Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

To εξαιρετικό κοινωνικοπολιτικό φιλμ «'71» ξεκινά να προβάλλεται στην Αθήνα

To εξαιρετικό κοινωνικοπολιτικό φιλμ «'7...

Πιθανόν τις επόμενες εβδομάδες να έρθει και στην Πάτρα

To εξαιρετικό κοινωνικοπολιτικό φιλμ «'71» του Γιαν Ντεμάνζ με το νέο ανερχόμενο αστέρι του κινηματογράφου, τον Άγγλο ηθοποιό Τζακ Ο’ Κόνελ και τους Πολ Άντερσον, Ρίτσαρντ Ντόρμερ, Σον Χάρις, Μπάρι Κέογκαν, Σαμ Ράιντ, Κίλιαν Σκοτ, κ.α. βγαίνει από σήμερα 16 Οκτωβρίου 2014 στις Αθηναικές αίθουσες, σε διανομή από την Seven Films, εν μέσω ιδιαίτερα θετικών σχολίων και κριτικών.

Η ταινία έχει τιμηθεί με Ειδική Μνεία της Οικουμενικής Επιτροπής του Διεθνούς Κινηματογραφικού Φεστιβάλ του Βερολίνου 2014 αλλά και με την Χρυσή Αθηνά στο φετινό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας – Νύχτες Πρεμιέρας.

Προβλήθηκε επίσης στο Φεστιβάλ του Τορόντο.

Διάρκεια: 99 λεπτά.

ΣΥΝΟΨΗ

Το 1971 στη Βόρεια Ιρλανδία οι συγκρούσεις κλιμακώνονται και ο φόβος για εμφύλιο πόλεμο εντείνεται. Ένας νεαρός Βρετανός στρατολογείται στο Μπέλφαστ. Η πόλη είναι διχασμένη σε «πιστούς» Προτεστάντες και «εχθρικούς» Καθολικούς. Και οι δύο πλευρές έχουν παραστρατιωτικές οργανώσεις, ενώ συμμορίες του δρόμου και μυστικοί πράκτορες προσπαθούν να εξασφαλίσουν τα δικά τους συμφέροντα, ο καθένας με βάση τις αρχές τους.

Μια περιπολία μετατρέπεται γρήγορα σε συμπλοκή και ο άτυχος στρατιώτης θα μείνει πίσω. Η επιστροφή στη βάση του είναι μια οδύσσεια γεμάτη φόβο και απόγνωση.

Ο σκηνοθέτης Γιαν Ντεμάνζ έχει γεννηθεί στο Παρίσι το 1977, μεγάλωσε στο Λονδίνο και ξεκίνησε την καριέρα του κινηματογραφώντας συναυλίες και φτιάχνοντας διαφημιστικά βίντεο για μουσικούς. Η πρώτη του μικρού μήκους ταινία προβλήθηκε στο φεστιβάλ British Council. Ακολούθησαν οι INCOMPLETE, ALAN AND SAMIR και Headspace. Αφού σπούδασε στην Εθνική Σχολή Κινηματογράφου και Τηλεόρασης, ολοκλήρωσε το MAN IN A BOX το 2006 για το Channel 4.

Το 2007 συμμετείχε στο Talent Campus της Berlinale.

Η σειρά που δημιούργησε: Dead set προτάθηκε για βραβείο BAFTA το 2010. Το «’71» είναι η 1η μεγάλου μήκους ταινία του.

Ο Τζακ Ο Κόνελ γεννήθηκε το 1990 στο Ντέρμπυ της Μεγάλης Βρετανίας.  Έκανε το ντεμπούτο του στη Βρετανική σαπουνόπερα Doctors. Το 2006, εμφανίστηκε για πρώτη φορά στη μεγάλη οθόνη στο This Is England. Ακολούθησε  Eden Lake το 2008 και η τηλεοπτική εκδοχή του Ανεμοδαρμένα Ύψη. Το 2009 εμφανίστηκε στο πλάι του Μάικλ Κέιν στο Harry Brown. To 2010, πρωταγωνίστησε στο δράμα του BBC, και η εφημερίδα The Observer έγραψε ότι πρόκειται για «ερμηνεία ενός άντρα με τα διπλάσια χρόνια του: μαγευτική, κωμική, γεμάτη ψυχή».

Το 2013 βραβεύτηκε από το φεστιβάλ του Δουβλίνου για την ερμηνεία του στην ταινία «Γροθιές στους τοίχους» (Starred up) (προβάλλεται επίσης στην Αθήνα), κι έλαβε μια υποψηφιότητα στα Βρετανικά Βραβεία Ανεξάρτητου Κινηματογράφου.

Ο Σον Χάρις εκτός από το «‘71» παίζει και στο φιλμ «Deliver Us from Evil (Ξόρκισε το Κακό)» που προβάλλεται αυτό το διάστημα και στην Πάτρα, στα Ster Cinemas, στη Βέσο Μάρε ενώ θα τον δούμε και στην ταινία «Serena».

Επιμέλεια - Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture