Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Ενθουσίασε και συγκίνησε τους Πατρινούς σινεφίλ ο Τζιν Κέλι με το "Τραγουδώντας στην Βροχή"

Ενθουσίασε και συγκίνησε τους Πατρινούς ...

Την κλασική Αμερικανική ταινία μιούζικαλ πρόβαλλε την Δευτέρα το βράδυ η Κινηματογραφική Λέσχη Πάτρας

Τι κι αν έχουν περάσει πάνω από εξήντα χρόνια, το αγαπημένο μιούζικαλ «Τραγουδώντας στην Βροχή» των Στάνλει Ντόνεν και Τζιν Κέλι συνεχίζει να ενθουσιάζει, να ψυχαγωγεί με τον καλύτερο τρόπο και να συγκινεί το σινεφίλ κοινό.

Το απέδειξαν οι τρεις προβολές της ταινίας που πραγματοποίησε η Κινηματογραφική Λέσχη Πάτρας και η πρόεδρος της Ελένη Δάσιου το βράδυ της Δευτέρας 20 Οκτωβρίου 2014 στην αίθουσα 3 των Ster Cinemas, στη Βέσο Μάρε στην Ακτή Δυμαίων. Πολλοί σινεφίλ έσπευσαν να χαρούν την όμορφη αυτή φαντασμαγορική και χιουμοριστική ταινία που πρόβαλλε η Λέσχη σε επανέκδοση και σχεδόν όλοι έβγαιναν από την αίθουσα με ένα πλατύ χαμόγελο και μία ευφρόσυνη διάθεση.

Μάλιστα η χαρακτηριστική σκηνή με τον αξέχαστο Τζιν Κέλι να τραγουδά ερωτευμένος κάτω από την βροχή ανεβαίνοντας σε μία κολόνα και στριφογυρίζοντας την ομπρέλα του, που πλέον θεωρείται από τις καλύτερες του παγκόσμιου κινηματογράφου προκάλεσε ρίγη συγκίνησης και μία άπλετη ευχαρίστηση στους θεατές.

Λέγεται μάλιστα ότι ο Κέλι που ήταν σχεδόν 40 χρονών όταν γύρισε αυτό το φιλμ που έμελλε να γράψει κινηματογραφική ιστορία, την ημέρα που στηνόταν η περίφημη σκηνή του χορού στην βροχή ήταν άρρωστος με πυρετό κοντά σαράντα που όμως δεν τον πτόησε. Στην ταινία λάμπουν και η νεαρή τότε Ντέμπι Ρέινολντς με την υπέροχη κίνηση και φωνή της αλλά και το γλυκό εκφραστικό της πρόσωπο ενώ εξίσου αξιοπρόσεκτες είναι η Τζιν Χάγκεν με την τσιριχτή φωνή ως η σταρ του Χόλυγουντ Λαμόντ και η Σιντ Τσάρις που χορεύει με τον Κέλι σε δύο πολύ ωραίες σκηνές (στη μία με ένα τεράστιο λευκό πέπλο που ανεμίζει).

Το μόνο μείον στην πρώτη απογευματινή προβολή ήταν ένα μικρό τεχνικό πρόβλημα (η εικόνα ήταν ελαφρώς παραμορφωμένη δείχνοντας κοντότερους τους ηθοποιούς) που ευτυχώς αποκαταστάθηκε μετά από σαρανταπέντε λεπτά σε αναγκαστικό σύντομο διάλειμμα που έγινε.

Η επόμενη προγραμματισμένη προβολή της Κινηματογραφικής Λέσχης Πάτρας είναι την προσεχή Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2014 στις 18.00, στις 20.15 και στις 22.30 πάντα στην αίθουσα 3 των Ster Cinemas, στη Βέσο Μάρε με μία άπαιχτη ταινία στην Πάτρα, το φετινό Γαλλικό αισθηματικό φιλμ «Μία Γαλλίδα στο Μανχάταν» του Σεντρίκ Κλαπίς με την «Αμελί» Οντρί Τοτού και τον Ρομέν Ντουρί.

Σύμφωνα με το στόρι, η ζωή του σαραντάρη Ξαβιέ, ο οποίος έχει χωρίσει, έχει μετακομίσει στη Νέα Υόρκη κι έχει αφήσει τη λεσβία φίλη του Ιζαμπέλ έγκυο, μοιάζει μπερδεμένη σαν κινέζικο παζλ (ο πρωτότυπος τίτλος είναι «Casse tete chinois»). Ο Σεντρίκ Κλαπίς παρουσιάζει την ιστορία με χαριτωμένο, αεράτο στιλ, σε μια φρέσκια ρομαντική κομεντί που ολοκληρώνει τη διαδρομή ζωής των ηρώων του «Euroflirt», όπως έχει γράψει το "Αθηνόραμα".

Eπιμέλεια - ΤΑΚΗΣ Γ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture