Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Ευρωεκλογές 2024
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Στα φιλμ που έκαναν πρεμιέρα στα Φεστιβάλ της Ν. Υόρκης και του Λονδίνου, στραμμένα τα φώτα της δημοσιότητας -ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Στα φιλμ που έκαναν πρεμιέρα στα Φεστιβά...

Στο Φεστιβάλ του Λονδίνου και η νέα ταινία του Σύλλα Τζουμέρκα "A Blast - Έκρηξη"

Οι πρωταγωνιστές της νέας αξιόλογης κινηματογραφικής ταινίας «Birdman ή Η Απρόσμενη Αρετής της Αφέλειας», με τον Μάικλ Κίτον σε μία δυναμική επανεμφάνιση, τον Έντουαρντ Νόρτον, την Ναόμι Ουότς, την Έμα Στόουν και τους Ζακ Γαλιφιανάκη, Έιμι Ράιαν, Αντρέα Ράιζμποροου μαζί με τον σκηνοθέτη Αλεχάντρο Γκονζάλες Ιναρίτου της «Βαβέλ» και τους σεναριογράφους, Αρμάντο Μπο, Νίκολας Τζιακομπόνε και Αλεξάντερ Ντινελάρις, παραβρέθηκαν στη λαμπερή πρεμιέρα της ταινίας, η οποία διοργανώθηκε στο πλαίσιο της τελετής λήξης του Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Νέας Υόρκης.

Η ταινία αναμένεται να βγει στις Αμερικάνικες αίθουσες αυτή την Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014 και αργότερα μέσα στην χειμερινή κινηματογραφική σαιζόν στην Ελλάδα σε διανομή από την εταιρεία Odeon. Ο σπουδαίος κινηματογραφικός δημιουργός Αλεχάντρο Γκονζάλες Ιναρίτου, σκηνοθέτης και του φιλμ «Amores Perros – Χαμένες Αγάπες», επιστρέφει με μια συναρπαστική μαύρη κωμωδία, για την ιστορία του άλλοτε διάσημου ηθοποιού Ρίγκαν Τόμσον στην προσπάθειά του να ανεβάσει ένα έργο στο Μπρόντγουεϊ.

Ο ηθοποιός αυτός - τον οποίον υποδύεται καταπληκτικά ο υπέροχος Μάικλ Κίτον - ελπίζει πως με το παράτολμο ανέβασμα ενός υποσχόμενου θεατρικού έργου θα καταφέρει, μεταξύ άλλων, να αναβιώσει την άλλοτε συναρπαστική και σπουδαία καριέρα του, αποδεικνύοντας τελικά στους γύρω του ότι δεν είναι ένας ακόμη ξοφλημένος, πρώην χολιγουντιανός αστέρας

Στο μεταξύ το 58ο Διεθνές Φεστιβάλ του Λονδίνου (London Film Festival) ξεκίνησε στις 8 Οκτωβρίου 2014 με την πρεμιέρα της ταινίας «The Imitation Game», βασισμένο στην αληθινή ιστορία του ίσως μεγαλύτερου (κι ευρύτερα άγνωστου) ήρωα του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, του Άλαν Τούρινγκ, εφευρέτη και δημιουργού της μηχανής που έσπασε τον γερμανικό κώδικα Enigma, γεγονός που εκτιμάται πως συντόμευσε το τέλος του πολέμου κατά δυο χρόνια, σώζοντας εκατομμύρια ζωές. Ο ηθοποιός Μπένεντικτ Κάμπερμπατς που ερμηνεύει τον κεντρικό ρόλο, φημολογείται πως έχει ήδη μια υποψηφιότητα Όσκαρ στην ερχόμενη απονομή των βραβείων της Ακαδημίας, στο τσεπάκι ως Τούρινγκ ενώ στην ταινία συμπρωταγωνιστούν ακόμα η Κίρα Νάιτλι και ο Μαρκ Στρονγκ.

Το Φεστιβάλ του Λονδίνου, από τα πιο δυνατά και ενημερωμένα κινηματογραφικά φεστιβάλ παγκοσμίως, φιλοξένησε μια προβολή της πολυαναμενόμενης ταινίας «Wild», την Δευτέρα 13 Οκτωβρίου, στην περίφημη Leicester Sqaure ενώ στη συνέχεια ακολούθησε πάρτι στο May Fair Hotel. Στο κόκκινο χαλί παραβρέθηκε η πρωταγωνίστρια του ιδιαίτερου φιλμ, Ρις Ουίδερσπουν, η συγγραφέας (και πρωταγωνίστρια της αληθινής ιστορίας), Σέριλ Στρέιντ, ο συγγραφέας, Νικ Χόρνμπι και η παραγωγός της ταινίας, Μπρούνα Παπαντρέα.

Επίσης το φετινό Φεστιβάλ του Λονδίνου - London Film Festival που θα συνεχιστεί έως και αυτή την Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2014, φιλοξένησε και την τελευταία ταινία του αδικοχαμένου ηθοποιού Τζέιμς Γκαντολφίνι, την πολυσυζητημένη «Συγκάλυψη» (The Drop), το Σάββατο 11 Οκτωβρίου, με καλεσμένους τους συντελεστές αλλά και τους παραγωγούς της ταινίας. Ανάμεσά τους, ήταν η ηθοποιός Νούμι Ραπάς και ο σκηνοθέτης της ταινίας, Μίκαελ Σενέρτς, οι οποίοι μίλησαν με το κοινό και παρουσίασαν την ταινία. Ακολούθησε δεξίωση στο The Soho Hotel.

Στο Φεστιβάλ του Λονδίνου, το ελληνικό ενδιαφέρον επικεντρώνεται σε τρεις παρουσίες στο φετινό πρόγραμμα, με το νέο φιλμ του ταλαντούχου σκηνοθέτη Σύλλα Τζουμέρκα «Μια Έκρηξη – A Blast» και δυο «πειραματικές» παραγωγές, το «OXI: An Act of Resistance», συμπαραγωγή με Μεγάλη Βρετανία και Γαλλία σε σκηνοθεσία Κεν ΜακΜάλεν, και την Γαλλική συμπαραγωγή «Tribute to Maria Klonaris 1950 – 2014».

Ταινία λήξης, στις 19 Οκτωβρίου 2014 στο φετινό Φεστιβάλ του Λονδίνου θα είναι μια ακόμα ιστορία του Δευτέρου Παγκοσμίου, το εντυπωσιακό και καλογυρισμένο όπως λέγεται πολεμικό δράμα «Fury», σε σκηνοθεσία Ντέιβιντ Έιγερ (δημιουργού του περσινού, άδικα υποτιμημένου «End of Watch»), με πρωταγωνιστή και συμπαραγωγό τον Μπραντ Πιτ στο ρόλο ενός έμπειρου στρατιωτικού σε μια άκρως επικίνδυνη αποστολή πίσω από τις γραμμές του εχθρού. Η ταινία «Fury» αναμένεται στις Ελληνικές αίθουσες τον Νοέμβριο.

Τέλος την Κυριακή 12 Οκτωβρίου, στο Λος Άντζελες της Καλιφόρνια και συγκεκριμένα στον κινηματογράφο Regal Cinemas, πραγματοποιήθηκε η πρεμιέρα της ταινίας «Το Βιβλίο της Ζωής». Στο κόκκινο χαλί φωτογραφήθηκαν και έκαναν δηλώσεις οι Ζόε Σαλντάνα, Ντιέγκο Λούνα, Ρον Πέρλμαν, Άις Κιούμπ, Ντάνι Τρέχο, Άνα Ντε Λα Ρεγκέρα, Κέιτ Ντελ Καστίγιο, Τζένεσις Ότσοα και ο σκηνοθέτης Χόρχε Γκουτιέρες.

*Να σημειώσουμε ακόμα πως το φετινό πρόγραμμα του Φεστιβάλ της Νέας Υόρκης που ολοκληρώθηκε στις 12 Οκτωβρίου 2014 περιελάμβανε και την επίσημη πρεμιέρα του νέου φιλμ με πρωταγωνιστή τον Ρίτσαρντ Γκιρ ως άστεγο, ζητιάνο, με τίτλο «Time out of mind».

Eπιμέλεια - Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture