεμβρίου στις 7:30 το βράδυ στο Πολύεδρο η έκθεση του ζωγράφου Κώστα Παπατριανταφυλλόπουλου «Ημερολόγιο 2015». Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι την Πέμπτη 20 Νοεμβρίου.

Τα έργα που θα παρουσιαστούν, ελαφρά υλικά – μολύβια, ξυλομόλυβα, παστέλ, ακουαρέλες, καλύπτουν στιγμες, πρόσωπα και όψεις της πόλης,μέσα από την προσωπική ματιά του καλλιτέχνη. Πορτραίτα της καθημερινής ζωής, σε ολό το ευρύ φάσμα της, εικόνες από café και καφενεία, μαζί με μια σειρά αστικά και υπαίθρια τοπία, ζωγραφισμένα όλα εκ του φυσικού, αποτυπώνονται με ελεύθερο και άμμεσο τρόπο, διατηρώντας τη φρεσκάδα και τη δυναμικότητα τους. Τα έργα αποτελούν και το υλικό του ετήσιου ημερολογίου του καλλιτέχνη που διατίθεται και φέτος από το Πολύεδρο.

Ο Κώστας Παπατριανταφυλλόπουλος γεννήθηκε στα Βραχναίικα Πατρών το 1951. Σπούδασε ζωγραφική στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας (1975-1980) με καθηγητή τον Γιώργο Μαυροΐδη και αγιογραφία με καθηγητή τον Κώστα Ξινόπουλο. Συνέχισε τις σπουδές του στην École des Beaux-Arts στο Παρίσι (1981-1984) με καθηγητή τον Pierre Carron με υποτροφία του γαλλικού κράτους.

Στην ίδια σχολή παρακολούθησε μαθήματα χαρακτικής. Έργα του βρίσκονται στο μουσείο Φρυσίρα, στην Πινακοθήκη Κουβουτσάκη, στην Πινακοθήκη Μοσχανδρέου, στην Πινακοθήκη του Δήμου Αθηναίων, στη συλλογή Δ. Πιερίδη, στη συλλογή Γ. Κυνηγόπουλου, στη συλλογή Κ. Ιωαννίδη, στη συλλογή της Τράπεζας της Ελλάδος.

Ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Έχει παρουσιάσει πολλές ατομικές εκθέσεις σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα, ενώ έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές εκθέσεις ανα την Ελλάδα. Αυτή είναι η τέταρτη ατομική του έκθεση στο Πολύεδρο.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture