Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

EVENTS

/

Οι Groovin’ High live σε γνωστό στέκι της Πάτρας αυτή την Κυριακή

Οι Groovin’ High live σε γνωστό στέκι τη...

Μετά τις 21.30

Το Πατρινό συγκρότημα Groovin’ High που έχει πραγματοποιήσει κι άλλες μουσικές εμφανίσεις το περασμένο διάστημα, με επιτυχία, αναμένεται να μας ταξιδέψει σε ρυθμούς gypsy jazz, το βράδυ της Κυριακής 26 Οκτώβρη 2014 στις 21.30.

Οι Groovin’ High δημιουργήθηκαν το φθινόπωρο του 2012 στην πόλη της Πάτρας.  Έναυσμα και βασική επιρροή του γκρουπ αποτέλεσε η gypsy jazz, μια μουσική επίκαιρη και ενδιαφέρουσα με φανατικό κοινό στην Ευρώπη και ανερχόμενο είδος τελευταία στη χώρα μας, που ξεκινά τη δεκαετία του ’30 και εξελίσσεται δυναμικά μέχρι σήμερα.

Πρόκειται για ένα μουσικό είδος, ή καλύτερα μια μουσική έκφραση που στηρίζεται σε ρυθμούς swing, bossa nova, waltz, bolero κ.α. και αναδείχθηκε από το μεγάλο κιθαρίστα Django Reinhardt.

Το ρεπερτόριο της μπάντας είναι ένα μουσικό ταξίδι που ξεκινά από τα jazz club του μεσοπολέμου και καταλήγει στο σήμερα. Περιλαμβάνει διασκευές κυρίως από jazz standards με αναφορές και σε άλλα σύγχρονα μουσικά ρεύματα σε ύφος πάντα gypsy jazz.

Οι Groovin’ High έχουν ήδη εγγράψει πολλές εμφανίσεις στην Ελλάδα ενώ έχουν συμμετάσχει σε σημαντικά φεστιβάλ της Jazz μουσικής σκηνής, όπως στο 4ο DJANGOFEST Athens του Βύρωνα (Οκτώβριος 2013) και το 3ήμερο Jazz + Πράξεις (Ιούνιος 2013) και «2ήμερο Gypsy Jazz» (Ιούνιος 2014) στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας.

H βασική φιλοσοφία των Groovin’ High περικλείεται σε μια απλή φράση του George Gershwin, «Life is a lot like jazz… it’s best when you improvise».

Vocals: Δήμητρα Θεοφανίδη

Saxophones: Διονύσιος Μουζάκης

Manouche Guitars: Γιώργος Παπαβασιλείου – Κωνσταντίνος Γκολφινόπουλος

Double Bass: Γιώργος Κατσίκας

Είσοδος ελεύθερη

Η live εμφάνιση της μπάντας θα λάβει χώρα στο Beer Bar Q, στην Ρήγα Φεραίου 182 και Τριών Ναυάρχων.

Τηλ. 2610.346097.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View